С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 749
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
И аз да разкажа истинска страшка- познато семейство с единствен син. Мъжът работи дълги години в чужбина. Купуват на сина апартамент - голям, с централна локация. Синът се ожени , роди им се дете. Всичко чудесно но загина в злополука. Сега в апартамента живее снахата с новия си мъж и детето или  децата от новата връзка. Лошото е, че почти не поддържа връзка с бившата свекърва, възпрепятства контактите на внука с тях. Възрастните мислеха да завеждат дело . Сега , от темата осмислям, че снахата има дял и от жилището на възрастните.
Аз пък от този пост останах с впечатление, че бабата и дядото се страхуват, че снахата ще наследи техни лични имоти, а не на сина им. Затова се и намесих в казуса.
Пък то филмът не бил шведски, а съветски.

# 316
Бившата снаха няма дял от жилището на възрастните. Внукът ще бъде наследник един ден, ако междувременно те не се разпоредят в полза на трето лице. И имат право да заведат иск за лични контакти с внука си. От дадената информация, едва ли са толкова пропаднали, алкохолизирани и т. н., за да им откаже съдът. Още повече, че в един момент внукът ще стане пълнолетен и ще види акта си за раждане. Дори в случай, че вторият съпруг на майката го осинови.

# 317
Вижте , наистина на тези хора не им дреме за апартаменти и имоти. Имат си , нямат друго дете , от нищо в материален аспект не се страхуват и вълнуват. Ако бяха меркантилни , щяха да си запишат апартамента на свое име. Майката ми е казвала, че това не е било опция за тях. Когато си постъпил човешки , очакваш подобно отношение. Но такова не получаваш . И то не за някой битовизъм, а става дума внукът ти да знае поне кой е баща му, кои са баба му и дядо му.

# 318
  • при късмета
Като не отговаряш на въпросите и не изясняваш важни аспекти, колкото и да плюеш снахата от името на свекърите, няма да я очерниш

# 319
  • София
Вижте , наистина на тези хора не им дреме за апартаменти и имоти. Имат си , нямат друго дете , от нищо в материален аспект не се страхуват и вълнуват. Ако бяха меркантилни , щяха да си запишат апартамента на свое име. Майката ми е казвала, че това не е било опция за тях. Когато си постъпил човешки , очакваш подобно отношение. Но такова не получаваш . И то не за някой битовизъм, а става дума внукът ти да знае поне кой е баща му, кои са баба му и дядо му.
За енти път не отговори на основни въпроси, които само аз зададох поне 2 пъти, иначе снахата лоша - защо не изясниш ситуацията, а само полвинчато - тя така и точка?

# 320
Никой отвън не може да изясни тази ситуация. Анонимната по-добре да беше спестила страшката. С апартамента не ти се получи и след това започна едно нечистоплътно ровене там, където нямаш работа.

# 321
На какви въпроси трябва да отговарям . Тази история не е моята, така , че няма как да зная всичко. Снахата я познавам бегло, не я плюя, познавам свекърите като възпитани и точни хора , без да съм им първа приятелка.  Теб ма ко , не разбрах какво те интересува . Откакто се е събрала с новия мъж е това отношение към тях. Преди това дори са и помагали, доколкото знам, защото родителите и живеят на 300 км.
Повече няма да пиша и желая никой от списващите и заяждащите се да не  решава в живота такива казуси.

# 322
  • София
Теб ма ко , не разбрах какво те интересува . Откакто се е събрала с новия мъж е това отношение към тях. Преди това дори са и помагали, доколкото знам, защото родителите и живеят на 300 км.
Ма ко винаги дебне някой да не е погледнал накриво снахата...А свекъри няма как да са точни хора, просто няма
Скрит текст:
Имам си такъв вкъщи, та съм наясно как се задълбава в подробности и темата се измества

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 17:57 от Cuckoo

# 323
Тази история не е моята, така , че няма как да зная всичко.
А, точно това имам предвид. Това не е твоя история. Ти не знаеш много неща за нея. Беше безкрайно нечистоплътно от твоя страна да я развяваш като страшка.

# 324
  • София
На какви въпроси трябва да отговарям .
Например: Свкърите ли казаха (през главата на майката) на детето кой е баща му и че сегашния не е, това ли е причината тя да отреже контактите? Защо е прекъснала контактите между тях и внучето, каква е причината? Щото така с недомлъвки гадая, че свекърите не харесват новия мъж и изобщо факта, че има такъв и са се намесили, чрез дедето да му обясняват неща дето... нали, за което сега не им дават внучето, така ли е?

# 325
  • при късмета
На какви въпроси трябва да отговарям . Тази история не е моята, така , че няма как да зная всичко. Снахата я познавам бегло, не я плюя, познавам свекърите като възпитани и точни хора , без да съм им първа приятелка.  Теб ма ко , не разбрах какво те интересува . Откакто се е събрала с новия мъж е това отношение към тях. Преди това дори са и помагали, доколкото знам, защото родителите и живеят на 300 км.
Повече няма да пиша и желая никой от списващите и заяждащите се да не  решава в живота такива казуси.
Преди това каза, че детето не знае, че те са му баба и дядо, съответно, че не знае, че сегашния мъж на майката не му е баща. Ето тук
Свекърите си имат и жилище, и пари . Признават , разбира се правото на личен живот на снахата. Проблемът им беше, както писах, че им се правят спънки да си виждат внука. Той дори не знаеше , че баща му не е мъжът на майка му.
  Доста широкоскроен трябва да си , за да зачеркнеш правото  на памет на детето си. Апартаментът е просто нюанс в историята.
После за възпрепятстването на контактите пишеше в сегашно време, не в минало. Не става ясно последно това дете знае или не знае кои са те и кой е баща му. И ако майката не му е казала, а то все пак знае, от бабата и дядото ли е разбрало. Правния аспект е ясен, тук възниква моралния. Това е въпроса, знае ли детето или не кой е баща му и кой му е казал? И този въпрос възниква, заради несвързаните ти постове

# 326
Всички тези затрогващи детайли дойдоха по-късно. В началото ни беше представена страшка с апартамент.

# 327
Да,  защото ставаше дума за апартаменти и унаследяване. Този случай за мен е много фрапиращ - какво си мислиш, какво се случва.
  Не знам подробности кой , какво е казал на детето. То беше много малко като се случи нещастието. В началото всичко беше в ред, вече писах. В един момент се възпрепятстваха контактите. Имаха намерение да подават жалба в съда. Не съм питала , подавали ли са или не. Виждат внука си, трудно . По едно време се оплакваха, че не знаел кои са и кой е баща му. Кой какво му е казал не са ми казвали, тоест не знам. Но това не е предмет на дискусията - напомням , че в началото беше апартамента , наследен от зълвата и потребителката, но не е най-важното нещо в моята страшка, за моите лирически герои. Точка!

# 328
Да, разбрахме, че не знаеш подробности. Да, разбрахме, че си позволяваш волни съчинения по чужди преразкази. Да се спреш? М?

# 329
  • София
Значи все пак акцентът е бил как злата снаха живее в ап. купен от свекърите! Пък тя току-така, без нищо й скимнало и ги отрязала да не виждат внучето?! Че и нов мъж си завъдила, тц, тц, тц че и дете май му беше родила (ако не бъркам). Ни вклин ни в ръкав беше тази история, пък за това в коя тема е - съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт