С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 731
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Нова съм, но ви чета от много време. Да помрънкам и аз от всеки. Имаме близнаци- недоносени. Първите 3 месеца каза, че са слабички. Сега карат 7 ми и след преглед при личния ни попита, дали не е казал, че са дебелички, понеже имат гривнички.

Миличка, радвай се на гривничките на децата си и пропускай коментарите покрай ушите си.

# 571
  • София
Освен Боряна, тук май пишеше една вече бивша свекърва
darsia ако не бъркам. Но нейната история май няма да пасне на тукашните нагласи.

Аз с моята не съм се чувала сума време, ако щете вярвайте, но дори не й знам телефона. Което не означава, че ограничавам ММ да води сина ни при нея. Но децата вече са големи, а тя така си постла, че никое не е близко с нея.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 20:23 от Cuckoo

# 572
Как пък се прецени, че съм "плаха, неуверена и комплексирана"?
Аз не съм казала, че изпълнявам каквото каже тя. Естествено, че аз си взимам решенията и си правя каквото реша. Мен ме дразни, че тя смята, че има право да решава. Постоянно трябва да и се повтаря едно и също като на децата. Постоянно преговаряме кое може и кое не може. Опитва се да ми прескача думата и решенията - не и се позволява. Но това не променя факта, че поведението и дразни.

# 573
Е, няма как да я промениш. Освен да се надяваш след време да й се набие в главата след многократни повторения. Пък като порасне детето да се разбира с него Joy Моята е надалеч и само по телефона говорим. Последния път ме пита за стохиляден път защо малкото не яде супи. Ами дадох телефона на двегодишното и й казах да го пита него и той да й обяснява защо не искал супа Sunglasses Изобщо не я отразявам вече като си приказва. Тя и без това се обажда, за да говори с детето, с него да се разбира като има претенции..

# 574
Досега само четях и не исках да подновявам темата за имотите, но просто не мога да се сдържа. Честно казано не съм и предполагала, че в днешно време и особено в настоящата обстановка, виждайки колко преходно е всичко, има все още хора, които отдават такова значение на имотите. Изненадах се и на определенията, че едва ли не мъжът не е никакъв мъж, ако се е нанесъл в “готово жилище”. Моят случай е следният - ММ живее в мой апартамент, закупен от семейството ми доста преди да се оженим. Към момента ни е удобен и достатъчен и не виждам смисъл да се местим, не съм забелязала и той да се чувства некомфортно. Изкарва два пъти повече пари от мен, грижи се за всички сметки, покупки и т.н, помага ми страшно много в домакинството и с детето и по никакъв начин в моите очи не е по-малко мъж просто заради това, че е дошъл да живее вкъщи. Сега по казуса - ако с мен се случи нещо, естествено че най-нормалното нещо е той да остане в същото жилище и да продължи да отглежда детето ни там. Също нормално е някой ден, ако има нов партньор, да продължи живота си, ако иска и на същото място. Смятам, че е достатъчно разумен и няма да ощети детето ни, както и да се развива животът му занапред, така че не виждам какво е това притеснение и вкопчване в някакви тухли.
Относно свекървите - и с моята не сме в цветущи отношения, но гледам да избягвам конфликти по време на редките ни срещи и да пускам покрай ушите подобни коментари със съвети кое как трябва да правим и че няма търпение да започнем да ѝ оставяме детето, за да му дава кола и сладолед, от които ние сме го лишавали (детето е на 1 година) 🤪 .
Имам доста здравословни проблеми, преживях и много загуби през последните години и сякаш наистина  вече съм “над нещата” - много по-леко ми е така.

# 575
Освен Боряна, тук май пишеше една вече бивша свекърва
darsia ако не бъркам. Но нейната история май няма да пасне на тукашните нагласи.

Моята история е динамична и сега съм щастлива, заобиколена от внуците ми. Когато писах за първи път беше голяма драма, но бившата снаха се изпокара и с родителите си и бързо забрави да се прави на едноличен собственик на децата. А, имаме и най-добрия адвокат.
За имоти не взимам отношение. Нито подарявам, нито прехвърлям.

# 576
Е не се сдържах... ... много грозно изказване
.....
драма, но бившата снаха се изпокара и с родителите си и бързо забрави да се прави на едноличен собственик на децата. А, имаме и най-добрия адвокат.
.......

# 577
Аз не съм чела толкова назад, за да знам снахата на какъв собственик се е правила, но това изказване за адвоката не ми звучи като от мила и добра свекървица 🙄 ама може и да бъркам 👀

Моята свекърва пък постоянно жалва, че не и се дава да вижда детето, защото го виждала само веднъж в седмицата. Всеки път се оплаква колко много време било минало, то детето я било забравило. Ако някой я слуша ще си помисли, че с месеци не го вижда. Свекъра и той все обяснява как детето било пораснало, а той не го виждал, но никога не идва на срещите ни. Ако съдя по тях, не вярвам така като се изказват свекъри на каква се правила снахата.

# 578
Истината е, че хората могат да са токсични и без да са свекъри. Баща ми например кара тежка криза на средната възраст. Превъртя тотално и с него не може да се води нормален разговор от години насам. Само внучета, бебенца и женитби са му в главата - и най-важното тези внучета да се хвърлят на свекървите и той да им се радвал по скайп (напълно отговорно).
На въпроса защо са му внучета след като смята да им се радва само он-лайн отговора беше да не го говорят хората???
Свекъра и свекърва ми са много свободолюбиви хора и си гледат хобитата и кефа, нещо което намирам за напълно нормално. Не мога да си ги представя да зарежат всичко и да се кютнат да гледат внучето (докато ние се добиваме от работа понеже сме финансово нестабилни, но това пак не е проблем според мъдрия ми баща. Просто сме щели да им искаме повече пари на свекърите. Те нали и без друго имали, къде щели да си ги завират?).Възрастните особено като влязат в тази забавна възраст започват не само да полудяват, но и да си мислят че знаят всичко по-добре. За това много често младите семейства без значение дали имат или нямат деца спират да общуват с тях или ограничават контактите си.
Да не говорим, че от постоянното набиване да имам деца дори в разпадаща се връзка (голяма работа роди си там едно пък нищо, че детето няма да има баща) ме отврати до такава степен, че изобщо не ми се и иска да имам деца.
Свекърите си мислят, че знаят всичко по-добре. Режете им квитанциите за известно време и след няколко месеца се срещате пак с тях. Ако пак продължават тъпите забележки и заяждания, пак режете квитанциите и пак до следващият път. Та така и с родителите. И не, няма нищо лошо да ограничавате хора, които се държат кофти с вас без значение какви ви се падат. Вашето здраве е по-важно от това, някой психично нестабилен и в критическата да си докаже още веднъж, че бил прав.

# 579
  • София
Не е криза на средната възраст това. Като ги удари друго им е в главите 🤣

# 580
Не е криза на средната възраст това. Като ги удари друго им е в главите 🤣

Виждам го веднъж годишно. Ако продължава може и съвсем да разредя прибиранията в България. Та мисълта ми е - много го знам какво прави.

# 581
  • Най-красивата страна
Дали и кога ще имаш деца е много лично решение.
Защото това е отговорност  през следващите 18 години.
Дете не се създава,защото хората ще говорят,а защото го искаш.
И е изключително неприятно,когато някой започне да те човърка по темата.
Една жена,ако е готова и наистина иска да има дете,света ще обърне и ще има.Но това не е работа на родители и свекъри.

# 582
  • София
Моят случай е следният - ММ живее в мой апартамент, закупен от семейството ми доста преди да се оженим. Към момента ни е удобен и достатъчен и не виждам смисъл да се местим, не съм забелязала и той да се чувства некомфортно.
ММ също е така. И когато взеха жилището, нашите не са мислели защо другата страна не помага. Имали възможност - купили.
Обаче се получи - другата страна прие нещата за дадени, но сакън да не ги потърсиш за някаква помощ, за дори минимална благодарност да не говорим. С годините схванах - който дава, е балама, за което никой не му е виновен.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 12:04 от Cuckoo

# 583
Дали и кога ще имаш деца е много лично решение.
Защото това е отговорност  през следващите 18 години.
Дете не се създава,защото хората ще говорят,а защото го искаш.
И е изключително неприятно,когато някой започне да те човърка по темата.
Една жена,ако е готова и наистина иска да има дете,света ще обърне и ще има.Но това не е работа на родители и свекъри.

Вени, те кой знае каква "отговорност" не поеха тъй като почти до 18 годишна бях хвърлена по баби и дядовци. Родителите ми почти не разбраха, че имат дете. После като навърших пълнолетие се почна с любезното "гонене" от вкъщи. Случи се възможно най-скоро но пак не бяха доволни. За пари също никога не съм ги търсела - как съм се оправяла аз си знам. Та... много е забавно да ти бъде четено конско на тема деца, от хора които тотално са се провалили като родители.

# 584
Arielle,
Родителите ти просто имат такъв манталитет.
Моите родители сами са ни гледали със сестра ми, нямаме баби и дядовци. Никога не са натискали ни за женитби, ни за внуци. Майка ми като бях малка единствено казваше, че е хубаво да имаш дете, но кога божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт