С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 351
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Моята свекърва пък настоява , ако ще го кръщаваме на някого, това да е  майка ми, защото тя щяла да ни помага за бебето Simple Smile
Не помня дали съм писала , ама милата беше много разочарована , като разбра , че бебето ще е момче.  Разбирам я напълно - отгледала е двама сина и след тях и двама внука сама е отгледала и много се надяваше на госпожица. Бързо се усети как е прозвучало и каза , че е най-важно да е живо и здраво. Аз се посмях и не съм го приела въобще навътре, още повече , че и аз исках женско, но знаех , че ще е момче още преди да разберем пола.
Тя все още не знае как ще се казва бебо Simple Smile

# 616
Ооо има ги има ги. Свекървата на моя приятелка я принуди да кръсти детето на нея. За благодарност вижда детето само по скайп и с една стотинка не е помогнала за отглеждането.

# 617
Все си мисля, че това е  измислици.Просто нямам познати да  правят скандали за име.Лаская се, че живея в културна среда.
Иначе явно ги има, тъпо та вдлъбнато.
Не просто скандал. Изоставяне на майката и бебето кръстено с първата буква на единия от свекърите в родилното в друг град, като самият баща на бебето е кръстен с първата буква на дядо си. Шантаж и натиск върху току-що родилата жена, че бебето няма да познава баща си изобщо (след 3г борба със стерилитет) ако не се смени вече даденото име. Смененото чрез съда име е договорено между родителите и се отличава от "оригиналното" с 2 букви и звучи почти по същия начин, но в съответното населено място е казано от свекървата, че детето се казва с "оригиналното" име. После притискане на майката да спре кърменето, а след 10г съвсем случайно се разбира, че свекърите са искали зад гърба на майката от социалните (те са източник на тази информация) да им дадат да гледат бебето в техния дом срещу заплащане. На същото това дете когато е на 3г и половина свекървата обяснява, че майка му е лоша и то ще отиде да живее при тях. Но пък като погледнете тази свекърва и като чуете как говори на майката ще кажете, че е най-добрата свекърва на света.

# 618
  • София
Ооо има ги има ги. Свекървата на моя приятелка я принуди да кръсти детето на нея. За благодарност вижда детето само по скайп и с една стотинка не е помогнала за отглеждането.
Как я принуди?

# 619
  • при късмета
Все си мисля, че това е  измислици.Просто нямам познати да  правят скандали за име.Лаская се, че живея в културна среда.
Иначе явно ги има, тъпо та вдлъбнато.
Не просто скандал. Изоставяне на майката и бебето кръстено с първата буква на единия от свекърите в родилното в друг град, като самият баща на бебето е кръстен с първата буква на дядо си. Шантаж и натиск върху току-що родилата жена, че бебето няма да познава баща си изобщо (след 3г борба със стерилитет) ако не се смени вече даденото име. Смененото чрез съда име е договорено между родителите и се отличава от "оригиналното" с 2 букви и звучи почти по същия начин, но в съответното населено място е казано от свекървата, че детето се казва с "оригиналното" име. После притискане на майката да спре кърменето, а след 10г съвсем случайно се разбира, че свекърите са искали зад гърба на майката от социалните (те са източник на тази информация) да им дадат да гледат бебето в техния дом срещу заплащане. На същото това дете когато е на 3г и половина свекървата обяснява, че майка му е лоша и то ще отиде да живее при тях. Но пък като погледнете тази свекърва и като чуете как говори на майката ще кажете, че е най-добрата свекърва на света.
Изобщо не оправдавам свекървата, напротив, но и най-тежките и най-леките намеси, се случват по една единствена причина. И тя, за всеобщо учудване на заблудените не е у свекървата, а у сина ѝ. Той е този, който е позволил намесата, независимо каква е. Иначе свекървата по подразбиране иска и име, и уважение само защото е свекърва, и съобразяване с нея, и тя да ръководи живота на младите, и тя да взима решенията за внучето и още хиляди неща и всичките по подразбиране. И най-проклетата и най-съобразяващата се. Разликата м/у тях е само в синовете им и кой какво е позволил. А ако остави жена си да води битки с майка му, значи е мухльо и лично аз изобщо не мога да го причисля в категорията на мъжете. Негова работа е да сложи граници на родителите си, не на жена му. На жена му е работа, ако има намеса откъм тъстовете.

Понеже аз и етървата свекърва нямаме, но имаме зълва. Тяхното дете е по-голямо от нашето и на тях им се беше тръшнала за кръщенето. Те я канят на кръщене, вече планирано, тя започва да им променя всичко, включително религията и държи на всичко отгоре да е кръстница. Не, трябвало тя да е кръстница. Брат ѝ и обясни, че нещата няма да се случат така и тя като видя, че няма да се наложи (изобщо не знам кака ѝ хрумна изначало, че може де), се фръцна и каза, че щом няма да им трябва за кръщенето и няма да е кръстница, няма и да дойде, ще си ходи в Гърция. Та независимо от коя страна идва намесата или опитите за такава, единственото важно нещо е как мъжа ще отреагира на ситуацията. Снахата колкото и да реагира, ако нейната е различна от тази на мъжа ѝ, все едно се бори с вятърни мелници. И която не го осъзнала докато не е заживяла и родила от този мъж, после е постоянно присъствие в темата

# 620
Моята свекърва пък настоява , ако ще го кръщаваме на някого, това да е  майка ми, защото тя щяла да ни помага за бебето Simple Smile

Е че дай тогава и на лелките в детската градина да го кръстим, че и те ще помагат някой ден с гледането Grinning

# 621

Е че дай тогава и на лелките в детската градина да го кръстим, че и те ще помагат някой ден с гледането Grinning
Няма как , защото нито го знаем в коя градина ще е , нито кой ще са учителките там Wink

# 622
  • Варна
Какви са тези решения, сякаш кръщават домашен любимец? Ненавиждам лицемерието. Свекито има внучка, с нейното име. Вижда я рядко, само на определени дати. С доста условия и уговорки. С моето дете се срещат често, без условия.
Името на моя син го определихме с баща му. Кръстен е на починалия ми брат. Не вярвам в суеверия и бабешки легенди. Не се кръщавало на починал.Укорът дойде от незнайни роднини, от десета глуха.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:38 от Viviana91

# 623
  • France
Съгласна съм с МаКо. Винаги в този конфликт, най-виновен е мъжът. Оттам следва снахата да се замисли дали си струва да продължи живота си с него.

# 624
  • София
Иначе свекървата по подразбиране иска и име, и уважение само защото е свекърва, и съобразяване с нея, и тя да ръководи живота на младите, и тя да взима решенията за внучето и още хиляди неща и всичките по подразбиране. И най-проклетата и най-съобразяващата се.
Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue
Този абзац е като бонбони Рафаело - говори повече от хиляди думи. Щом това е мнението ти за всяка свекърва - няма как да се очаква обективност, какъвто и да е казусът.
Значи, след време и ти ще си такава, щом всички свекърви са така, без изключение. И както тук, няма сама да си сложиш спирачки, та ще се налага синът ти да го прави.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:39 от Cuckoo

# 625
Вярно е, че свекървата може да ИСКА да се налага (нашият случай), но ще успее, само ако ние й позволим. И това - ако сме единни. Обаче не завиждам на жени, които са под тотален натиск, защото мъжът е на страната на мама.
И не може да се каже, че "да е гледала, като се е женила", защото колко са тия мъже, дето са изцяло идеални. Все нещо трябва да приемеш за даденост.
А и идеалните мъже ние в БГ мама вече ги разграбихме, не останаха. Wink

# 626
  • Варна
Свекървата "винаги" изискваща и деспотична. Снахата- чиста и честна, сбор от вселенска мъдрост и житейски опит. Подготвена за "традиционни" битки. 😁

# 627
Съгласна съм с МаКо. Винаги в този конфликт, най-виновен е мъжът. Оттам следва снахата да се замисли дали си струва да продължи живота си с него.

Понеже съм запозната с трафициите при мъжа ми и този въпрос го повдигнах дооооста преди сватбата. Той знае вече, че не съм съгласна да се кръщава на някого и уважава (засега) това мое решение.

# 628
  • при късмета
Ако не си разбрала, Cuckoo, аз може да искам внучето да се роди на Малдивите, че да е гражданин и аз да ходя на гости когато ми хрумне. Там е работата, че предварително знам, че изобщо няма ми се позволи намеса и от там, че ще си остана само с искането. Затова дори не бих го изразила, камо ли да се тръшкам да се съобразят. И все пак още не знам коя и каква ще е снаха ми, знам, че сина ми няма да позволи подобна намеса, нищо, че още е малък. И за да знам, че няма да го позволи, означава, че ние така сме го възпитали и сме му давали свободата лични въпроси да решава сам, според възрастта си. За да го възпитавам така от край време, не мога сама да очаквам, като порасне да чака ние да му взимаме решенията

# 629
Хм, Мако, а дали не допускаш свекървата изобщо да не се вълнува от изброените от теб простотии и да няма никакви искания относно тях?

Общи условия

Активация на акаунт