С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 808
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Кажи честно, че приятелката е клекнала?!
Тая тъпа традиция ми е много омразна .

Клякат естествено, за да избегнат нататъшни конфликти, а те тепърва ще започват.

# 676
  • София
Мда. Илюзията, че като ги оставиш да ти се качат на главата първия път, няма да има втори.

# 677
Баба ми, като разбра, че първият ми син няма да е кръстен на свекъра беше потресена Joy
Но аз й казах, че това си е моя работа.
Когато й казах, че ще имаме второ момче, ми каза: искам да го кръстиш ХХХХХ много ми е любимо това име Flushed
Припаднаха от смях.
свекър ми и чичо ми (на баба ми син) носят едно  и също име, което тя ми предложи за втори път.
Обясних й, че когато тя е имала деца ги е кръщавала както иска, сега аз го нося и аз ще си решавам.  Повече не си направи устата да го спомене.

# 678
Ами за жалост загубиха бебенцето, не се стигна до избор на име. Но след това тя каза, че е склонила като пробват пак да го кръсти с много сходно на свекъра, мъжа й го харесал.
Аз не я разбирам. Опитах се да и обясня, че този неин мъж не се държи нормално, но тя твърди колко много се обичат и той се променя за 150 път и така до следващата изцепка.
Аз в такова семейство не бих се навряла, ама пък свекърите ще я харесват, може и добре да си живеят. Аз не кръстих на свекървата и сега пиша в тази тема 😀😀

# 679
На мен пък ми е интересно, как точно ще отидат да махат детето. Пистолет ли ще и опре в главата до болницата? Глупости са това.

# 680
Е много ясно,  че няма пистолет, ама сигурно пред избора да я зареже кляка  Rolling Eyes
Не знам,  не разбирам нея, мъжът е ясно, че е боклук.
Съдбата й е дала втори шанс, да се отърве от мъжа, обаче тази заблудена жена дори прави планове за опити за нова бременност...

Имам роднини, женени от 40г с две деца, съпругата плаща на половина сметките и храната. Не помня дали не плащаше и нещо като наем. Отврат история.

Та и тия двамата ги виждам в подобна разделеност след време....

# 681
То е ясно, че ако тя не желае, няма да го махне. Няма да я убие ,я. Но ясно се вижда как могат да те манипулират хората, особено щом си научена, че мъжа има повече думата от теб. И сакън да не те остави този златен мъж..
И за жалост много момичета са научени, че мъжа има думата. Ако само това са виждали цял живот. Представите им за нормално сякаш стават други.

# 682
Е това вече не ми се вярва.. в 21 век толкова заблудени да има.

# 683
Е това вече не ми се вярва.. в 21 век толкова заблудени да има.

Има жени с много ниска самооценка и самочувствие и мъже, които се възползват от това. Аз бях с такъв мъж, който само ми обясняваше каква "късметлийка" съм с него. После като реши да ме разкарва започна да ми обяснява колко грозна съм била и как той едва ли не от съжаление бил с мене. Чудното е, че колкото и грозна да бях за него за нула време намерих нов партньор.
Но да се върнем на темата за имената и свекърите. Моя приятелка пак манипулирана по тоя начин колко грозна била и как друг нямало да я вземе и детето си кръсти против волята на свекървата и на почти всичко се съгласява от страх "златния" (според когото е и грозна) да не я остави. Много гнусна манипулация - но подобни неща са също присъщи и на мъжете, не само на жените.

# 684
  • при късмета
Манипулациите, както и вмешателство, успяват само, ако го позволиш. Но жени, които сами се унижават, не мога да разбера и подкрепя. Най-чусто сами са си виновни

# 685
Моето дете е кръстено на родителите на съпруга ми, не е лошо име, но аз не бих го избрала.
Не гледам на този компромис като на "клякане", ще ме извинявате. Съпругът ми много преди идеята за дете ми беше казал, че в техния род това е традиция от много време и той много би искал да я спази от уважение към родителите си. Те самите нищо не са казвали, за съпруга ми беше изключително важно. Естествено, че ще го подкрепя. Не харесвам и не разбирам тази традиция, но човек трябва да прави понякога компромиси в името на любимите си хора.

# 686
Май съм писала в предишна тема- имам приятелка, която излизаше с мюсюлманин. Нищо лошо, много свястно момче според мен, заедно от 6г. Забременя и се почна, неговото дете трябвало да е мюсюлманче, не можел да има дете от неверница и тем подобни. Условието да се ожени за нея и да гледа детето беше тя да си смени религията. И за шок на всички тя си я смени. Че и бетер мюсюлманка стана- спазва постенето, празниците, клная се 😱 Не дава да я поздравяваме за християнските празници, абе коренна промяна! Продължаваме са сме приятелки, въпреки че се виждаме много рядко (различни държави), питала съм я за причината- много го обичала, пък и той и показал правилния път 😒😒
И това без намесване на роднини

# 687
И на теб какъв точно ти е проблемът с нейното семейство? Така решила, така направила. Още повече, че са си заедно и щастливи.

# 688
Голям 😉
Коментирам точно клякането пред който и да е, ако ще и златен да е. И точно ултиматома "ще гледам детето, ако" изключва напълно любов и семейна хармония.

# 689
И на теб какъв точно ти е проблемът с нейното семейство? Така решила, така направила. Още повече, че са си заедно и щастливи.
Наистина, какъв проблем може да има?
Условието да се ожени за нея и да гледа детето беше тя да си смени религията.
Голямо щастие. Направо, рядко щастие.

Общи условия

Активация на акаунт