Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Според мен е нормално качването да не е  с еднакъв темп. Има периоди на бързо качване и обратно. Аз съм отначало с мисълта, че ще съм 20-25кг отгоре докрая и живея по-спокойно. Дотук са 12.5кг, а има ехе още 11 седмици и то какви.

# 496
Може да задържаш повече вода в тези жеги.
Сега свекито е дошла на гости при брата на мъжа ми. Тя живее в друг град. Вчера се видяхме и заяви пред нас, че не може да гледа бебчето, притеснявала се и така, даже излезе с нас на плаж. Тяхното бебче е вече на 3 месеца. Може да им помага с готвене и чистене. Явно това ни очаква и нас след време 😁 , устройва ме.

# 497
  • Варна
В световен мащаб на кърмачките се препоръчва ваксинация заради антителата, които вече доказано се предават на бебче и заради ниския имунитет на скоро родилата жена.
Момичета, аз днес се претеглих вкъщи и съм качила 2 кила за месец, направо се фрапирах. Не ям нищо, я имам 1500 калории на ден, я не, не ям тесто, ориз, картофи, малко сладко, откъде ги качвам? Дали е от топлото да задържам вода или от витамините за бременни... защото аз не съм предразположена да качвам по време на бременност, с бебе 1 качих 6 кг, с бебе 2 качих 7. Аз вече си минах колограмите, с които ходих да раждам бебе 2 преди две години Sad а ям най-малко от всички бременности заради жегите. Какво е това чудо!?

Най-вероятно ги качваш защото си бременна хахахха 2 кг за месец в края на бременността си е напълно в норма. Доколкото знам аз по кг  на седмица, ако толкова те тревожи говори с АГ, според мен си пушка! Някой жени качват по 5 на месец, че и повече.

# 498
Преди 10 дена нашето МЗ свали текста, в който се твърдеше да не се ваксинират бременни и бебеправещи, чакам да видим какъв ще е новият текст.
Излезе тази статия, ако за някой е интересно -> https://aej-bulgaria.org/pregnant-women-vaccinated/?fbclid=IwAR2

Милк-чок то 2кг за месец е ОК. Измери се и следващите дни, само от задържани течности може да има 1кг. Аз се меря всеки ден при едни и същи условия - понякога имам разлика от 0.5 кг нагоре или надолу.
Към 7.5-7.7 кг съм качила общо - от както ме наплашиха с гестационнен диабет супер малко качвам.

Аз също ям по нещо 1500 калории и като видя препоръките за 2100 ми става смешно.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 10:06 от Одри ♡

# 499
аз до преди 3 седмици нищо не качвах Simple Smile Сега съм с 3 кила  общо взето 2 от тях са за 2 седмици Simple Smile Така че представи си на мен колко ми е фрапиращо , нолоо 10-12 е напълно ок, аз за сега имам още 9 в арсенала 😂та мисля че за 2.5 месеца ще ми стигнат. Също не се тъпча но ям повече от първите 5 месеца , кога ям повече кога по малко различни

# 500
Чета ви за килограмите и ми става малко тъпо. Аз съм вече 18 нагоре, но чак докторката се зачуди къде ги нося тези 2 бебета, изобщо не съм била едра според нея. Естествено, че има разлика в начина, по който изглеждам и направо съм в ужас как ще ги свалям тези килограми, които явно ще стават и още повече, но от самото начало всички лекари ме предупредиха, че бремеността с близнаци е много по - различна.
Колкото до ковид. Изкарах го в 7-ма седмица без абсолютно никакви симптоми. Нямаше и да разбера, че съм се заразила, но мъжът ми се разболя и седях под карантина с него. След като приключи, от болницата ми поискаха PCR тест, за да ме пуснат на преглед за установяване на бремеността. Толкова се учудих, че беше положителен... Чувствах се повече от прекрасно. Всички от обкръжението ни са го изкарали вече, а аз самата никога не съм се притеснявала, така че мисля да запазя същото състояние на духа и до края на бремеността Simple Smile

# 501
Момичета, някоя от вас има ли крампи в тазовото дъно (pelvic floor)? При мен имам чувството, че ми се разтварят кокалите буквално, особено сутрин, преди да стана от леглото е много тежко положението.. също и като вървя (като пингвин) просто искам да питам дали някой друг има такива и дали е говорил с лекар за тях?

# 502
  • Варна
Момичета, някоя от вас има ли крампи в тазовото дъно (pelvic floor)? При мен имам чувството, че ми се разтварят кокалите буквално, особено сутрин, преди да стана от леглото е много тежко положението.. също и като вървя (като пингвин) просто искам да питам дали някой друг има такива и дали е говорил с лекар за тях?
Не, аз имах схващане на седалищния мускул, от застояване. Един ден стоях кажи речи цял ден седнала и през нощта не можах да спя от болки. Бяха ми се събрали няколко дни седене... Добре, че на другия ден ми мина. Движението най-много помага. Гледам да се разхождам когато мога, правя йога, сменям позициите на тялото възможно най-много. Вече и докато спя имам чувството, че тялото ми се товари от собствената ми тежест. Аз съм +10 кг. Иначе нямам болки в таза (с предната бременност помня, че бяха ужасни), нито в кръста. Важно е, да не се върви патешки, трябва да си прибираш опашната кост навътре и срамната кост напред, това изпъчване е особено вредно за тялото, гръбнака да е в права линия, без изкривяване

# 503
Нямам крампи, но започнаха от няколко дни да ми се увеличават контракциите и нещо не ме кефи. Май ще отивам аз на два диаспорала дневно, къде ще ги побирам в дневния режим заедно с две таблетки желязо, нямам идея- не трябва да са едно до друго, и двете не трябва да се приемат с млечни или пълнозърнести, желязото и с яйца. Аз вече тотално спрях да ям каквото и да е, че да усвоявам добавките (откъдето идва и драмата ми с килограмите 😂). Поне хемоглобинът ми се е вдигнал от 101 на 105 след 20 дни прием на желязо. Аз май мисля да спирам витамините за бременни, подозирам, че качвам от тях. Искам само омега 3 да взимам, препоръки за омега 3, които не струват колкото половин заплата, имате ли Simple Smile ?

# 504
И аз както не качвах, последно като се теглих бях +8 кг от началото. Но мисля че е нормално, особено при положение, че  в началото ми бяха малко килограмите. Как си ги броите тези калории, които приемате на ден? Аз нямам идея колко и дали приемам достатъчно, мисля че се храня както преди бременността, като просто се старая да включвам повече плодове от преди. Имам много странни периоди, през деня не съм била много гладна, но съм се хранила нормално, вечер вечерям и не мога да се наситя, след 30 40 мин пак съм гладна, хапвам нещо малко и докато дойде време да си легна пак съм гладна. През нощта примерно се събуждам за тоалетна и усещам глад, но заспивам пак. На сутринта вече не съм гладна. Grinning
Milk choc какви са ти комбинираните витамини? Аз пия елевит, но отделно и омега, която хич не е евтина, ама какво да се прави....

# 505
Нямам крампи, но започнаха от няколко дни да ми се увеличават контракциите и нещо не ме кефи. Май ще отивам аз на два диаспорала дневно, къде ще ги побирам в дневния режим заедно с две таблетки желязо, нямам идея- не трябва да са едно до друго, и двете не трябва да се приемат с млечни или пълнозърнести, желязото и с яйца. Аз вече тотално спрях да ям каквото и да е, че да усвоявам добавките (откъдето идва и драмата ми с килограмите 😂). Поне хемоглобинът ми се е вдигнал от 101 на 105 след 20 дни прием на желязо. Аз май мисля да спирам витамините за бременни, подозирам, че качвам от тях. Искам само омега 3 да взимам, препоръки за омега 3, които не струват колкото половин заплата, имате ли Simple Smile ?
Milk-choc, диаспорал от колко mg пиеш и по колко на ден? На мен ми изписаха магнерот 4х1, но ефект нулев. Мисля да пробвам с диаспорала.
Аз за кг съм + 13 вече. Като кит съм на моите 152 см. И аз се чудя от къде идват като ям по-малко от преди да забременея.

# 506
Точно Елевит пия и аз, но мисля, че от тях качвам. А ти какви омега 3 взимаш? Те не са ми драматично много килограмите, качила съм до сега 7-8, а съм вече в 30 седмица, стартирах от нормално телосложение, за което дават 12-15 кг като норма за бременност. Но първо, че спредните бременности изобщо не качвах така и второ, че изобщо не ям, карам на салати, яйца, мляко и броколи, тук-таме месо и малко сладолед. Калориите не ги броя с точност, но преди да забременя качих по време на първата карантина и после свалях, така че след доста броене на калории, мазнини, протеини свикнах кое горе-долу колко е.
Диаспорал за момента пия едно на ден от 300 мг, ще я питам АГ да минавам на 2х300 или 1х400. Магнерот и магнерич не ми помагаха грам, те се усвояват на около 30%. Диаспоралът е магнезиев цитрат и това го прави усвоим почти на 100%. Като пионер в бременностите с контракции, за мен няма по-добър магнезий Simple Smile

# 507
момичета от витамини не качвате повярвайте Simple Smile

# 508
Milk-choc, благодаря. Ще го пробвам още утре диаспорала. И без това с тоя магнерот по 4 на ден и аз се чудя къде да вкарвам желязото.

# 509
Такава омега пия - https://www.zdravis.com/product/1564/minami-cardio-omega-3-za-kr … ema-i-sartse.html
Диаспорал 300 пак ли е на прахче? На мен пък сякаш точно диаспорала не ми действа. Ще питам АГ да ми го смени с Магнерот да пробвам, че гледам при него пише 500 в една таблетка. Диаспорала ми е 250, като при нужда вземам 2 на ден, и отделно 2 алеракт, в което също има магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт