Тормоз от заведение

• 4 482
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
Те клиентите са всеки път различни, нали знаеш. Идват за сезона и си отиват.
Те са стояли гладни и без пари дълго време,и гледат през сезона да наваксат. Затова и полицията ги оставя, защото после 9 месеца няма да имат пари.
В топ сезон, на топ локация, е така. Вместо да Си косиш нервите, иди почивай другаде. Съвсем не се заяждам
И защо да отида да почивам другаде като това ми е наследствен имот? Къщата е паметник на културата. Да се откажа от нещо в перлата на Черноморието  заради нечия кръчма?! Пък и както казах, толкова наследници сме, че имотът е непродаваем. Който иска да върти бизнес и да има ресторант, ще се съобразява и няма да пречи на живущите. Аз съм ОК с часове като 23,23.30, даже и с 24 часа. Но някой да ми реве до 2,3,4,5 и да слушам чалга, е няма как да стане. Значи аз да отида да си давам парите по хотели и квартири, щото да не им преча на бизнеса?! Нещо малко логиката. ..?! 🤔

Навсякъде по морето в 23 ч силната музика СПИРА! Включително и това лято, преди десет дена се прибрахме - до 23 ч мазна чалка ни заливаше от две страни, но чукнеше ли 23ч, спираше и от двете заведения.
Нещо не ми се връзва това, което пишеш, за силни музики след 23 чАса..
Само при вас това не се спазва..защо?

# 16
  • София, България
Колкото и да се обаждате в полицията, това е курорт и ще ви оспорят с нуждата от оборот, това че само Вие пускате сигнали например. Пък и по Черноморието 112 като се повика за побой не идват, пък камо ли за шум в Несебър, нямам лоши чувства. Щом не се получава с цивилизовани разговори, опитайте се поне да се абстрахирате, купете си тапи за уши например. През останалото време поне спокойни ли са или от обяд започва да се трака?

# 17
Е как всички заведения спират силната музика в 23ч, само този не ...

# 18
  • София
Аз съм вече цял месец в лятното ни жилище на морето. Всяко лято изкарваме значително време в него. В популярен курорт на юг. След 23 ч. не се чува и звук от заведенията. Работят само на затворено след този час. Градините затварят и се следи много строго.
Имахме веднъж случай преди 2 г. на шумна компания с наематели. Изчакахме до 24 ч. В 00:10 мин. полицията вече беше пред вратата им и платиха сериозна глоба. Оказа се, че са подадени няколко сигнала точно в 24 ч. Явно и други хора са решили да проявят известна търпимост, но всичко си има граници.
На следващия ден наемодателите бяха предупредени от общината и явно след това самите те инструктират наемателите си.
Вкл. са забранени шумни ремонтни дейности в активния сезон, независимо от часа.

# 19
  • ☀️София / London🌂
Колкото и да се обаждате в полицията, това е курорт и ще ви оспорят с нуждата от оборот, това че само Вие пускате сигнали например. Пък и по Черноморието 112 като се повика за побой не идват, пък камо ли за шум в Несебър, нямам лоши чувства. Щом не се получава с цивилизовани разговори, опитайте се поне да се абстрахирате, купете си тапи за уши например. През останалото време поне спокойни ли са или от обяд започва да се трака?
Само в България го има това. Един си нарушава системно закона, но тя да му влезе в положение и да си купи тапи за уши Joy WTF? Боже , не мога Joy Жената има дете , и на него ли да вре тапи в ушите?

# 20
  • София, България
Само в България го има това. Един си нарушава системно закона, но тя да му влезе в положение и да си купи тапи за уши Joy WTF? Боже , не мога Joy Жената има дете , и на него ли да вре тапи в ушите?
Жената се оплаква, всеки се опитва да намери поне някакво приемливо решение. Не съм споменавала да влезе в положение, но щом многократно са отправяни молби и нищо не се случва, трябва да се търсят компромиси. Съжалявам, ако сте приели думите ми на шега, но сънят не бива да се пропуска, затова и съм се сетила за това в момента.

# 21
Жената не е звъняла на полиция. Какво очаква , се чудя...самИ да се сетят ресторантьорите ли...

# 22
  • ☀️София / London🌂
Не виждам защо жената трябва да "търси компромиси" при положение , че е абсолютно права !
Да, трябва да вика полиция всяка вечер. Въпросът е колко точно връзки има собственика и след като си тръгне полицията дали няма да продължи с купона.

# 23
Както споменах преди, жалби многократно са пускани. Говорели сме най-учтиво със собственика и управителя. Може по други места след 23 ч. да се пази тишина, но в Несебър и Слънчев бряг не е така. Има ли клиент да плаща и в 2 часа посред нощ ще му пуснат каквато музика пожелае. Когато нямат клиентела, сервитьорите им сядат и почват да си приказват до 1-2 часа. Правила съм забележка - млади хора били, искали да се видят след работа. Даже най-нагло сядат да пушат на стъпалата пред вратата на двора ни. Дори има разпореждане колко трябва да са високи сенниците им. Също така трябва да са плоски, а не островърхи тип покрив на къща. Преди три години след подадена жалба от баща ми, си преправиха всички сенници. Това лято върху сенниците се е появила 70-80 см дървена ограда. От какъв зор - идея си нямам. Ще пусна нова жалба освен  за шума и за това изобретение, да го разкарват. Този град е под закрилата на ЮНЕСКО, не може един да си слага фриз, втори ограда, трети мост. Пред тяхната къща, ако искат и виадукт да вдигнат, но няма да съсипва гледката на други хора.
Между другото, след като им крещях нощта, в която пуснах темата, снощи угасиха всичко в 23.30. Ето, че се сещат като им викнеш грубо. Това вече е доста приемливо за мен. Иначе между 14 и 16 часа вечно има по двеста души на масите и е говорилня. Преглътнала съм го вече. Поне през нощта да ни оставят да спим.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 17:44 от Atamagaokashii

# 24
Ами, желая ти успех от все сърце, но не го очаквам особено.
И аз имам имот на морето, намира се точно над заведение и гледа фронтално към морето.
Моите са по-културни, но и те си седят до 1-2 през нощта.
В началото ме дразнеха, но после реших, че щом съм дошла в центъра на купона, ще правя като купонджиите.

Няма да си кося нервите, я.  Решението при нас е - пускаш климатика, затваряш прозорците и спиш. Другият вариант е да стоиш буден цяла нощ и да се ядосваш.

# 25
  • Варна
Е, то не е забранено да си говрят хората между 2 и 4... Няма как да шепнат и да ядат с ръце, за да не ти тракат с прибори в чиниите. Но за останалото си абсолютно права. Колкото повече търпимост проявяваш, толкова повече ще ти се качват на главата. Аз ако съм, в 23:01 ще звъня на полицията. Съветите да почиваш другаде и да си сложиш тапи за уши са жалки.

# 26
И аз се опасявам, че местната полиция изобщо няма да се впечатли на шум от заведение. Ако много ескалират нещата тия дни, ще ги викам. Между 2 и 4 през деня не ми прави толкова впечатление шумът, но посред нощ някой да ми седне на стълбите и да седне да си обсъжда житейските драми... 😩Кога ли ще загубя всякакво търпение и ще им лисна една кофа с помия. Не вярвам да посмеят повече да седнат на стълбите точно на нашата къща. Преди два дни прибираме от разходка с детето и пред прага си зарязали две чаши за коктейли. Мислех да ги изритам честно казано, но ММ ги вдигна и ги остави на една от масите им. Аз тези чаши ги възприемам като боклук, хвърлен пред прага ми.

# 27
  • Варна
Много си лоша, не може ли с чиста студена водица от чешмата? Жега е...  Както ти казаха вече - не си изкарвай гнева към собствениците върху техните клиенти. Много знае чичо ти от село какви са наредбите за обществен ред, или пък баба ти от чужбина, дошла на море тук.

# 28
То не е само полицията в Несебър. Има толкова многооо институции. Има омбудсман. Има приемна на МС,. Има министерство на туризма. Има кмет. Има областен управител.
Заливаш ги с жалби.
Писмена жалба до полицията имаш ли?
Съмтявам се.
Телефончето не върши работа.
Писмено си трябва.
Нместо тук да пишеш, седни и опиши случая, сложи снимки, и разпрати.

# 29
То не е само полицията в Несебър. Има толкова многооо институции. Има омбудсман. Има приемна на МС,. Има министерство на туризма. Има кмет. Има областен управител.
Заливаш ги с жалби.
Писмена жалба до полицията имаш ли?
Съмтявам се.
Телефончето не върши работа.
Писмено си трябва.
Нместо тук да пишеш, седни и опиши случая, сложи снимки, и разпрати.
Нещо не обяснявам ясно ли?! За последен път пиша, че писмени жалби сме пускали почти всяка година.
И стига с тия невинни ангели клиентите. Всеки човек, който има елементарно възпитание, би трябвало да се досети, че щом се кикоти, вика и реве с пълно гърло пред нечий дом след полунощ, най-вероятно пречи на някого. В случая казах, че съм приготвила кофата за сервитьорите, които ми седят пред прага, пият и пушат, понякога до среднощ, а аз трябва да им прескачам чашите.
Големи защитници се появиха. 9 месеца умирали от глад, затова да съм ходела другаде. Изкарват 100 000 минимум на сезон, искам и аз така да гладувам. Карат последни модели на най-скъпите коли. По изключение миналата година мерките им развалиха бизнес плана, да кажем че изкараха двойно по-малко и о, ужас. Няма кинти за нова Тесла. Ако искат и космически кораб да си вземат, само да не пречат на другите с бизнеса си. Яд ме е на баща ми, че се съгласи навремето изобщо този ресторант да просъществува. Играли си като деца със собственичката. То хубаво, ама ни се качиха на главите.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 22:02 от Atamagaokashii

Общи условия

Активация на акаунт