Тормоз от заведение

• 4 601
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
Какво ви отговарят на жалбите?
Препращайте до по-горни инстанции..

# 31
Цитат на: teta75
Навсякъде по морето в 23 ч силната музика СПИРА! Включително и това лято, преди десет дена се прибрахме - до 23 ч мазна чалка ни заливаше от две страни, но чукнеше ли 23ч, спираше и от двете заведения.
Нещо не ми се връзва това, което пишеш, за силни музики след 23 чАса..
Само при вас това не се спазва..защо?
Преди 2 седмици се прибрах от Китен. Хотелът ми беше на тихо и отдалечено от центъра място. В последните дни обаче доста след 24 ч. се чуваше музика. На мен обаче не ми пречеше, защото явно заведението беше по-далечко и беше само като фон, на който заспивах без проблем.

# 32
Силна музика. Тя е забранена.

# 33
След жалбите въпросните се стягат за месец най-много и на следващата година всичко отново се повтаря. Така вече сигурно 15 г. И не мога да разбера с тези навеси. Знаят, че има изискване колко да са високи и всяка година добавят някаква нова изгъзица. Следва жалба, развалят всичко. Толкова ли евтино им излиза, нямам идея. Просто хората са наглеци. Явно им е много сложно да си спазват законовите норми, трябва всяка година да се носим по общината, да се водят все едни и същи разговори... 🤦‍♀️

# 34
Мисля, че те са нагли, но и вие сте нагли. Щом ще заливате с .. какво беше, сервитьорите, то и вашата обща култура не е много на ниво.
Сервитьорите са наети лица, и не са виновни за нервите на тази или онази лелка. Разправяй се с работодателя им.

Ако мен ме залее някоя лелка с кофа с каквото и да в било, ще й отмъстя по още по-долен начин.

# 35
  • София
Просто след отпускането им (когато им мине периодът на стягане) подавайте нова жалба и така, за да имат редовни проверки и вие да сте спокойни.
С простотия не се бори простотията.

# 36
  • ☀️София / London🌂
Мисля, че те са нагли, но и вие сте нагли. Щом ще заливате с .. какво беше, сервитьорите, то и вашата обща култура не е много на ниво.
Сервитьорите са наети лица, и не са виновни за нервите на тази или онази лелка. Разправяй се с работодателя им.

Ако мен ме залее някоя лелка с кофа с каквото и да в било, ще й отмъстя по още по-долен начин.
JoyJoyJoy
Добре, на на чужд гръб и 100 тояги са малко !
Ако вас ви тормозят от 15 години и не можете да мигнете, силно се съмнявам , че щяхте да говорите така
Но да, важно е да си мерим нивото на културата Joy
Само да отбележим, че коментара с "отмъстя по още по-долен начин" също говори за много "култура" !

# 37

JoyJoyJoy
Добре, на на чужд гръб и 100 тояги са малко !
Ако вас ви тормозят от 15 години и не можете да мигнете, силно се съмнявам , че щяхте да говорите така
Но да, важно е да си мерим нивото на културата Joy
Само да отбележим, че коментара с "отмъстя по още по-долен начин" също говори за много "култура" !
Винаги ще има хора, които да търсят в потърпевшия вина. Все пак да не забравяме, че живеем в България. Потребителката с определението към семейството ми "нагли" явно си прави свободни интерпретации по написаното от мен. Никъде не съм написала, че съм заливала някого с вода. Ако няколко нощи не спя и някой ми вика пред двора, не разбирам защо трябва да съм любезна. За мен това е заведение, стопанисвано от простаци, с просташки персонал и клиентела предимно на същото ново. Какво като са клиенти и си плащат?! Не са мои клиенти. Да платят и на мен, поне като не спя да знам защо. Ако бяхме нагли, този ресторант нямаше да го има. Щяхме ние да си отворим ресторант и да продължава върху тротоара и масите да са пред двора на съседите
И Румка още нещо - не съм лелка. На 34 не се считам за такава. Наистина постът ти много говори за нивото ти. Не знам как може да има хора, които очевидно тормозят другите, а като им се направи забележка, отправят им се многократни молби, само още повече се озлобяват и правят мизерии. Точно си като управителя на заведението. Всяка година вдига високо навесите, за да има пак разправии. Пак жалби до общината, после разваля всичко наново, ама е важно за него, че ни е направил мръсно. Хора, които търсят само конфликти.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 12:21 от Atamagaokashii

# 38
  • Варна
Atamagaokashii, всъщност какво повече очаквате да ви кажем? Правилният ви ход е само един и около 10 пъти ви го написахме. Няма вълшебна пръчка, която да ви помогне. Вие правете каквото искате. Но след като написахте, че дори говоренето на клиентите по време на обяд ви дразни, вече започвам да си мисля, че всичко ви дразни и имате склонност да преувеличавате.

# 39
Atamagaokashii, всъщност какво повече очаквате да ви кажем? Правилният ви ход е само един и около 10 пъти ви го написахме. Няма вълшебна пръчка, която да ви помогне. Вие правете каквото искате. Но след като написахте, че дори говоренето на клиентите по време на обяд ви дразни, вече започвам да си мисля, че всичко ви дразни и имате склонност да преувеличавате.
Хайде още една чела-недочела със свободните съчинения. Да съм написала някъде, че съм им правила забележка за шум между 14 и 16 часа? Казах, че този шум ми е поносим, написах преглътнала съм го. Много добре знам, че някои хора сядат да обядват по това време. Като Ви дразни темата, ами изключете си известията за нея. Вас конкретно нищо не съм Ви питала, разни потребители коментират ситуацията. Проблем ми е шумът посред нощ, пушенето и пиенето пред прага ми, чашите, които намирам след това и сенници те, от които нищо не виждам. По-ясно от това как да го напиша?! Проблем ми е хорската наглост и че накрая тормозеният излиза прост и нагъл, защото му е омръзнало да търпи. Как да реагирам според Вас, да седна и аз да ударя една ракия в 3 часа сутринта?

# 40
  • Варна
Вие сте чела - недочела. Къде написах, че сте правили забележки за шум между 14 - 16 ч ?? Написах, че ви дразни! Вие сама споделихте това! От споделеното, а и от леко агресивното ви държане към хората, които се опитват да ви помогнат, си правя изводите и ги публикувам в обществен форум. Като сте решили да си споделяте историите, ще четете всякакви коментари. Като не ви изнася, не го правете.

Казах ви как да реагирате според мен, още на първа страница. На втора страница се повторих. Няма да се потретвам.

# 41
Не ми се спори с адвокатстващи на заведение, което 15 г. тормози живущите. С явно раздразнение пишете, че десет пъти ми били казали какво да правя, какво повече съм искала. Вие звучите агресивно и подразнени от темата. Да, имаше хора, които влязоха в положение и чийто мнения ми бяха полезни. Други реагираха агресивно на темата, явно припознаха себе си в образите на ресторантьорите.
Била съм преувеличавала... По цели нощи някои да ми дъни чалга и крещи пред двора и тръгнали да ми пишат, че съм преувеличавала. Щото не е на ваш гръб, нали? Тогава щяхте да пуснете двеста теми, ама нали е важно да изкарате другия виновен.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 13:43 от Atamagaokashii

# 42
  • Варна
Мхм, да, ок. Joy В съседната тема ме бяха изкарали брокер. Лошо няма, само и заплатките да ги имаше... Grinning 
От все сърце ви пожелавам тази тема да ви донесе край на мъките.

п.п. Преувеличавате, оувър реактвате, както искате, така го наричайте. Споделихте също, че сервитьорите били зарязали някакви чаши на прага ви и ви е идело да ги ритнете, докато мъжът ви спокойно ги е преместил. Ето, че може и по друг начин. Мъжът ви също слуша същата чалга до 3 посреднощ, също е изтормозен и ресторантът пречи и на неговия сън.

п.п. 2 Като е било на мой гръб, съм звъняла на 112, не съм се джавкала по форумите.

# 43
Мхм, да, ок. Joy В съседната тема ме бяха изкарали брокер. Лошо няма, само и заплатките да ги имаше... Grinning  
От все сърце ви пожелавам тази тема да ви донесе край на мъките.

п.п. Преувеличавате, оувър реактвате, както искате, така го наричайте. Споделихте също, че сервитьорите били зарязали някакви чаши на прага ви и ви е идело да ги ритнете, докато мъжът ви спокойно ги е преместил. Ето, че може и по друг начин. Мъжът ви също слуша същата чалга до 3 посреднощ, също е изтормозен и ресторантът пречи и на неговия сън.

п.п. 2 Като е било на мой гръб, съм звъняла на 112, не съм се джавкала по форумите.
Ваша си работа. Във форума всеки пуска различни теми, не виждам нищо лошо, че съм пуснала такава тема. Аз с никой не съм започнала първа да се джафкам. Но мнения като "почивайте другаде", "сложете си тапи за уши", "явно обичате да преувеличавате"... Не виждам с какво биха ми били полезни, да не говорим, че звучат подигравателно. А на госпожата, дето тръгна да ми говори за култура и да използва разни обидни епитети, ще кажа следното - културните хора когато им кажеш:"Извинявайте, снощи музиката продължи до много късно и имахте една доста шумна компания", ще отговорят: "Ще имаме предвид да не се повтаря, извинявайте". Ако въпросните имаха и грам култура, тази тема нямаше да я има и щяхме да сме се разбрали като цивилизовани хора още преди 15 г.
А простотията с чашите е върхът. Мъжът ми не е сервитьор на сервитьорите, да им отсервира мини бара, който са си направили на двете стъпала пред прага. Просто не му се разправяше тогава. Имало било и друг начин. Изумена съм, че има хора, които защитават пиенето пред нечия врата. Чудя се как не се намери някой да напише, че трябваше да им измия чашите и да им занеса чисти. Нещо да сервирам следващия път, коктейлче например? 🤦‍♀️

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 14:31 от Atamagaokashii

# 44
Писане, писане и писане.

Ей сега се връщам от тец-а, недоволна съм от изравнителната, ходих и пуснах жалба.

Преди месеци на майка начислиха на телефона услуга с добавена стойност, писах до фирмата, писах до КРС и КЗП, до виваком...в резултат върнаха сумата, и то два пъти.

С писане става. Сядаш, отделяш час или ден, и пишеш.
Ако няма резултат, пишеш до по и най-горе.
Това е начина.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 16:37 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт