Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Еспа с 8 деца, явили се на НВО? Ей това вече е бутиково училище от семеен тип.
Просто толкова деца са се явили. НВО май не е задължително - поправете ме, ако греша. Випуските на ЕСПА определено са по-големи.

Иначе е факт, че е малко училище, в което хората се познават - доколкото знам от познати с деца там.

Мерси за линка!

# 106
Аз също считам, че положението с образованието все повече минава в трагедия. Резултати по 30-40-50 точки се смятат за приемливи за лесните тестове. Чиято цел беше да покажат каква фантастична година с ДО сме имали.
Мария Монтесори с 28.5 среден резултат по МАТ. Ами категорична съм, че тук училището се е издънило. Колкото и едно дете да няма логическа мисъл няма как да не се справя поне с 50% от материала.
Златарски с 43.37 среден резултат. То хубаво че децата там продължават автоматично в гимназията им. Но липсата на знания от 5,6,7 клас какво ги правят?
Евлоги и Христо Георгиеви са две деца /бутиково училище/ с хубав резултат - но колко този резултат се дължи на училището.
БШ и Прогресивното са се справили доста приятно тази година. Особено Прогресивното за което това е май първи випуск седмокласници.

# 107
  • в страната на чудесата
За ТЕ уши е първа година седмокласници. Но малко деца...

# 108
За ТЕ уши е първа година седмокласници. Но малко деца...
Е,  те и Джани Родари са със седем деца Simple Smile  но резултатите са доста по-различни.

# 109
  • София
Прогресивното за първа година ли изкарват 7 клас? Поздравления за резултата. Олив може да каже дали дъщеря й е посещавала школа/уроци.
Аш, нашият випуск е вторият, не сме първи, първият беше от 5 деца. Всички деца посещаваха школи/уроци, вкл. дъщеря ми, но и предишният випуск посещаваше /3 от 5/, разликата тук е, че почти всички деца от нашият клас бяха доста мотивирани и целещи се основно в езикови ДУ /и АК, 6 от 7 отидоха на изпита, приеха едно дете, но то избра ДУ в крайна сметка/. Предишният випуск беше от 5 деца, като 2 от тях отидоха в училища с изпит по рисуване и въобще не се готвеха за НВО. Аз бях сигурна, че класът ще има много добри резултати, познавайки децата доста добре покрай хоум офис и ДО.

# 110
Интересно защо СГ са толкова по-зле по математика. Аз щях да предположа обратното заради чуждата система и повечето деца чужденци, но математиката си е математика и не вярвам в 7ми клас по българската система да е коренно по-различна и трудна.

# 111
  • София
Хм, сега погледнах по-внимателно таблицата, от повечето не съм изненадана, но от ОТ определено очаквах по-високи резултати /особено на фона на това, че имат и школа за външни деца, готвеща за НВО. Знам, че имат и деца със СОП и това изкривява резултата доста, но пак бих очаквала по-висок резултат.

# 112
  • София
Явно 2те години ДО се отразяват на всички. Очаквах номер 1 да е след 2 и 3, предвид приетите почти 1 клас деца без подбор.
ОТ обаче става все по-зле (следя ги, тъй като преди няколко години го обмислях като вариант), а имат подготовка за децата си за НВО.

# 113
Кога в СМГ са приели един клас деца без подбор?
Аз не виждам да има някакво отражение на ДО. Такава беше статистиката на първите няколко и преди ДО.

# 114
  • в страната на чудесата
Аз пък очаквах някои други ДУ в десятката. Освен това съм напълно съгласна с мнението на Фенси.
Разликата между първите три училища е в рамките на грешката и ако се извадят аутлайърите със сигурност тя няма да е значима. Но разликите между тях и последните три от десятката е смущаваща.

# 115
  • Отвъд алеята зад шкафа
Просто толкова деца са се явили. НВО май не е задължително - поправете ме, ако греша. Випуските на ЕСПА определено са по-големи.

Иначе е факт, че е малко училище, в което хората се познават - доколкото знам от познати с деца там.

Мерси за линка!

Всъщност са се явили всички, толкова им е випускът:
https://www.espa-bg.com/cont.php?page=news&id=1891&type=1

Има значение и дали седмокласните випуски са такива, които са с подбор и са от 1 клас.

# 116
  • София

Мерси за линка!

Всъщност са се явили всички, толкова им е випускът:
https://www.espa-bg.com/cont.php?page=news&id=1891&type=1

Ужас! Помня, като ходихме на отворени врати, ни казаха, че в ПУК започват по 2 паралелки от 14, 15 деца.

# 117
  • в страната на чудесата
Еми, Аш, след сблъсъка с реалността вероятно остават една трета до 7 клас...

# 118
  • София
На нашата среща в ЕСПА ни поканиха в часа за напреднали по четене ПУКчета, вътре имаше доста деца, повече от 10, т.е. и сега започват доста деца (все пак беше преди 2 години). Странно ми е от 30тина деца да остават 8.

# 119
  • София
Еми, Аш, след сблъсъка с реалността вероятно остават една трета до 7 клас...
Така излиза... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт