Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 604
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Имена, телефони, мейли, професия на родителите, братя, сестри, къде учи детето в момента - това се попълва стандартно. В ЕСПА не помня вече конкретно, но бяха супер подробни и дълги формулярите, отгоре на това искаха и 300 евро такса. В Св.Георги май също има голяма такса за кандидатстване.

Това на фона на другите училища, които изобщо не са малко в крайна сметка, звучи направо скандално.
Аз даже се зачудих и малко се подразних, че искат информация дали детето ходи на дг и в коя, а то ...
(особено при положение, че тази информация в момента няма никаква стойност - детето ми е записано в уж добра ДГ, в добър квартал, която аз не понасям, а и не е ходила от 2 години, общо взето откакто е пандемията)

# 601
  • в страната на чудесата
В златарски имаше такса за разглеждане на документите. Това ме отказа веднага и отмених срещата. Беше преди две години, трябваше ми план Б.
Разбирам ако им трябва служебен контакт, ако детето е вече прието. Но подобен скрининг ми е невъзпитан и неприемлив.
 А СГ успяха ли да вдигнат малко нивото?

# 602
За ДГ няма такса, за училищната степен е 500 евро, ако детето не идва от тяхната ДГ, и 250 евро, ако е от градината им. Вече таксата за кандидатстване май не е рядкост, но ако детето бъде прието най-често се приспада, а тук е чист разход.

Leika, а ти какво имаш предвид с питането за нивото? Горе-долу знам историята на училището и че някога са се конкурирали със СС. След това са поели в съвсем друга посока. Аз успях да разгледам базата неофициално, т.к. я отдават за различни курсове и събития през уикенда, и ми хареса. За учебния процес знам основно от разказите на наша позната (чужденка), която е учител там.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 10:27 от sylviana

# 603
Имена, телефони, мейли, професия на родителите, братя, сестри, къде учи детето в момента - това се попълва стандартно.

Не знам защо казваш, че е стандратно, като не е.

# 604
  • в страната на чудесата
СГ са се конкурирали със СС вероятно само в първата година на съществуването на двете училища.
Нивото е ниско, и в последните години СГ блести със сградата, а не с културата и образованието си.
Аз лично не съм ок да отдават сградата, в която учи детето ми за други дейности, не образователни в уикенда. Нечисто ми стои.

# 605
Е СГ откакто са собственост на Еврохолд са всичко друго, но не и образователна институция. Купиха училището от предишната собственичка заради европарите по проекта. Училището е прост параван за това да придобият този имот и да построят сградата.
СГ имаше относително добра слава преди много, много години и когато го управляваше основателката и първа собственичка. Но дори и тогава не се е конкурирало със СС.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 10:52 от Fancy

# 606
  • София
Интересно ми е в декларацията за поверителност каква цел се посочва относно категорията лични данни “професия на родителите”. Събираме тази информация с цел профилиране на семействата? 😂

# 607
Мен ме интересува английската програма в СГ. Удобно ми е като локация, вкл. пеша при хубаво време. Училището в Лозен ми се вижда направо непристъпно от гл.т. на транспорта и не го обмислям. Подходът ни към Окоровръстното е през Симеоновско или Черни връх, сигурно трябва да тръгнем в 6, за да избегнем трафика...

Аш, сигурно е "интересуваме се от Вашите пари и искаме да се уверим, че ги имате".

# 608
  • в страната на чудесата
Ами нали предплащаш годината, какво ги интересуват моите пари.

# 609
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имена, телефони, мейли, професия на родителите, братя, сестри, къде учи детето в момента - това се попълва стандартно.

Не знам защо казваш, че е стандратно, като не е.

Сега отворих  формуляра на СС. Искат мейл, имена на Родителите, на Детето, алергии, здравословни проблеми, къде учи детето и къде е учило през годините, има ли братя и сестри в училището, Точен адрес на местоживеене (не знам какво значение има ТОЧНИЯТ адрес за кандидатстването), дали майката и бащата са възпитаници на СС (това също е странен въпрос). В интерес на истината професия на родителите съм виждала със сигурност, но в момента не мога да се сетя за кое училище.

# 610
Навремето в СС искаха и ваксинационния картон при кандидатстването. Явно дискретно подбираха деца с ваксини. Това е само мое предположение. Също от коя градина идва детето, алвргии.
Иначе лични карти само при подписването на договора. За професия не помня.
СГ е много зле откъм обучение. Жалко е да се изсипват толкова пари за нищо.
Нямаше ли и други училища, които предлагат международната Кеймбридж програма? ОТ ми се върти, но може и да бъркам.

# 611
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Иззи има Кеймбридж програма, но не знам подробности.

# 612
При имена на родителите Гугъл ще каже почти всичко😀
Освен ако не си Иван Петров Иванов, разбира се.

# 613
Аз съм баш като Иван Петров, ще ги затрудня 🤣

# 614
Сега иска ли се картон при явяване на изпит в СС/Питагор? Никъде не беше споменато и не би ми хрумнало преди момент на записване, както е в ДУ...

Общи условия

Активация на акаунт