Тайни спестявания

• 17 486
  • 437
  •   1
Отговори
# 405
Ако му нямам доверие, а той на мен, ако трябва да се застраховам от него, а той от мен, защо изобщо сме заедно?

Най-тежко е от близки хора да се пази човек.

# 406
Ако му нямам доверие, а той на мен, ако трябва да се застраховам от него, а той от мен, защо изобщо сме заедно?

Най-тежко е от близки хора да се пази човек.

Ама мъжа ти, ти си го избираш дали да ти е близък или не, не ли?
Ако изпитвам необходимост да се пазя и застраховам с ТАЙНИ пари от мъжа ми, значи няма как да ми е мъж.

# 407
Именно де, нали и аз това казвам и Мастерчето…

# 408
rf22, вие имате общи деца, в случая, който цитираш не е така.

# 409
  • София /Абсурдистан
Когато има втори брак и деца от предишния е много сложно наистина.

# 410
  • София
Смятам, че в една връзка всеки трябва да разполага със свои лични средства, а дали ще ги харчи, инвестира или спестява, си е негова работа. Нежеланието да споделя какво прави с тях не го свързвам задължително с недоверие в партньора, понякога е въпрос на някакви различия във вижданията. Например, единият е с много широки пръсти, не одобрява пестенето, не гледа с добро око на инвестиции и т.н. Ако бюджетът позволява и семейните нужди са покрити, смятам че на всеки партньор е хубаво да е позволена финансова свобода с някаква част от излишните средства.

# 411
Смятам, че за повечето разправии между децата са виновни родителите. И другото - едно семейство има ли нещо, което го прави различно от традиционното е хубаво да е ясно и да се говори за това и да няма тайни.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 11:52 от blackcat6

# 412
  • София
В случая вие сте 2 сестри с обща майка и е нормално да не ви дели. Ако ти беше само на майка ти, а тя само на баща си, надали щеше да е така.
Някой ден сестра ти ще наследи и баща си, и майка ви, докато ти само майка ти.
Ако пък майка ти нямаше второ дете и някой ден трябваше да делиш наследството си с разни братя, сестри и братовчеди на мъжа й, щеше да е още по-различно.

# 413
Така е, съгласна съм, но труда на този човек близо 40 години в този дом влиза.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 11:53 от blackcat6

# 414
  • София

Някой ден сестра ти ще наследи и баща си, и майка ви, докато ти само майка ти.

Аз защо си мисля, че и потребителката ще има наследство от биологичния си баща, независимо от раздялата с майката. Освен ако не е като дъщеря ми - с баща неизвестен.

# 415
Може и нищо да не наследи от биологичният си баща. Често пъти новото семейство на бащата взема мерки, така че нищо или почти нищо да не стигне до предишни деца. Има различни начини.

# 416
  • Пловдив
Може и нищо да не наследи от биологичният си баща. Често пъти новото семейство на бащата взема мерки, така че нищо или почти нищо да не стигне до предишни деца. Има различни начини.
То пък много сложно - фиктивна продажба. И не остава нищо за другите деца.

# 417
Да имам! Преди години нямах пукната стотинка настрана, обстоятелствата ме научиха на други,, умения,, имам и нещо спестовно в дългосрочен план. Изпадах в угризения, тормозех се, не се чувствах добре от това, че имам скрити средства. Но и добре си спомням ситуацията в, която бях с малко дете и без спестявани слава Богу работеща и успях да се справя. Участвам адекватно в семейните разходи, равностойна съм на сметките,планирани почивки и т.н. Нямам огромни суми, но смятам че всеки трябва да има буфер, ако нещо се случи. Както се казва,, една жена винаги трябва да има пари за квартира дори да не се наложи да наема,,

# 418
Здравейте,

Включвам се в темата с молба за съвет.

На 26г. и нямам спестявания.
Не съм омъжена към момента, само живеем на семейни начала от две години, преди това бях на квартира сама.
Работя от 4г. във фирма, в която започнах на 600 лв, а към днешна дата от няколко месеца насам вече взимам чисто 1 000лв. (Не е голяма заплата и на някои от вас може и да се стори много малка).

Моят партньор работи по няколко месеца в чужбина и заплатата му е буквално  20 пъти по-висока от моята. (в някои месеци стига до 30 пъти повече, в зависимост от ангажираността към работодателя).

Той ми е казал, че моята заплата е за мен, а с неговата се покриват всички останали разходи.
 Живеем в неговото жилище, т.е не плащам и наем.

Според вас мога ли да открия спестовна сметка, въпреки малките ми доходи?
1000 лв са ми достатъчни за моите нужди, но бих искала да заделям по 200-300 лв всеки месец, за да знам че си имам настрана нещо мое.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 10:56 от Анонимен

# 419
Можеш,направи го!

Общи условия

Активация на акаунт