Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 867
  • 874
  •   1
Отговори
# 165
  • Mars Hotel
Споделете, моля ви, какви социални пакети имат вашите фирми?

При нас има ваучери за храна и допълнително здравно осигуряване, помощ от психолог и това е.
Ваучери за храна, добавка за транспорт, от тази година актуализиран и доста хубав пакет допълнително здравно осигуряване, Мултиспорт, безплатни консултации с различни специалисти (психолози, финансови консултанти, юристи), различни отстъпки при доста голям брой търговци. Имаме и кафе и вода в офиса, но не знам дали това се води придобивки.

# 166
При нас има:
 1)ДЗО, но с възможно най-евтиния пакет, който не покрива почти нищо :/

2) карта Мултиспорт на доста ниска цена

3) ваучери за храна 60 лв

4) дребни символични подаръци, примерно мартенички за 1ви март, зюмбюли за жените за 8ми март и т.н

5) достъп до платформа за онлайн обучения (само за определени екипи)

Честно казано ми липсват по-добро ДЗО, поне още 5 дни допълнителен платен отпуск, както и плодове/напитки в офиса.

# 167
Ние имаме ДЗО, ваучери за храна, вдигнаха ги на 80 лв, гориво или карта за градския транспорт. Имаме и кафе, вода, плодове в офиса, но не го намирам за придобивка. Говореше се, че ще имаме и други социални пакети, но кога, какви - не се знае.

# 168
Плодовете и напитките са калкулирани в заплатата.Ваучера също е част от заплатата,от който собственика спестява.По-добре повече пари,отколкото придобивки.

# 169
Аз кафе, вода и плодове не ги разбирам като бенефити и даже са ми странни колеги, които се тръшкат за служебен банан. Предпочитам да имам сума към заплатата отколкото ябълки и сливи.
При нас е широк списъкът с допълнителни придобивки, но за мен една не малка част са пълнеж, който създава точно обем, но е с ниска или почти никаква стойност за отделния човек, обаче пък генерира работа за много ЧР.

Има едно ниво на придобивки, под което редица компании не могат да паднат и да искат, защото вече кандидатите вървят със списък от изисквания. Аз съм За да има такъв списък, аз също се интересувам, но има и крайности, от които честно казано ме напушва смях, но си мълча.

# 170
Аз кафе, вода и плодове не ги разбирам като бенефити и даже са ми странни колеги, които се тръшкат за служебен банан. Предпочитам да имам сума към заплатата отколкото ябълки и сливи.
При нас е широк списъкът с допълнителни придобивки, но за мен една не малка част са пълнеж, който създава точно обем, но е с ниска или почти никаква стойност за отделния човек, обаче пък генерира работа за много ЧР.

Има едно ниво на придобивки, под което редица компании не могат да паднат и да искат, защото вече кандидатите вървят със списък от изисквания. Аз съм За да има такъв списък, аз също се интересувам, но има и крайности, от които честно казано ме напушва смях, но си мълча.

Посмях се със сълзи, мерси Grinning Grinning Grinning

Иначе според мен не се броят кафетата и плодовете като бенефитс. При мен са ваучери, мултиспорт карта/поета на 100% от работодател/, подаръчни ваучери, ДЗО покриващ всичко възможно, транспортни пари, индивидуални отстъпки на определени магазини за очила/всеки месец ни се изпраща индивидуална оферта за служителите на компанията/ и мисля, че е това. Аз съм доволен към този момент

# 171
Шокомен, ти се смееш и аз така се смеех в началото, защото си мислех, че тези хора се шегуват. Но не. Истинска е драмата когато някой е взел два банана и три ягоди, което е довело до липсващ банан за Х и това се споменава цял следобед. Някои пишат и мейли с молба да се направи разпределение на дажбите... Оказа се, има хора, които са склонни да отделят не малко време и енергия, за да следят кой колко изял, изпил и т.н. Когато има кетъринг по даден повод, винаги са едни и същи тези дето тичкат към платата, за да не вземе да свърши, носят салфетки и чинии, звънят на колеги да идват, да не пропуснат мъфина и лимонадата. И не ти говоря за хора на минимална заплата Wink

# 172
Тези трапези в офиса винаги са ми били неприятни. Винаги има ненаяли се, или пък от другите превземки, които броят хапките на другите.

# 173
Плодовете и напитките са калкулирани в заплатата.Ваучера също е част от заплатата,от който собственика спестява.По-добре повече пари,отколкото придобивки.
Как са калкулирани в заплатата плодовете и напитките? И ваучерите? За работодателя е абсолютно едно и също дали ти дава ваучер или пари под формата за заплата. И в двата случая тези пари се признават за разход и не плаща данък. Но да се говори, че пести е смешно. Работодателят има 80 лв. В единият случай от тези пари може да плати 8 лв. данък и да му останат 72 лв. чиста печалба. В другият - да даде всичките 80 на служителя (под формата на ваучери) и да не дължи данък. В първият случай, у работодателя остават 72 лв. Във втория - нищо. Аз поне не го разбирам точно така пестенето...

# 174
Безсмислен е спора
Дали пести или не работодателя, съвременните компании рядко дават САМО заплата. Списък с бенефити има по ред причини. Някои натоварват работодателите ако щете дори само административно, но съществуват. Включително служебния банан Joy и всички усложнения от предоставянето му Joy Но стандарт в бранша Simple Smile

# 175
Не е спор, Хепи. Просто се опитах да обясня. Защото мнението, че работодателят пести, като предоставя придобивки е широко разпространено. А всъщност няма как да пестиш посредством разходи. Работодателят ги предоставя, защото обикновено това е стандарт в съответната индустрия, а не защото пести. Има придобивки които, ако не ти ги осигури работодателя, няма как да си ги купиш. Затова и не за всичко важи "дай ми парите, аз ще си го купя". Отделно това, което не се отчита е, че освен разхода за придобивки, работодателят плаща и заплата на хора, които се занимават с цялата хамалогия по осигуряването на тези придобивки. От никъде не е по-евтино да дава придобивки, вместо да добави парите към заплатите. И изобщо не е вярно, че се пести от това.

# 176
Специално при ваучерите за храна, действително се спестява, както за работодателя, така и за служителя, тъй като в/у сумата до 80 лв на месец не се дължат осигуровки. Както знаете, осигурителната тежест е споделена м/у работодател и работник. Тоест ако не беше под формата на ваучер за храна, тази сума щеше да е примерно 90 лв разход за фирмата, вие получавате брутно 80 и държавата ви удържа още 7 лв. Затова са и толкова строги изискванията за ваучерите, например да важат само за хранителни продукти.

# 177
    Аз имах работодател, който даваше ваучери по 60 лв на датата за аванс и ни удържаше по 60 лв на датата за заплата. За мен това си беше пълна цигания, по-добре да нямаше ваучери. Ама никой не ни пита.

# 178
    Нашата соц. програма не е кой знае какво - ваучери 60 лв. и допълнително здравно.

Обаче е първата фирма, в която изобщо има нещо подобно. Работила съм и в голяма международна фирма, където нямаше нищо....а, всъщност имаше в началото карти за ГТ, после ги махнаха. Дори и кафе нямаше за служителите. Купуваха капсули на едро и после ни ги продаваха на двойни цени....хахаххаха

# 179
    О, изобщо не беше към теб, Нищо лично Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт