Отговори
# 510
Имаше една потребителка, която твърдеше, че проблеми имат само клиентите, които НЕ са позитивни, ерго съветваше ни да бъдем позитивни.
Сега пък трябвало да бъдем сериозни и да вдъхваме доверие - очаквам съвети как се постига това. А пък искреност - да си искрен не ми се вижда добра тактика нито като продавач, нито като купувач, защото влизаш в сделка. Все едно да си свалиш картите изцяло. А и в България искреността е слабост, искрен е равно на балък. Ще ти съдерат кожата, на маймуна ще те направят и на главата ти ще скачат трупешката.

В този ред на мисли, когато айде да не е втория, ама 4-5 въпрос макс от брокерите беше: Колко можете да свалите?, определено не бях искрена, а уклончива. За купувачите въпросът е - С какъв бюджет работим? И да, знам че е важно доколко може да се свали и съответно доколко може да се качи цената, ама я има и играта на тънки струни - пазарът е такъв, цените се качват, има потенциал и други ала-бала. Пък след това защо купувачите се изхвърляли с ипотечен и потребителски на макс.

# 511
  • Варна
Искрени може да сме за границата от компромиси. Ясните параметри или конкретни изисквания улесняват сделката.
Някои изобщо не са наясно какво търсят, др.спекулират с цените.

# 512
Ти, плащаше ли на брокери, които са те водили някъде и не ти е харесало жилището? Вероятно не. А колко жилища средно гледа един клиент, докато купи? А продавач, докато продаде, колко огледа трябват?
Извинявай, ама този аргумент е чак нагъл. Длъжен ли е купувач да хареса от раз нещо, предложено от брокера?
 В магазина вземат ли ми пари, ако премеря две рокли и не купя нищо?
Точно това съм казала, че не е длъжен.  И точно това е причината да са такива комисионните.
Примерът  с продавачката не е същия, тя си стои зад касата, ти си пробвай, на нея и се плаща независимо дали ще купиш.
Това, че те водят вместо в Младост в Дружба не бива да се случва, естествено.

# 513
Еха...3 бона дето ме е повозил до другия квартал...

# 514
Искреността е най-силното оръжие. Изприщвам се ако трябва да се пазаря. И почти никога не го правя. Обръщам гръб и си вдигам чукалата.

# 515
  • Sofia
Еха...3 бона дето ме е повозил до другия квартал...
Не се очудвайте, вероятно 90% от брокерите са бивши таксиджии или wannabe башиши Simple Smile

# 516
Като са ви високи комисионните, хващате се и обикаляте квартали, строежи, звъните на строители, звъните на домоуправители, докато си намерите сами апартаменти. Ама и тогава, пак, ще мрънкате, че било трудно. Те офертите на брокерите не падат от небето. Брокерите търгуват с информация, а не с апартаменти!!! Не отричам, че има и кофти представители на професията. И не, не съм брокер.

# 517
Ми аз това правя. Гледам разрешенията за строеж в кварталите, които ме интересуват, после ходя на място, виждам кой е строителя, звъня за разпределения и така. Ако нещо на вторичен пазар ми хареса, ще звънна на обявата и тогава идва неприятният момент, че ще платя на брокера на продавача едни хиляди точно за едно голямо нищо.

# 518
Добре че са брокерите да обикалят и търсят оферти. На тях изобщо не им падат от небето, а от телефона.

# 519
Високи са им таксите. Факт.

# 520
Моя братовчедка продаваше тристаен в Яворов . Имаше си и брокер...Един ден й се обажда-"продадох ти жилището...но свалих 19000 евро от цената..." обаче това без знанието на роднината ми.....Естествено сделка не стана,а и брокерът беше "уволнен"....Та как се възприема такъв подход от вас....П.С.    след три
 месеца,жилището бе продадено на първоначалната си цена...без отстъпки...просто си беше пазарната към момента..

# 521
вероятно не са подписали писмен посредически договор, щом брокерът не знае от колко до колко е приемливо за продавача. Ако въпреки това, е изменил цената, не е прав, няма сделка и готово.
Цените  за 3 месеца може да се  изменят.

# 522
Като са ви високи комисионните, хващате се и обикаляте квартали, строежи, звъните на строители, звъните на домоуправители, докато си намерите сами апартаменти. Ама и тогава, пак, ще мрънкате, че било трудно. Те офертите на брокерите не падат от небето. Брокерите търгуват с информация, а не с апартаменти!!! Не отричам, че има и кофти представители на професията. И не, не съм брокер.

И точно това искат хората. Но когато намерят добра оферта там ги посреща един брокер и казва "Няма да ви дам да разгледате и няма да ви пусна до продавача, ако не ми платите и вие комисионна". Като заслугата му за тази комисионна е само тази, че ще ги пусне да преговарят.

# 523

И точно това искат хората. Но когато намерят добра оферта там ги посреща един брокер и казва "Няма да ви дам да разгледате и няма да ви пусна до продавача, ако не ми платите и вие комисионна". Като заслугата му за тази комисионна е само тази, че ще ги пусне да преговарят.
Нали се разбрахме, че не всяка оферта минава през брокер. Откъде го изкопа този брокер, който изскача и от тоалетната чиния?

# 524
99% от обявите за готови апартаменти (вторичен пазар) са през брокер, обявите от частните лица, доколкото ги е имало, вече са ги прозвъняли десетки агенции и поне 5-6 са склонили продавача да ги пуснат и те на обява.

При новото строителство (на всякакви отенъци на зеленото) има повече обяви от инвеститори или поне като минеш покрай строежа, виждаш името на инвеститора, често и телефон за продажби.

Всичките тези обяви на листчета "Купувам (2-3-стаен/жилище в района" са от брокери. Няма частни лица на тези листчета. Та дори и частно лице да напуска или налепи листчета по входове и блокове, никой няма да повярва, че е частно лица. Във фейса също е пълно с брокери. Може би евтини жилища под наем все още могат да се намерят без брокер, макар че и там не е лесно да отсееш брокерите.

Общи условия

Активация на акаунт