Съпруги на военнослужещи - 30

• 61 224
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!
Ако Вторник се повдигне на пръсти, може и да усети аромат на Коледа в далечината! Всъщност...ароматът идва отвътре!

# 181
  • София
Хайде на кафето, момичета! ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ се е постарала да зарадва сетивата ни с ароматно, горещо кафе. Чудесно е за снежното време!
Имам излизане до Еконт, но никак не ми се излиза. На улицата е бяла приказка. Тези дни се занимавах с плетки. Изплетох за двете по-малки внучки еднакви пуловерчета без ръкави. Бяло и розово по указания на момичетата. Станаха много сладурски.

# 182
  • Пловдив
Привет и от мен. При нас е мокро и сиво. Сутринта валеше гадна киша т.е. нещо като сняг, премесен с дъжд.
Всичко е плувнало, а продължава да вали и не спира.
Иначе няма много за разказване. Понапазарувахме малко подаръци през почивните дни, за да има за всеки по нещо дребно. Сега мислим какво ще си сготвим по празниците. Категорично отказах на ММ да правя капама, няма кой да я яде. Тази година ще е нещо друго. И девойката мисли меню, нали е рожденничка малко след Коледа, да казва какво и как, за да напавим организация в кухнята. За сега ровя в интернет и гледам да е нещо хем по-лесно, хем вкусно.
Вие намислихте ли си менюто?

# 183
  • София
У нас по традиция от три поколения за Коледа и Нова година менюто е все едно и също. За Коледа капама и баклава, за Новата година пуйка със зеле и добуш торта. Руска салата, мезета, ядки, плодове вървят и за двата празника. Преди две години от село ми подариха агнешки бутчета, та ги пекохме за Нова година. Ами объркахме си сетивата. Този аромат ми напомня най-вече за Великден и Гергьовден. Тази година нали ще сме на гости. Там не празнуват Бъдни вечер. На 24.декември празнуват Коледа. По традиция се яде риба. Ще се съобразим с техните порядки. Ще готвят сватята и шерката. На 25 ще бъде по нашите тертипи. Не знам как ще се получи, като нито имам голям гювеч, а и не знам в българския магазин дали ще има кисело зеле. Няма да умрем от глад всеки случай. Stuck Out Tongue Winking EyeОбещала съм на гаджето, като се приберем да му направя нашенските ястия. Grinning

# 184
Здравейте, момичета, вече ухае коледно в темата ни. Аз много обичам капама, тази, която правят в Банско. Но вкъщи никой друг не я харесва. А капамата става вкусна, когато има от всичко по много.
И на мен ми се иска нещо по-различно да сложа на масата. Не ми се яде вече свинско. Но пък всички обичаме сарми, пълнени чушки.
Обичам да меся питка и да пека тиква. С една дума, обичам повече постно, но мъжете искат и нещо на кокал. Ще го мисля.
Лека нощ от мен!

# 185
  • Пловдив
Фло, ако има български магазин, много вероятно е да има зеле. Или в турски. А можеш да си вземеш с теб, вакумирано. И гювеч съм чувала да пренасят в куфар, добре опакован, но винаги има риск да се счупи. Ние сме пращали в Швейцария, в палет. А в момента един малък бидон с кисело зеле пътува на там, както и кори за баница и сирене. 😃 И кори, и сирене се намират в турските магазини, но друго си е да получиш подарък.

# 186
Здравейтее, ех колко приятно ми стана като видях повече непрочетени известия в темата Blush
Ние всяка година сме с едно меню май.. Всяка година сме при майка ми, тази също.. За Коледа обикновено са пържоли с познайте какво... Сарми! 😂😂😂 Все пак трябва да се дояжда.. Хахаха
за 24ти са си традиционните неща
За Нова година ще видим как ще е и къде ще сме.. Май нищо специфично не правим за трапезата като се замисля сега Grinning
Днес поне не вали дъжд, та може да излезем малко, че вчера на бягане с колата само по задачи и... Дребното полудява вътрее Blush
Приятен ден от мен! Heart

# 187
Всеки подарък под елхата е прошепнато "Обичам те". Всеки подарък е пожелание за щастие. Дни преди Коледа... Време е за обич!!!
Марияна Суркова
Добро утро!

Днес излизам да купя лакомства към подаръците, ще се поразходя, ще домакинствам и т.н. Чакам с нетърпение да минат няколкото дни до пътуването ми. За Коледа, естествено при мама и тати, а за НГ - ще го измислим с приятелите. Има си традиция в хапването и при нас - постно за Бъдни вечер, за Коледа пуйка или свинско, сармите са задължителни просто Satisfied.
Хубав ден!

# 188
  • София
Добро утро, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, добро утро, прекрасни!
И аз броя дните до 21. Днес пристигат внучета от Варна. Имам заявка за хот дог.
Подаръците са готови.
А вие украсихте ли домовете си?

# 189
Добро утро!
Нищо излишно. Всичко е достатъчно.
Неделя - мярка по душа.

# 190
# 191
  • София
Привет, прекрасни!
Драскам набързо няколко реда. Багажът е готов, документите са наред, сега пием кафе и чакаме да дойде времето за тръгване.
Оставям ви в добро здраве, така и да ви намеря, като се върна. Няма да нося компа, че едва ли ще имам време за него. Компанията ни е доста голяма, ще има шетане, готвене, приказки.
Ще ви чета, като се върнем догодина, живи и здрави. Grinning
Пожелавам ви светли и весели празници, да ви е топло и уютно в домовете и душите. Heart
Гушкам ви! Hug

# 192
Добро утро!
Четвъртък - между коледни звънчета, няколко кафета.

Мили момичета, аз тръгвам на път днес и не знам кога ще се включа отново. Не обичам да пиша от телефона.
По тази причина ви поздравявам предварително с една картичка /мое дело Smirk/ и се надявам всички да сте здрави и усмихнати!

# 193
  • Пловдив
Лек път, дафинов лист. Весело изкарване на празниците.
Аз съм работна, и на 29 и 30 ще вися в офиса. Но той нашият шеф си е такъв.
Важното е, че успях да разпределя малко списъците за пазаруване, а не всички да чакат мен. По магазините тече операция "Изкупи света 2021" и ще гледам да ги избягвам максимално.
Чакам с нетърпение края на работния ден, имам разкрасителна процедура на ръцете (след като съм приключила вече с пекането на сладки и навиването на сарми - навити са около 1000 броя Stuck Out Tongue Winking Eye) и ММ ми е обещал разходка по центъра по тъмно, за да видя коледната украса и да пием по едно греяно вино до ледената пързалка. Няма да пробвам да се пързалям. Ако падна, има риск да повредя инфраструктурата на хората. Joy
Весели празници на всички. И се усмихвайте повече.

# 194
Здравейте, момичета!
dundi73, не е толкова зле при теб, ние сме на работа и на 31ви включително. В детската градина тази седмица и другата ходят много малко деца, но включително и моето. Много ми е тъпо, те са сборни групи, я с лялята, я с мед.сестра, но като ние сме на работа и няма кой да го гледа и той милия е на градина. Нас не ни дават по принцип отпуски през декември, че има много работа, инвентаризации и други глупости. Друг е въпросът, че бяхме болни и от миналата седмица сме си в нас с малкия. Но и аз като Дафинов лист не обичам да пиша от телефона, та затова не се включвах. А сега съм извадила лаптопа да свърша нещо и викам да намина оттук.
Малкия имаше РД на 21ви и довечера ни е партито. 3 дечица се обадиха, че са болни и няма да дойдат, но въпреки това се надявам да стане весело.
Бъдни вечер сме у нас, много празници и емоции ни се събират и точно утре не ни се пътува. Ще видим за по-нататък, за Нова година... Както дойде. Не си правя много планове, че не един и два път се провалят.
Ще мисля и аз меню. утре трябва и да пазаруваме, хич не обичам в последния момент, ама нали ви казвам, че бяхме болни, та сега така стана.
Поздрави и ще се включа пак при възможност!

Общи условия

Активация на акаунт