Молитва силна от сърце изричам, чертички две на теста аз предричам ! ~бебеправене 393~

• 32 377
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Има ли  знапение за ФК дали се пие на гладно или след хранене? Замислих се днес. Обикновено гледам да е след храна, но понякога сутрин пия само кафе и направо с него да не я забравя.
И да питам момичетата кафемани, как успявате да намалите кафето?
С какво го замествате? Иска ми се да почна да намалявам отсега, но ще ми е доста трудно. Пия по 3 на ден. Не мога без кафе. Пия и чай много, но напоследък не пия, че наши е лято и не ми се пие.
Сутрин без кафе не мога, но поне да намаля бройката или вида кафе, с леблебия ли, кафе с мляко ли, чудя се😊

# 676
И аз бях така, просто обичах да пия кафе, беше ми много приятно. Сега обаче съм на едно на ден, в много редки случаи 2 и то, ако реша да си направя, е много слабо. Не знам с какво би могла да го заместиш, но можеш просто сутришното да го правиш по-дълго, да му добавиш например мляко, за да стане повече като количество и да го пиеш бавно. Simple Smile Аз така успях да свикна. Пия си кафето до към 11 сутрин и после край. Мислех, че трудно ще избутвам следобедите на работа, но след седмица, две, няма да ти прави впечатление.

# 677
  • София
А защо трябва да намалим кафето? Аз пия по две кафета сутрин, нямам никакво намерение да го намаля. Пия и по чаша просеко всяка вечер и него нямам намерение да го спирам до + Simple Smile

# 678
  • Замък сред облаците
Започнах да пия много вода покрай здравословен проблем и осъзнах, че съм замествала пиенето на вода с 5 кафета на ден. В момента пия 1 сутрин всеки ден  и може 2-3 пъти месечно общо да направя някое следобедно. При мен беше осъзнат избор и целенасочено и опознах и тялото и нуждите му по-добре. Чувствам се много по-добре отпреди.

# 679
А защо трябва да намалим кафето? Аз пия по две кафета сутрин, нямам никакво намерение да го намаля. Пия и по чаша просеко всяка вечер и него нямам намерение да го спирам до + Simple Smile
Защото искам да опитам отсега да го намаля,че после ще ми е много трудно.
Защото не е добре да се пие много кафе като цяло, а пък по време на бременност съвсем.
Защото понякога усещам, че нямам нужда, но пия по навик. Защото не е добре да пия по 3,4 кафета на ден. Това са ми причините.
Пиех си с първата бременност по 2, като второто много дълго и с мляко.
Като цяло се и хранех не особено здравословно и искам живот и здраве сега да не е така. А за това трябва време, за да изградя такива  навици.
И понеже съм свикнала с много кафе, зная че рязкото намаляване  няма да ми се отрази добре. Просто прекалявам с кафето, отделно и чайове пия. Това е твърде много кофеин.
АА има го тпва с водата. Аз съм го чела. Аз грам не пия вода и изпитвам глад за кафе. Има общо. Но досега не съм успяла да се науча да пия повече вода.
Ще пробвам пак де, не пречи.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:23 от Ема Удхаус

# 680
Здравейте момичета!Включвам се и аз към темата .И аз много обичам кафе пия по 2 на ден,но доста силни.Мислите ли че пречи на забременяването??Аз съм и пушач ,но се замислям че трябва да ги спра,както и да намаля кафето

# 681
  • София
Аз винаги съм пиела 2 кафета и не ми е попречило да забременея с предната бременност, кафето все пак има и плюсове. След като забременях пиех по 1 на ден, не съм спирала. За цигарите винаги е добре да се спрят, там спор няма, но нека не демонизираме кафето Simple Smile

# 682
Не можах да намеря друга тема,но ще използвам тази.да попитам.Цигарите от раз ли трябва да се оставят,защото някъде бях чела че идвало като стрес на организма?

# 683
Маце, аз абсолютно всеки ден пия по една или две бири, по чаша джин, чаша или две вино. Ако ми се пие и 3 ще изпия. Хаха
Кафето на ден си го жуля без проблем също.
Отдавна разбрах, че ако се откажа от всичко хубаво в тоя живот, това не означава, че ще забременея по-бързо!
Добавям и, че съм си пушач

# 684
Много от жените покрай мен са пиели кафе преди да забременеят и са спрели само заради гаденето след това. Обичам вкуса на кафето! Ароматът! Уау!
Замествам с безкофеиново, когато мога. В повечето случаи нямам нужда от него, но го пия за удоволствие.
Ема, съветът ми е безкофеиново и ограничаване на бройката на ден. Леблебията просто няма същият вкус, безкофеиново не е далеч от истината. Grinning
Цигари не пуша от 6 години, все още понякога ми се припушва. За мен или ги спираш от раз, или не. Но съм крайна в много неща. Помогнах си с Табекс, след 3-4 ден прием цигарите стават гадни на "вкус" и по-лесно е да ги оставиш. Не съм забелязала стрес за организма... Не се запъхтявах, не си изкашлях дробовете за добро утро.

# 685
Много от жените покрай мен са пиели кафе преди да забременеят и са спрели само заради гаденето след това. Обичам вкуса на кафето! Ароматът! Уау!
Замествам с безкофеиново, когато мога. В повечето случаи нямам нужда от него, но го пия за удоволствие.
Ема, съветът ми е безкофеиново и ограничаване на бройката на ден. Леблебията просто няма същият вкус, безкофеиново не е далеч от истината. Grinning
Цигари не пуша от 6 години, все още понякога ми се припушва. За мен или ги спираш от раз, или не. Но съм крайна в много неща. Помогнах си с Табекс, след 3-4 ден прием цигарите стават гадни на "вкус" и по-лесно е да ги оставиш. Не съм забелязала стрес за организма... Не се запъхтявах, не си изкашлях дробовете за добро утро.
Взех преди месец табекс само незнам кога да ги започна.Но тук определено мотивирате

# 686
Пуша, пия кафе и по малко бира докато не видя двете черти. Веднъж се живее Wink

# 687
Напълно подкрепям.
А след двете черти нямам проблем със спирането.Нито ми се пуши, а кафето от любимо ми става непоносимо.
Пуша, пия кафе и по малко бира докато не видя двете черти. Веднъж се живее Wink

# 688
Аз винаги съм пиела 2 кафета и не ми е попречило да забременея с предната бременност, кафето все пак има и плюсове. След като забременях пиех по 1 на ден, не съм спирала. За цигарите винаги е добре да се спрят, там спор няма, но нека не демонизираме кафето Simple Smile
А,не, не аз кафе не демонизирам, любима напитка.
Даже приятелките ми като не пиеха фанатично през 9 те месеца ми беше странно, щото едната не може без кафе ама и тя не пиеше. Щото им казали, че не може и битува едно такова мнение, че кафе не можело.
Много лекари го заклеймяват, на мен ми казаха, че може по две, никога не съм го правила на въпрос и не се притеснявам, искам по-скоро за себе си да го намаля.
Такива са ми съображенията. Не пуша от 10 години и преди два месеца имах неблагоразумието лекинко да почна да попушвам, сега се опитвам да си наложа, че няма смисъл да влизам пак в този кръг, защото това ще е най-голямата глупост,която ще направя, и просто е тъпо,ама понякога се изкушавам.
Алкохол си пийвам, но рядко, вино по-често вечер, бира сега през лятото като се съберем и като ми се припие.
През бременността с малката не близвах, или най-много по 1 чаша по поводи винце или биричка.
От дъжд на вятър. Угаждам си аз доста, от нищо не се лишавам, но искам да се постарая да изградя една идея малко по-здравословен режим за всичко- и за хранене и за движение. За мен ще е добре в дългосрочен план, не само с оглед на бременност евентуална,това ми е идеята.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 18:28 от Ема Удхаус

# 689
Аз при първата си бременост бях така,на едно събиране с мъжът ми бяхме се почерпили доста добре.След това разбрах че съм бременна нищо не усетих.Сега дъщеря ми е на 10години.А.аз вече на 36 и ме е яд че по рано не се замислихме за второ...Защото времето си върви

Общи условия

Активация на акаунт