Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 658
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 465
Това за дните и часовете е само на хартия при нас. ЛЛ е в един коридор с още 5-6 лекари. Някои от тях не са педиатри. Когато ми се е налагало да ходя има по 100 човека от всяка възраст, включително и при нашата ЛЛ, която е педиатър и има зелен коридор за бебета във вторник. За съжаление няма и вариант като в София да си платиш и да се следи бебето на частно Sad

# 466
  • София
Откакто има Ковид, здрави бебета се преглеждат от личните лекари само в определени дни и часове, така че поне не се очаква бебетата да чакат с всякакви болни. Неонатолозите в Токуда са наистина страхотни, но след първата година вече не са вариант. Хубаво е да имате и човек, който познава детето от новородено и го проследява през годините. Мъка е с намирането и повечето педиатри не са перфектни, това е факт. Но според мен не се отказвайте от едното за сметка на другото.
За бебета да обаче примерно за 2г. дете съм чакала 2 часа и то отвън, защото имаше сумати бухащи деца дето чакат, а моето беше за профилактичен преглед и беше здраво. Айде лятото няма проблем обаче сега есента и зимата хич не е приятно.

# 467
Момичета,  имам въпрос към тези от вас, които са раждали секцио - колко време след операцията сте си махнали водонепромокаемата лепенка? Къпете ли се спокойно без нея?

# 468
  • София
Докато бях в болницата бях с лепенка. После я смениха и казаха, че при следващо къпане да я махна направо.

# 469
На мен ми я смениха деня преди изписването (3ти ден от секциото) и ми казаха да я махна на 7мия ден от операцията.

# 470
Много ви благодаря за отговорите Simple Smile  аз толкова бързах да си ходя, че забравих да попитам колко време трябва да избягвам да мокря раната. Днес ми е седми ден, ще я махам явно Simple Smile

# 471
Здравейте, записвам се в темата с втора бременност. Досега се следях в Щерев, но моята АГ поема в друга посока и искам да се насоча към Токуда за проследяване и раждане. Ще използвам допълнително здравно, но сега чета в сайта, че имат и прегледи по НЗОК, както и част от разходите по раждането се покриват от касата. Някой наясно ли е какво точно покрива здравната каса и кои лекари преглеждат по нея? 

Също така главното, което ме интересува е чака ли се пред кабинетите за консултация и колко време? С едно малко дете нямам много време този път за губене. За всеки преглед са големи уговорки с таткото или бабата и това чакане ме притевнява.

# 472
  • sofia
Аз мога да кажа, че при др Атанасова се чака по 2-3 часа, но тя не преглежда по каса.
Др Колева следи ЖК по ЗК, обадете се на регистратура и си задайте въпросите, момичетата да много мили.

# 473
  • София
Здравейте, записвам се в темата с втора бременност. Досега се следях в Щерев, но моята АГ поема в друга посока и искам да се насоча към Токуда за проследяване и раждане. Ще използвам допълнително здравно, но сега чета в сайта, че имат и прегледи по НЗОК, както и част от разходите по раждането се покриват от касата. Някой наясно ли е какво точно покрива здравната каса и кои лекари преглеждат по нея? 

Също така главното, което ме интересува е чака ли се пред кабинетите за консултация и колко време? С едно малко дете нямам много време този път за губене. За всеки преглед са големи уговорки с таткото или бабата и това чакане ме притевнява.

То по здравна каса добре ама доплащате за раждането. Последно не знам каква цифра е достигнало.

# 474
По ЗК бяха Живкова и Евтимова. Не се чака изобщо при тях. Но прегледът е отбий номер.
При всички останали се чака.
Аз се следях при Апостолова и ходех с дъщеря ми понякога.
Раждането към юли беше 1600лв + 700лв неонатологичен пакет + цената за нощувка.
Към 3000лв излиза някъде. Не помня колко беше нощувката за единична и двойна стая.

# 475
Аз в началото на бременноста си се следях при д-р Живкова по ЗК (3 прегледа съм имала при нея, един от които беше спешен) Не се чака изобщо, но аз лично не бях доволна и се преместих при д-р Велева. Налагало се е да чакам и по 2 часа,но си заслужава. Чувствам се спокойна, обръща внимание и винаги реагира адекватно. За Живкова категорично НЕ препоръчвам.

# 476
По ЗК бяха Живкова и Евтимова. Не се чака изобщо при тях. Но прегледът е отбий номер.
При всички останали се чака.
Аз се следях при Апостолова и ходех с дъщеря ми понякога.
Раждането към юли беше 1600лв + 700лв неонатологичен пакет + цената за нощувка.
Към 3000лв излиза някъде. Не помня колко беше нощувката за единична и двойна стая.

Живкова, Евтимова, Колева и Кирилова са по ЗК.

# 477
Аз се следих при др Атанасова - чакала съм над 3 часа, много рядко по-малко от 2 (май един път). Раждането ми беше 3100лв някъде - това доплатих аз над здравното ми осигуряване. Те отделно си взимат пари от ЗК. Ако не си здравно осигурена, ще е повече от тези пари. Само мога да кажа, че и чакането и парите си заслужаваха.

# 478
Ценоразпис за здравноосигурени бъдещи мами (актуален към 1.10.2021г.):

Раждане: 1600 лв (независимо от вида родоразрешение и независимо от това дали и какво обезболяване се използва за родилката)
Неонатален пакет: 700 лв (включва адаптация и обучение, ултразвуков скрининг, трансфотанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, обучение за двигателна гимнастика и рехабилитация на новородено, болничен престой)
Единична стая: 230 лв/ нощувка
Двойна стая: 130 лв/нощувка

# 479
  • София
Леле колко са вдигнали нощувката...

Общи условия

Активация на акаунт