Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 476
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 3 090
Колева следи ли витамините по нейно настояване?

# 3 091
  • София
Здравейте какво ви е мнението за проф. Асен Николов и д-р Мариян Александров?

Проф.Николов е страхотен като лекар за жени с рискова бременност както и за такива с нормална, но работи в Майчин дом.

# 3 092
Колева следи ли витамините по нейно настояване?

При мен следи б12, вит Д и желязо.

# 3 093
Имате ли представа Пакетите за проследяване на бременност по-изгодни ли са от ако плащаш на всеки отделен с изследванията?

# 3 094
На мен доц. Нашар преди 2 год ми каза, че ако избера пакет, значи че всеки път може да ме преглежда различен лекар и тогава тя не ми го препоръча. Сега не знам как е.

Имате ли представа Пакетите за проследяване на бременност по-изгодни ли са от ако плащаш на всеки отделен с изследванията?

# 3 095
Здравейте.

Бихте ли споделили, ако бебето се ражда недоносено и се налага да бъде в кувьоз, какви са цените за доплащане към неонатологията?

Ако е родено 36 - 37 седмица смята ли се за недоносено? Налагат ли се допълнителни грижи за деца родени в тези седмици?

Благодаря.

# 3 096
Здравейте.

Бихте ли споделили, ако бебето се ражда недоносено и се налага да бъде в кувьоз, какви са цените за доплащане към неонатологията?

Ако е родено 36 - 37 седмица смята ли се за недоносено? Налагат ли се допълнителни грижи за деца родени в тези седмици?

Благодаря.
Вече в 37 г.с, не се смята за недоносено.

# 3 097
Синът ми се роди в 35+6 седмица, водеха си го недоносен. Останахме два дни повече в отделението, за него не съм плащала допълнително нищо.

# 3 098
Здравейте.

Благодаря.
Важно е кога е родено бебето, но по-важно е състоянието му. Моите бебета се родиха 36+5 (ако се смята овулацията си беше точно 37), не бяха в кувьоз, бяха в термо легло и едната седя 2 седмици, а другата 3. Просто бяха малко грамове, беше им трудно да си регулират температурата и постепенно започнаха да ги учат да ядат от шише, защото нямаха сила.
Цените преди година бяха около 125лв първия ден, после 5 или 7 дни (зависи от пътеката в НЗОК) по 50лв на ден, после пак 125лв и така до изписването. Сега сигурно са вдигнали цените.
И пак да кажа, че недоносено не е равносилно на "има нужда от кувьоз" и "има нужда да остане в болницата" не е само и единствено, защото е недоносено.
Цените са това, но Ви съветвам да не се навивате, че ще има проблеми. Жени, които раждат в Америка в 35г.с. ги изписват след 2 дни.

# 3 099
Много благодаря за отговорите!
Казаха ми, че секциото ми може да стане в 37 седмица заради моите рискове и това, че бебето е по голямо.
И аз мисля за бебето. Сега съм 35 пълни седмици и бебето тъжи 2500. Много се надявам раждането да е в 38 седмица.

Здравейте.

Благодаря.
Важно е кога е родено бебето, но по-важно е състоянието му. Моите бебета се родиха 36+5 (ако се смята овулацията си беше точно 37), не бяха в кувьоз, бяха в термо легло и едната седя 2 седмици, а другата 3. Просто бяха малко грамове, беше им трудно да си регулират температурата и постепенно започнаха да ги учат да ядат от шише, защото нямаха сила.
Цените преди година бяха около 125лв първия ден, после 5 или 7 дни (зависи от пътеката в НЗОК) по 50лв на ден, после пак 125лв и така до изписването. Сега сигурно са вдигнали цените.
И пак да кажа, че недоносено не е равносилно на "има нужда от кувьоз" и "има нужда да остане в болницата" не е само и единствено, защото е недоносено.
Цените са това, но Ви съветвам да не се навивате, че ще има проблеми. Жени, които раждат в Америка в 35г.с. ги изписват след 2 дни.

# 3 100
В тази ситуация аз не бих се притеснявала. 37 седмица с по-голямо бебе е напълно нормално. Разбира се има много особености, но като цяло 37 седмица не е хич зле. А и винаги има възможност терминът да не е изчислен правилно.
Пожелавам Ви леко раждане. В добри ръце сте и всичко ще е наред.

# 3 101
Здравейте, въпроса ми е към дами, на които предстои раждане в болницата. Искате ли таткото да присъства и какво мислите за политиката на болницата да не допуска придружители?
На мен честно казано ми идва малко в повече, защото е необосновано. Навсякъде другаде дават придружители, каквито са и световните препоръки. Има на разположение тестове и ваксини. Най-малкото при двойка или семейство, които живеят заедно, най-вероятно ковид статусът на двамата е еднакъв. Имам чувството, че легнаха на тази удобна кълка с ковида и изобщо не им се занимава с татковци. Но за мен за тази цена нивото на услугата трябва да е по-добро.
Първото си дете родих април 2020, тогава всички бяхме шашнати от тоя ковид, бащата си видя детето на 7-я ден като ни изписаха. Гледахме се през стъклото на вратата, даже не можах да го прегърна. Но за 3 години нищо да не се е променило ми се вижда малко странно. Не знам и аз жалба ли да пиша... Има ли и други с такова мнение или ви се вижда нормална тази политика?

За мен е нормално. Родих преди месец. И не  е само Ковида, всеки втори е с хрема и кашлица, ларингити. Ако види бебето и го зарази с нещо, а после го сложат в бокса с останалите бебета. Това е риск който правилно искат да избегнат. Затова и като сте в отделението ще ви казват да си носите маската.

Ако искате да присъства и занижен контрол може да идете в някоя от малките лъскави частни болници с псевдо неонатология.

Или пък да си родиш вкъщи и да поканиш цялата рода на събитието 😀

# 3 102
Здравейте, един малко тъп въпрос, но съвсем пък ми е неудобно да го задам на някой от болницата... Тъй като съм с паник атаки най-вече от затворени пространства без възможност за контрол от моя страна да излезна, интересува ме заключва ли се родилното отделение, както и после това, където е останалия престой на родилките? Не че ще тръгна да излизам, идеята е психически да съм спокойна, че не са ме заключили. Знам колко нелепо звучи, но е нещо, с което се боря с години и не е сега момента да се реши този мой проблем. Така че е добре да знам, че не съм в затвор така да се каже 😀 благодаря ❤️

# 3 103
Отвътре може да излезете, но за влизане ще трябва да се позвъни и да отворят.
Естествено раждане-родилна зала, после родилно отделение, всичко е на едно място, но в различни коридори.
Секциото по същия начин, само при прием сте в друго отделение-ВРБ и за секциото ви местят.
Целия етаж е на този принцип, може да излезете, но за влизане трябва персонал да отвори.
Не знам дали обясних разбираемо.

# 3 104
Аз лежах във ВРБ отделението преди моето секцио, което е на едно цяло крило на АГ етажа и ако не бъркам, трябваше да се помоли някой да отвори вратата, ако искаш да излезеш към общата АГ част на 5 ет, където имат достъп и външни лица. Самите стаи в отделението обаче не се заключват. Като цяло няма да имате проблем, защото в самото крило на ВРБ на рецепция винаги има някой дежурен, който да ви отвори към общото помещение, но по-добре и да не ходите там, защото там има външни хора и заради изписвания, АГ прегледи и тонове и тн. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт