Майчинството счетоводно - 90

• 36 744
  • 780
  •   1
Отговори
# 330
Ако вие сте пуснали молбата през август, то срока на счетоводството е 10 септември.След това още 10 работни дни да се обработи, за да получите плащане.
Проверете с ПИК в НОИ.

# 331
Проверявам, нищо няма ! Стои ми последното плащане за първата година . Ако са изчакали последния срок 10.09.21 би трябвало вече ,да се вижда ,че е подадена !? И се чудя ,какво става ,след като са категорични ,че е подадена ,но не ми отговориха кога Sad

# 332
Здравейте,
Имам издаден 45 дневен болничен преди термин, но не го виждам в сайта на НОИ при проверка с ПИК код. Ако са изтекли 7-те дни, в които трябва да бъде подаден, но въпреки това не е видим, към лекаря ли трябва да се обърна или към НОИ и това проблем ли е като цяло. Каква би могла да бъде причината при положение, че го имам издаден на хартиен носител?
Благодаря.

# 333
  • София-Младост
Когато задавате въпроси, нека не са така хипотетични...имам издаден болничен, не го виждам, къде  е проблема...
Няма такива 7 дни за подаване.
Кога вие сте предали болничния на работодателя е важна дата, спрямо нея се определя крайния срок за предаването му в НОИ.

DjidjiVal
Забавянето може да е в НОИ, може и просто от счетоводството да са закъснели малко. Изчакайте до следващата седмица и ако е необходимо пишете мейл до НОИ със запитване.
Вие всъщност кога подадохте декларацията за "втората"  година към работодателя. Ако сте я подали юли, отдавна трябваше да е подадена. Че и плащане да има.

# 334
Проверявам, нищо няма ! Стои ми последното плащане за първата година . Ако са изчакали последния срок 10.09.21 би трябвало вече ,да се вижда ,че е подадена !? И се чудя ,какво става ,след като са категорични ,че е подадена ,но не ми отговориха кога Sad

Дали нещо системата на НОИ няма проблем, защото моята декларация също не се вижда, подадена на 10 септември (според счетоводството) , а също и няколко дами писаха същото, че не им излиза…

# 335
Моето мнение е ,че от счетоводството просто са ме забравили Sad за пореден път . И ,когато съм им писала на 14 септември,  съм ги подсетила и най -вероятно са я пуснали тогава . Докато се появи в системата трябват 2,3 дни ,нали така !?
Ако и утре я няма ще звъня ,мейли ще пиша и се надявам ,да има резултат.

# 336
Здравейте,
Изглежда, че не съм задала въпроса си ясно.
Правя проверка с Пик код в "Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове", където доколкото знам болничният трябва да бъде видим в седем дневен срок от издаването му. Това не е ли така? Все още не е подавано нищо към работодател от моя страна.

# 337
Здравейте,
Изглежда, че не съм задала въпроса си ясно.
Правя проверка с Пик код в "Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове", където доколкото знам болничният трябва да бъде видим в седем дневен срок от издаването му. Това не е ли така? Все още не е подавано нищо към работодател от моя страна.
Да; аз имах такъв случай, болницата беше забравила да го предаде към НОИ, звъннете им, ще го оправят

# 338
  • София-Младост
Така е това е срок на лекаря.
"Срокът за подаване на данните в регистъра от органите на медицинската експертиза по електронен път е 7-дневен от издаването или анулирането на болничния лист. "

# 339
Здравейте!
Въпросът ми е следния:
Имам трудов стаж около 8 години.
В момента не работя от около година.
При евентуална втора бременност на какво майчинство имам право?

# 340
Здравейте!
Въпросът ми е следния:
На социално (около 150лв)
Трябва да сте на трудов договор, за да получавате поне МРЗ.

# 341
Здравейте!
Въпросът ми е следния:
А ако ме назначат 2 месеца преди да родя някъде как стоят нещата?

# 342
  • sofia
Ще изчислят майчинството на база 24м назад, за тези без работа се смята минималната работна заплата

# 343
Здравейте!
Въпросът ми е следния:
А ако ме назначат 2 месеца преди да родя някъде как стоят нещата?
.            Ако ви назначат на работа ще вземате две години майчинство,първата година в размер на минималната работна заплата,а втората според това,което е определила държавата за всички последно беше 380лв.

# 344
Искам да питам това, което са приели за втората година майчинство само за 2021г ли е? Или за постоянно?
За 3 месеца е за момента. Не се знае за другата година.
Използвам тези коментари, за да питам следното:
ако детето е прието в ясла, докато не започне да посещава реално, майката продължава ли да взима тези пари за втората година майчинство? Благодаря предварително за отговор!

Общи условия

Активация на акаунт