Майчинството счетоводно - 90

• 36 707
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
На устното “уведомяване“ няма как да се сложи вх. номер. А предизвестието все пак има период на предизвестие. Може да стане веднага, може и след месец, ама все пак от някаква дата трябва да започне да се “брои“.
А изпратен мейл е някаква писмена форма на волеизявление.
Решете какво искате и уведомете по “легален“ начин.
Казал, рекъл, по телефон, по водопровод...Може да се третира като клюка, но не и като писмено заявено лично желание.

# 391
На устното “уведомяване“ няма как да се сложи вх. номер. А предизвестието все пак има период на предизвестие. Може да стане веднага, може и след месец, ама все пак от някаква дата трябва да започне да се “брои“.
А изпратен мейл е някаква писмена форма на волеизявление.
Решете какво искате и уведомете по “легален“ начин.
Казал, рекъл, по телефон, по водопровод...Може да се третира като клюка, но не и като писмено заявено лично желание.
Това ми е пределно ясно. Когато му дойде времето и останат 30 дни ще си подам писменото предизвестие естествено. Уведомила съм ги устно по-рано, за да имат повече време да си намерят човек на мое място. Въпросът ми беше друг, а именно ако в два реда по мейл напиша намеренията си дали това може да се счита за предизвестие. Ясно е, че устното уведомление не е предизвестие.

# 392
Може разбира се. Напишете в мейла от коя дата искате да тече предизвестието и готово.

# 393
Някой да знае дали на 28-и ще има превод от НОИ или септемврийските ще ги пускат на 05.10?

# 394
Някой да знае дали на 28-и ще има превод от НОИ или септемврийските ще ги пускат на 05.10?
Едва ли ще има на 28. Плюс това и 30.09 е работен ден. Вероятно ще е на 5.10

# 395

И на 28-ми и на 30-ти ще се правят преводи.

# 396
Gabby92, нищо подобно. Майчинството е в лилаво, тоест превод ще има октомври, което е нормално. На 28 и 30 ще има преводи от болнични.

# 397
Здравейте, момичета! Hug
Къде мога да проверя онлайн дали счетоводителят е пуснал заявлението, което е до 410-ия ден?
Защото не се е отразило в профила ми, където проверявам дали ми е предаден болничният.
Трябваше отдавна да е подадена декларацията. Започвам да си мисля, че не е подадена...
Благодаря! Heart

# 398
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, момичета! Hug
Къде мога да проверя онлайн дали счетоводителят е пуснал заявлението, което е до 410-ия ден?
Защото не се е отразило в профила ми, където проверявам дали ми е предаден болничният.
Трябваше отдавна да е подадена декларацията. Започвам да си мисля, че не е подадена...
Благодаря! Heart
Там където проверяваш за болнични ще се вижда и декларацията, ако е подадена.

# 399
Здравейте, момичета! Hug
Благодаря! Heart
Там където проверяваш за болнични ще се вижда и декларацията, ако е подадена.

Сърдечно благодаря! Heart

# 400
Здравейте.
Имам следния казус.
Утре 27.09 влизам в майчинство. До днес бях в болнични. Следващия ми преглед при АГ е на 04.10 тогава ще си взема и 45 дневния болничен за майчинство и ще го предам на счетоводителката. Можете ли да ми кажете кога да очаквам плащането?
Сега началото на октомври ще имам превод за дните до 26.09, а за останалите дни от септември и октомври?

# 401
Здравейте.
Имам следния казус.
Утре 27.09 влизам в майчинство. До днес бях в болнични. Следващия ми преглед при АГ е на 04.10 тогава ще си взема и 45 дневния болничен за майчинство и ще го предам на счетоводителката. Можете ли да ми кажете кога да очаквам плащането?
Сега началото на октомври ще имам превод за дните до 26.09, а за останалите дни от септември и октомври?
Срока е като при всеки един болничен. Предавате го октомври. Срока за подаване в НОИ е 10 ноември. От там още 10 работни дни да го изплатят.

# 402
Здравейте.
Имам следния казус.

Няма как да кажем, защото зависи кога счетоводството подава болничния в НОИ.Най-точно казано до 10 работни дни от подаването.
Вие си знаете как са процедирали досега.Щом ще им го предадете през октомври, то крайният им срок е 10 ноември.

# 403
  • София
Здравейте! Възможно ли е да не се използва целият 45-дневен болничен преди раждането? Четох разнопосочна информация, някои работодатели искат задължително да бъде използван. Благодаря предварително!

# 404
Здравейте! Възможно ли е да не се използва целият 45-дневен болничен преди раждането? Четох разнопосочна информация, някои работодатели искат задължително да бъде използван. Благодаря предварително!

Принципно може.Трябва да кажеш на АГ да го издаде от по-късна дата.

Общи условия

Активация на акаунт