Майчинството счетоводно - 90

• 36 636
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Момичета при предаване на работодателя на 45 дневния болничен, кой друг попълнен документ се подава?

Чела съм първа страница, но ми е далечна материята:heart_eyes:
Благодаря предварително!

# 466
Здравейте, да попитам там където са ми изплатени парите на 15.09 пише по случая е започнало плащане, тоест още нещо ще ми изплатят от този болничен или? Защото и от предния ми болничен беше изплатен на 2 пъти.

# 467
Здравейте, при взимане на болничен 45 дни преди термин колко получаваме? Както при болнични без бременност( 80% от заплатата) или се смята спрямо доходите за 24 м назад

# 468
Здравейте, при взимане на болничен 45 дни преди термин колко получаваме? Както при болнични без бременност( 80% от заплатата) или се смята спрямо доходите за 24 м назад
90% за 24 месеца назад

# 469
45 дневния болничен до коя дата се издава, датата на термина включва ли се в тези дни или спада към следващия. Днес док ми написа искане за последен болничен от ЛКК  от 22 дни от дата 2 октомври, следващия трябва да е 45 дневния, а термина ми е на 8 декември. Не трябва ли този последния да е за 23 дни? Благодаря

# 470
Здравейте, отново, благодаря за помощта относно Еднократната помощ при раждане, успях да подам документи вече.

Имам и въпрос относно детските надбавки.
Ситуацията е такава, че с бащата на детето (нямаме брак, по лична карта сме на различни адреси, вписан е в акта за раждане - ако има значение) живяхме до миналата година Юли месец в Англия. Оттогава аз съм на трудов договор на минимална заплата, а бащата не се осигурява в България, получава помощи от Англия и там се осигурява.
При тези обстоятелства дали мога да кандидатствам за детски и какво да декларираме за неговия доход?

# 471
Здравейте, да попитам там където са ми изплатени парите на 15.09 пише по случая е започнало плащане, тоест още нещо ще ми изплатят от този болничен или? Защото и от предния ми болничен беше изплатен на 2 пъти.
Toзи болничен ще ти го изплатят на 3 пъти. Утре на 05.10 ще ти изплатят 650лв за септември, а частта за октомври до 5 дни след края на болничния.

Мечта, денят на термина не влиза в 45-дневния болничен.
Pistachio, щом сте на различни адреси и нямате брак, не е задължително да декларираш неговите доходи, можеш да кандидатстваш като самотна майка по принцип.

# 472
Здравейте, благодаря за възможността да попитам в темата!

Има ли някакви ограничения за работа на граждански договор по време на майчинство? Сума, която не трябва да се надвишава?

# 473
Благодаря iren11

# 474
Здравейте, казах на работодателя ми, че излизам в болничен от 1-ви октомври без да уточнявам какъв. Тъй като АГ-то ми пусна 7+30 дни, болничният трябва да мине комисия и ще си го получа утре. Тогава ще го дам на работодателя ми и така ще го уведомя за бременността. Може ли да ме съкрати със задна дата (примерно от 1-ви, когато е започнал болничния)? В изпитателен срок съм. Благодаря предварително.

# 475
Toзи болничен ще ти го изплатят на 3 пъти. Утре на 05.10 ще ти изплатят 650лв за септември, а частта за октомври до 5 дни след края на болничния.

Благодаря за отговора, а дали ще е на 3 пъти, защото предния път ми беше на 2 пъти?

# 476

Благодаря за отговора, а дали ще е на 3 пъти, защото предния път ми беше на 2 пъти?
Толкова ясно ти е написано там за какъв период и кога се плаща. Утре ще имаш превод за 20 работни дни - 650лв , което е за целия септември. Болничният ти обхваща и част от октомври, която част още не е изчислена. Превод за октомври ще имаш до 5 работни дни след изтичане на болничния.

# 477
  • София
Здравейте! Искам да попитам за 45 дни болничен преди раждане, подаден на 13/09  кога да очаквам плащане и как да следя (имам ПИК на НОИ).

# 478
Здравейте! Искам да попитам за 45 дни болничен преди раждане, подаден на 13/09  кога да очаквам плащане и как да следя (имам ПИК на НОИ).
Тук се следи : https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Не е написано от кога до кога е този болничен , но частта за септември би трябвало вече да е платена, ако наистина е подаден от работодателя към НОИ на 13.09.

# 479
  • София-Младост
Здравейте ,искам да попитам за моя случай , родих по рано от термина си ,а именно родих на 28.09 ,а термина е 07.10 ,гинеколога ми даде бележка и обясни ,че тези дни болничен са от личен лекар на детето , та въпроса ми е , след термина 7.10 ,кой трябва да ми издаде . Благодаря предварително!
От 28.09. трябва да имате издаден болничен от болницата за 42 дни. Последния болничен е от личния лекар на детето.

Общи условия

Активация на акаунт