Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 397
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
И при мен ПРП в Аджибадем Маслак не даде резултат, един месец ЗФ. Тогава бях на 46.... До тогава съм нямала ЗФ или не съм разбирала.... Правихме ПРП за качество... Един опит ЗЕТ - неуспех... Извадените яйцеклетки и отгледаните ембриони не бяха повече от тези в Бахчеджи, без ПРП....

Момичета имате ли опит с барокамера и боуен терапия, за подобряване на качество? Те са въобще за детоксикиране и така да се каже подмладяване на организма, лечение...

# 736
И при мен ПРП в Аджибадем Маслак не даде резултат, един месец ЗФ. Тогава бях на 46.... До тогава съм нямала ЗФ или не съм разбирала.... Правихме ПРП за качество... Един опит ЗЕТ - неуспех... Извадените яйцеклетки и отгледаните ембриони не бяха повече от тези в Бахчеджи, без ПРП....

Момичета имате ли опит с барокамера и боуен терапия, за подобряване на качество? Те са въобще за детоксикиране и така да се каже подмладяване на организма, лечение...

Току що стартирах Боуен - по една сесия на седмица, това ще ми е втората седмица. Нужно е време, така че не мога да кажа все още, но се записвам тук и ще ви кажа има ли резултат, януари, февруари...

Има си специален протокол, който се следва за репродуктивни прорблеми, доколкото разбрах от терапевта. Мъжът ми също ходи, но за други здравословни проблеми, със смесен успех е там. Тепърва започваме да работим с терапевта по репродукцията, така че е рано да се каже и за двама ни.

# 737
Здравейте, имам едно чудене. Правих инвитро процедура по къс протокол, развиха се 4 фоликула, извадихме 4 яйцеклетки. И четирите се оплодиха, като ползвахме донорска сперма. Всичко вървеше добре до четвърти ден. На пети ден сутринта, ми казаха че ембрионите са почнали да дегенерират, тоест спрели развитие. Според екипа, това се дължи на факта, че качеството на яйцеклетките е лошо, заради възрастта ми (44 год.). Но на много места срещам мнението, че развитието на емриона след 3-ти ден зависи от сперматозоидите, та сега се чудя какви би била причината. Знам че всичко е относително, но ми е интересно да чуя и вашето мнение и опит.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 15:08 от Galadriel7

# 738
  • София
моето мнение е че и яйцеклетките и сперматозоидите са си важни през цялото време, не до трети или след трети ден.
и също че обясненията в повечето случаи са за да кажат нещо. защото никой не знае каква всъщност е причината.

# 739
моето мнение е че и яйцеклетките и сперматозоидите са си важни през цялото време, не до трети или след трети ден.
и също че обясненията в повечето случаи са за да кажат нещо. защото никой не знае каква всъщност е причината.
Аз също мисля, че е така, но тук и но други места срещам категорични твърдения, че след трети ден сперматозоида е водещ фактор.

# 740
На мен също ми е много интересно откъде е тръганало това за след 3тия ден, че спематозоидът бил "виновен". Толкова много се рових, не намерих подобна информация, моля ако някой разполага да я сподели (това на включва "моя док така ми каза", говоря за медицински данни).

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 15:31 от Celeste_10

# 741
Аз също потърсих такава информация, но не открих. В тази връзка, ще ми е интересно ако някой публикува статии или други източници, в подкрепа на този "установен факт".

# 742
Аз също потърсих такава информация, но не открих. В тази връзка, ще ми е интересно ако някой публикува статии или други източници, в подкрепа на този "установен факт".

Момичета, не знам от кога, защо и как е тръгнала тази градска легенда с това до 3ия ден яйцеклетката и от 3ия ден натам сперматозоида. Според мен е градски мит. Така, понеже така ми се стекоха обстоятелствата, че вече и уча специалност свързана с това, непрекъснато чета и попадам на много материали. Ето ви един, който не е точно за темата 3 ден, но тук ясно може да прочетете, че причините за арест на ембрионите са основно два вида: невъзможност за синтез на белтъци от собственото РНК на вече създаденото ембрионче, а продължение на синтез на белтъци от яйцеклетката ( което не трябва да е така) и невъзможност за приспособяване на клетъчния метаболизъм към аеробна среда ( защото би трябвало и се очаква да се развива в анаеробна такава - матката).

Това е. Няма сперматозоид, няма яйцеклетка.

https://www.newscientist.com/article/2326772-why-two-thirds-of-i … OKlwrBNmcvP6XU0Xg

# 743
Здравейте, според мен и на самите лекари им е "тъмна Индия" цялата процедура ин витро. Защо при едни става, а при други не, удобното обяснение е, че яйцеклетката е стара. Ами защо с донорски пак не става? За съжаление, ние сме опитните зайчета за нашите лекари. Миналата седмица четох, че ВАС е отменил наредбата за ЦАР  и всички над 43 г. ще могат да кандидатстват. Кой ще ги поеме тези жени със "стари" яйцеклетки? Кой ще иска да си разваля скапаната статистика за успеваемост? Самите лекари се държат дискриминационно с нас, едва ли не ни правят голяма услуга, че се занимават с пациентки 40+.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 17:09 от Book_79

# 744
  • София
някой изобщо гледа ли я изобщо тая успеваемост?
аз не съм видяла някъде да публикуват нещо.

аз ъсм си говорила с лекар за причините да не се случват нещата.
самия той ми каза че те могат да повлияят на мног малко неща в процеса и имат обяснение за много малък процент от неуспехите.
останалото е късмет/божа работа за вярващите и т.н.
а на възраст над 40 пък съвсем.

# 745
Не знам дали някой я гледа статистиката, но имам позната работеща в такава клиника. Тя лично много преди да се сблъскам със системата и да стигна до необходимост от инвитро ми е споделяла, че те гледат да не поемат пациенти след 40 год., финансирани от фонда. Именно заради по ниската успеваемост, и статистиката. И сега години след този разговор, по ирония на съдбата, съм в положение на пациент след 40 год.

# 746
Ако се самофинансираш, не попадаш в никаква статистика. Но, ако си пациентка по Фонда, няма как клиниката да прикрие неуспехите си, а ако нямаш добър процент успеваемост, просто Фонда няма да работи с теб. Д-р Станулов в прав текст е заявил на една пациентка, че не иска да я поема, за да не си разваля статистиката.

# 747
Излиза стаитстиката по фонда и хората я гледат. Афродита е с много добра успеваемост към 40%, държат да са топ и както се вижда връщат хора.
В Надежда от един момент решиха да не държат на тия неща и "взимат и най-трудните случаи", но пък те имат две юридически лица и МБАЛ Надежда и МЦ Надежда и пускат малко, но многообещаващи инвитра от едното място - МБАЛ и то е с нещо мега виско като 78% успеваемост Simple Smile а МЦ с нещо нормално да кажем 28%

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 20:40 от Одри ♡

# 748
Ами да започнат да водят две статистики. За жени под 40 и за такива над 40.

Иначе такава политика си е чиста дискриминация.

Едно интересно проучване относно ембрионалния арест. - https://www.newscientist.com/article/2326772-why-two-thirds-of-i … -stop-developing/

# 749
  • София
Абсолютна дискриминация, даже някоя жена да има шанс ни гледат с пренебрежение и не им се занимава с толкова възрастни, а има жени в напреднала възраст на които организмите им работят и само малко им трябва, но за съжаление пак са в графа възрастни с които не им се занимава. Даже ако много настояваме правят нещо да отбият номера и не се стараят нещата да се получат и накрая: емиии от възраста ти е стари са ти Я.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 18:59 от pepita5

Общи условия

Активация на акаунт