Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 71 216
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
От както започнах да ходя при репродуктивен специалист много често си отглеждам ЗФ и обикновено на следващия цикъл вече ги няма. Моят док не се впечатлява от тях, само ги следи да не станат твърде големи, казал ми че прави пункция в такива случаи. Препоръча ми да правя коремни преси, повечко 50 - 100. Също така имам един бленд от етерични масла за кисти по рецепта на някаква много известна ароматерапевтка, изненадващо много ми помага буквално за дни намалява или изчезва напълно.

# 391
Тзали рецепта е интересна...Аз толкова коремни преси не мога Simple Smile)) ,но това съм го изпробвала-не действа при мен.Просто се чудех дали примерно с хориомон могат да се пукнат .2-3 пъти съм задържала и не е предлагана пункция никога,само дуфастон.Иначе Мели не са ми вариант ОК,а камо ли за 3-6 м.

# 392
  • София
От както започнах да ходя при репродуктивен специалист много често си отглеждам ЗФ и обикновено на следващия цикъл вече ги няма. Моят док не се впечатлява от тях, само ги следи да не станат твърде големи, казал ми че прави пункция в такива случаи. Препоръча ми да правя коремни преси, повечко 50 - 100. Също така имам един бленд от етерични масла за кисти по рецепта на някаква много известна ароматерапевтка, изненадващо много ми помага буквално за дни намалява или изчезва напълно.
Може ли повече информация относно рецептата/ ароматерапевката? Благодаря 🌷

# 393
Matta,

Състав:
20 к. Гераниум (Pelargonium graveolens)
10 к. Кипарис (Cupressus sempervirens)
7 к. Хвойна (Juniperus communis)
6 к. Босилек (Ocimum basilicum)
30 мл. Вечерна иглика
Смесват се в рол-он шишенце.
Употреба:
Нанася се с масажни движения в областта на яйчниците и кръста.

# 394
Здравейте, момичета. Имате ли препоръки за клиники в чужбина, които са добри за ИЯР със собствени яйцеклетки? Без Турция, защото нямам партньор.
В България обиколих доста клиники, стимулация с инжекции никакъв ефект, с фемара и кломифен пак така, винаги вадим по 1 яйцеклетка от един фоликул. За щастие успях да събера 4 бластоциста замразени след доста опити на спонтанен цикъл. Трансфер не съм правила още - предстои, но понеже не им правено PDG или какъвто и да е скрийнинг не съм много обнадеждена, четейки опитите на другите в темата.
Та вече мисля за следваща стъпка, може би има добри клиники с по-иновативни терапии в чужбина.
Бих се радвала някой да сподели, ако има опит или информация.

Здравей, опциите са Кипър, Дания, Гърция.
Не съм убедена, че се прави много повече от тук.

# 395
  • София
Matta,

Състав:
30 мл. Вечерна иглика
Употреба:
Много ти благодаря!

# 396
RuzhaY, благодаря за добрата идея, още повече и изпитана.Аз напоследък май само задържани фоликули отглеждам и съм се видяла в чудо, с естроген, LH и FSH до небесата.
А по един път дневно ли се мажеш с тази смес?

Matta,

Състав:
30 мл. Вечерна иглика
Употреба:

# 397
DejaE, мажа се през два/ три часа. С намазване усещам моментално облекчение (напрегнат и подут корем, световъртеж, горещо ми е), сякаш мазилото изсмуква ЗФ и след час/два/три, като се появят отново симптомите пак мажа. Така на ден съм стигала до 5 пъти мазане, но още след втория ден корема ми се отпуска и всичко си идва на мястото.

# 398
  • София
DejaE, мажа се през два/ три часа. С намазване усещам моментално облекчение (напрегнат и подут корем, световъртеж, горещо ми е), сякаш мазилото изсмуква ЗФ и след час/два/три, като се появят отново симптомите пак мажа. Така на ден съм стигала до 5 пъти мазане, но още след втория ден корема ми се отпуска и всичко си идва на мястото.
А можеш ли да кажеш какви масла ползваш като марка, може и на лични? Много благодаря за споделянията!

# 399
Използвам на Дотера, но Тисеранд, Aroma-zone.com и Florihana.com също са висок клас масла. Като цени са почти еднакви вкл. доставката е еднаква (8 евро), само Aroma-zone са по- евтини. Когато купувате масла проверявайте латинските наименования, защото различните видове имат различен хим. състав. Simple Smile

# 400
  • София
Използвам на Дотера, но Тисеранд, Aroma-zone.com и Florihana.com също са висок клас масла. Като цени са почти еднакви вкл. доставката е еднаква (8 евро), само Aroma-zone са по- евтини. Когато купувате масла проверявайте латинските наименования, защото различните видове имат различен хим. състав. Simple Smile
Много, много ти благодаря за помощта Simple Smile

# 401
Simple SmileSimple Smile
Много ти благодаря RuzhaY  Simple Smile
Явно ще трябва да си купя нови масла - моите са предимно от българските  - Eterika i Ravena.

# 402
Българските масла от висок клас са на екомаат, имат хвойна (24 лв.) и салвия (44 лв.) Simple Smile, другите обаче ги нямат.

# 403
Здравейте, попадна ми тази интересна статия за успеваемост на различни протоколи при жени над 40г. с намален яйчников резерв: https://ovarianresearch.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13048-020-00761-1

# 404
  • София
Колко време след спирането на всякаквите прогестеронови / естадиолови препарати цикъла ви се нормализира?

Аз в последните 6 месеца съм пила Фемара, Дуфастон, Циклогест и Естрофем някои месеци нон стоп и един нормален цикъл нямам - 63 дни, 42 дни, 10 дни, 25 дни - всякакви видове.

Ще се радвам ако някой може да сподели кога след прием на такива препарати нещата се връщат към що годе нормалното (аз съм на 42 и поне преди тези препарати нещата бяха окей, но знам ли).

Общи условия

Активация на акаунт