Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 71 422
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета

Малко съм на кръстопът, един такъв безпътен...Grin
(да не отваряме кабинета по психотерапия!)
Накратко, 2 неуспешни трансфера, вторият двоен, след продължииииително и зорно събиране на Я и няколко интервенции.
След вторият трансфер (06.2022) цикълът ми идваше регулярно, както винаги до сега.
Проблеми не съм имала, до септември, когато не дойде.
И така все още не се е появил.
Хормоните след втория траснфер бяха много, мощно, всякакви и под всякакви форми - естрофем, прогестерон.. и т.н.
По мое усмотрение си направих ЯМР - оказа се, че имам кръв в единия Я и той е възпрепятстван в работата си.
Обаче и другият Я не може да си свърши неговата, защото не се затваря цикъла (думи на лекаря по образна), та там има задържан фоликул-киста.

Интересува ме някой дали е имал така внезапно спиране на цикъла?
Дали е било временно или е преминало в постоянно?
При мен очевино има връзка с посочения горен проблем в яйчника, което оказва влияние на фунционалността и резерва.

В клиниката просто изписаха хормони преди 1-2 месеца, които се дават на жени в трайна менопауза, които не взех. Не потърсиха проблема.

Има ли и забременели със спрял цикъл?

Тъй като спирането стана внезапно, след два трансфера един след друг и яко хормони, без до сега да съм имала отклонения в цикъла, затова за мен беше много изненадващо и разбира се, стресиращо, предвид желанието ми за бебе (което знаете по-добре и от мен!). Търся отгвор и решение и всеки споделен опит, препоръка ще е ценен за мен! Благодаря Ви и Ви желая слънце по трудния път! Gift Heart

# 571
Възстановява се цикъла с ХЗТ, трябва да имате цикъл, за да забременеете, може да опитате ПРП на яйчници. Другото, което е ако започнете ХЗТ не означава, че ще останете на такава, може да ви я прилагат до възстановяване на яйчниковата функция . Иначе когато спре цикъл в менопауза спира внезапно, няма предупредителен сигнал за това.

# 572
Здравейте момичета, малко да раздвижа темата. За съжаление моя първи опит завърши неуспешно. От три яйцеклетки, които се оплодиха и вървяха добре до 4 ден, на пети ден се оказа че вече не са ок. Та дори не стигнахме до трансфер. И сега не знам кой път да поема, дали да пробваме отново с мои яйцеклетки или направо с изцяло донорски материал. Знам че решението е изцяло мое, но имах нужда да споделя.
Galadriel78, много съжалявам...
Задавам си въпроса защо въобще е трябвало да чакат до 5 ден?  Можело е просто да върнат Е на 3 ден. На нашата възраст е кощунство да похабяват по този начин готови Е.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 15:13 от bubastet

# 573
Обаче и другият Я не може да си свърши неговата, защото не се затваря цикъла (думи на лекаря по образна), та там има задържан фоликул-киста.

Интересува ме някой дали е имал така внезапно спиране на цикъла?
Дали е било временно или е преминало в постоянно?

При мен при задържан фоликул, ако не ми идва - ми изписват прогестеронов препарат и след спирането ми идва.
Понеже съм със СПКЯ ми се е случвало не веднъж в живота (4-5 пъти), за първи път нещо на 26-27 години - тогава бях изчакала най-голям период -  3 месеца.
Не знам дали при вас е същото, разбира се.

# 574
Според лекарката, те не връщат на трети ден, защото трябвало да се изчака до пети ден. Т.е. ако върнат на трети ден и не се стигне до бременност, после ще търсят причината, а тя реално ще в не доброто качество на ембриона.

# 575
повечето жени споделят за някаква симптоматика преди това, предизвестник: нередовен цикъл, нерегулярен, с различна продължителност, идващ от време на време и подобни, не до сега да си е бил ОК и изведнъж просто да не дойде. Това се има предвид под предупердителен сигнал.

Възстановява се цикъла с ХЗТ, трябва да имате цикъл, за да забременеете, може да опитате ПРП на яйчници. Другото, което е ако започнете ХЗТ не означава, че ще останете на такава, може да ви я прилагат до възстановяване на яйчниковата функция . Иначе когато спре цикъл в менопауза спира внезапно, няма предупредителен сигнал за това.

# 576
На мен пък още не ми е дошло след абразио на 14.09.2022 г. На прегледа миналата седмица док каза, че вътре всичко си почива. Надявам се да е нормално, а не да ми изчезне цикъла, който си беше редовен преди абразиото.
Всъщност тази година имах още един пропуснат цикъл, точно след боледуването ми от Ковид. Тогава се оказа, че и фоликул съм задържала. Иначе не ми пропуска въобще. Сега съм на Естрофем 10 дни и довечера съм на преглед. Да видим дали се е раздвижило нещо, макар че имам подобни опити с Естрофем и не ми влие в посока тръгване на фоликули.

# 577
При мен, след първото боледуване от ковид (11.2021) през март за първи път ми се изгуби цикълът, като и до сега си върви нередовен.

# 578
Момичета, някой знае ли билката бабини зъби действа на хармона FSH , естроген и LH.
Ще съм благодарна ако някой има информация.

# 579
Знам, че помага на мъжете, влияяе на тестостерона.

# 580
  • София
Мадлен, неизползваната заповед от цар можеш да прехвърлиш към друга клиника. Трябва да не е изтекла и да имаш формуляри от новата ти клиника с попълнени данни, пращаш ги в цар /без нови изследвания/ и за по-малко от месец ти я прехвърлят в новата клиника.

Ако искаш обаче да я преиздадат за ец, ти трябва май ново изследване на амх. Знам от опит, че в Токуда винаги са ми го изкарвали завишен.

Дали ще е ец или стимулация решението е на лекаря. Аз съм опитала всичко. Реагирам на стимулация, и на ец пак си имам я, обаче зависи колко и какво става   от конкретния цикъл.

# 581
Мили момичета, мина прегледът ми при Станулов. Той е с директно становище ДЯ. Не ми предлага нито ПРП, нито звучеше да му се занимава с ЕЦ. Когато ми видя старите изследвания с АМХ 0,8 директно ми каза - ти си проблем, а след прегледа ‘много си зле’. Помолих все пак да опитаме на ЕЦ, но той иска да си го заплатя, а не да ползваме заповедта от ЦАР. Обясни ми, че не искал да си разваля статистиката с такива опити, защото било ужасно трудно, изнервящо и ‘много жени се отказвали посредата’. Честно казано не се надявам на нищо вече. Страх ме е да не се хвана за поредната сламка след тоя шамар. Мъжът ми иска да опитаме в Турция, но аз не знам, дали си заслужава с мижавите 5 % шанс, които ми дава Станулов.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 20:31 от MadeleineM

# 582
Преди години с АМХ 0.6, в Бахчеджи , Карликая ми даде 10% шанс за успех с моя Я. Каза че ще има много  пътувания, но се надява на успех на ЕЦ. Не направих опит там....но просто ти го споменавам. Успех!

# 583
Обясни ми, че не искал да си разваля статистиката с такива опити

Идете някъде, където не им пука толкова за статистиката.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 22:07 от Одри ♡

# 584
Мили момичета, мина прегледът ми при Станулов. Той е с директно становище ДЯ. Не ми предлага нито ПРП, нито звучеше да му се занимава с ЕЦ. Когато ми видя старите изследвания с АМХ 0,8 директно ми каза - ти си проблем, а след прегледа ‘много си зле’. Помолих все пак да опитаме на ЕЦ, но той иска да си го заплатя, а не да ползваме заповедта от ЦАР. Обясни ми, че не искал да си разваля статистиката с такива опити, защото било ужасно трудно, изнервящо и ‘много жени се отказвали посредата’. Честно казано не се надявам на нищо вече. Страх ме е да не се хвана за поредната сламка след тоя шамар. Мъжът ми иска да опитаме в Турция, но аз не знам, дали си заслужава с мижавите 5 % шанс, които ми дава Станулов.
И той като останалите е станал вече, много жалко.
Няма значение с какво амх сте, имате ли яйцеклетки, ще си ги ползвате както вие прецените.
В Турция няма да ви притискат за дя, така че можете спокойно да отидете поне на консултация.
Успех ви пожелавам 💐

Общи условия

Активация на акаунт