Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 649
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Сравнително на изток има минарална вода в Баните, то е на приемлива за лятото и жегите височина - 800 м. Минерална вода и басейни има и в Хасковските минерални бани, които са в подножието на източните Родопи. На за мене ходенето там през лятото е пълно безумие - невероятна пещ е. Преди години и през септември се разминах на косъм от припадане от топлинен удар.
Другото място, за което се сещам, е на запад - в Девин.
Басейн на яз. Доспат без отопление няма как да е топъл, въпреки че преди години на Широка поляна, която е по-високо от Доспат, съм се къпала и водата беше топла. Но в язовира няма циментов под. При тази цена на промишления ток не виждам кой ще топли водата в басейн на 1200 метра над морето.
На Доспат през август вечерите на вън съм била облечена с поларено поло, дебел поларен анцуг и пухен елек, а не съм топлолюбива.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 16:57 от Недоволна

# 526
Като сте споменали Хасковските минерални бани,да попитам за отзиви за приятно място за настаняване.Честно казано,много приятна ми е природата и пейзажа наоколо,но не намерих добри отзиви за хотели и къщи за гости,а ми се ходи...

# 527
Който иска топла минерална вода, във Велинград е такава и има хотели с хубави и плитки басейни навън. Близо до басейна, под борови дървета да са шезлонгите ми е най-добре.
А Сърница и комплекс "Романтика" само посетихме за един обяд в ресторанта на Романтика, на яз. Доспат. 
Пътят Велинград - Сърница (комплекс Романтика) с лек автомобил е около 1 час.

# 528
Топла минерална вода - Терма вита, Огняново.

# 529
  • Асеновград
Като сте споменали Хасковските минерални бани,да попитам за отзиви за приятно място за настаняване.Честно казано,много приятна ми е природата и пейзажа наоколо,но не намерих добри отзиви за хотели и къщи за гости,а ми се ходи...
За съжаление не мога да препоръчам. Отсядала съм във Виама, и още един малък хотел на който не помня името, както и в Изворите. Ами не мога да препоръчам никое от трите. Изворите си плачеха за основен ремонт, + извора под тях, и термалния басейн. Другите две места стават колкото да останеш за вечер, ако няма къде. Много харесвам района и природата.

# 530
  • Бургас
Денем става около и малко над 30 градуса. Ходили сме, когато в Пловдив беше около 40. Но нощите в планината са студени и водата няма как да се стопли, освен ако не я подгряват. Сега направих бърза справка с Уикипедия, малко над 1300 м н.в. е, т.е. колкото Пампорово. Няма как се очаква топъл басейн, дори през август.
Само да уточня, че Пампорово е на 1700 м. средно.
Доспат е 1250 м. и го водят градът с най-висока надморска височина. Сърница е горе-долу там някъде, даже е по-ниско от Доспат.
Вечер си става студено, все пак планина...

# 531
  • до най-прекрасния мъж
Да, права сте, останала съм с впечатление, че Пампорово е около 1450, но е толкова в ниската си част. Наистина, средно е над 1600-1650.
Но спор няма, Доспат не е ниско в никакъв случай и си е доста хладно вечер. Като цяло висока планина с външен басейн, освен ако не се отоплява или не е минерален, трудна работа.

# 532
А в Смолян как е лятото?

# 533
В хотел Хисарски има басейн,който се отоплява,но не с ток.Преди Романтика е.

# 534
Barsa, беше писала, че си доволна, как резервира, колко време предварително?

За разходка с джип, ако не бъркам пак ти беше писала, на място ли ви организираха?

# 535
По телефона говорихме,пратиха ми банкова сметка за капарото ...Мисля че във някоя група от Фб видях рекламата.Джипа единия ден го наехме от Триград за Орлово око,но пича се оказа готин,и ни предложи на другия ден да ни води на нетуристически места....Не съжаляваме ,особено младежа..Другата седмица заминаваме пак и той брои дните...А едва го накарахме миналата година...В басейна така и не влязохме,лаптопите не изкарахме от багажа,телефоните-само за снимки....🙂🙂

# 536
  • София
Здравейте! В търсене съм на място в планината за почивка с бебе на 6 месеца и по-голямо дете на 5 и половина, което силно се вълнува от басейн и детски площадки Simple Smile Някой има ли идея дали в Пампорово може да има подобно чудо? Или, както бяхте писали по-нагоре, високо в планината и топъл басейн, е мисията невъзможна? Ако случайно се сещате за такова място, което не е в Родопите, пишете на ЛС, за да не разводняваме темата. Предварително благодаря!

# 537
  • Варна
Аквапарк Персенк в Девин погледнете, забавление за малки и големи има, минерални басейни.

# 538
И аз се изказвам за Гр.Девин преди 7 дни се върнахме от там отседнали в хотел Персенк страхотен хотел с басейн .Имат детски кът и аква парк и басейн с мин.вода н хотела.

# 539
Какво можем да посетим/правим в района на Доспат, ще бъдем в комплекс Оазис с деца на 3г. и 12г.? Дайте някакви идеи, моля.

Общи условия

Активация на акаунт