Име за момче :)

• 5 800
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Севлиево
И от мен глас за Явор,но всички имена в анкетата са хубави.Също и Росен(това засега е нашето име).

# 16
  • Германия
Гласувах за Явор и Борислав, но и другите не са лоши. Аз май предпочитам да има Р в името, по-силно ми звучи (абстрахирам се от това дали някой има проблем с изговарянето на буквата или не)

# 17
Много хубави имена. Гласувах за Явор, любимото ми мъжко име, но Ясен и Лазар също харесвам много.
С Д и аз предпочитам Дамян.

# 18
  • София
Явор или Ясен!
Ако имах син щеше да се казва Ясен или Боян. ❤ Та в този ред на мисли, ви предлагам и Боян.

Лазар ми е остаряло. С Д ми харесват Даниел и Деян. Успех с избора и лека бременност!

# 19
  • София
От всички най-харесвам Явор(и за моите двама всеки път го предлагах, но баща им го отхвърли). Ясен е хубаво, но гласувах за Лазар(и Явор).
Другите не ми допадат.

# 20
И аз гласувах за Явор и Ясен. Хубави имена, с накланяне на везните към Явор, по-силно и твърдо звучене има, с хубав имен ден на Цветница, Яворов също звучи страхотно; Ясен е по-нежно, а и е прилагателно, както някой вече каза и може да има заигравка "Ясен е ясен".
Делян не ми харесва, женствено ми звучи, Деян е по-добре. Всички Деяновци, които познавам, са с Я и никой не се обяснява как се пише.
Пред Борислав и аз предпочитам Борис.
Пред Лазар предпочитам Лъчезар.
Успех с избора и здраво бебче! Simple Smile

# 21
Гласувах за Ясен и Борислав, но и останалите имена от анкетата ми харесват. Познавам хора с всички тези имена. Леко раждане!

Допълвам се: с "Д" предлагам Драгомир, Добромир, Доброслав...

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 14:07 от Radilena

# 22
Лазар е страхотно име, но от моите уста звучи нещо като Уазар, понеже не мога да казвам "л". 🙂 Другият му проблем на това име е липсата на добре звучащо умалително.
Дамян е друго любимо име.
Явор и Ясен също са страхотни, но и там стои проблема с умалителното.

# 23
Никое не ми харесва. Ако искаш да е с Д предлагам Даниел.

# 24
Гласувах за Явор и Ясен. И двете имена много ми харесват. С "Д" харесвам Деян и Даниел. Делян ми звучи някак прекалено меко, да не кажа женствено. Лазар и Борислав са ми приемливи - силни имена, но все пак не бих ги избрала за детето си.

# 25
Гласувах за Лазар и Явор. И двете имена ми харесват повече от останалите изброени.

П.С. За име с Д-Дамян. Това име е моят фаворит за момче.

# 26
Всички имена от анкетата са хубави. Няма да сбъркаш, което и да избереш.
Гласувах за Делян.
На второ място е  Лазар, вместо него защо не Лъчезар - това вече ми е много на сърце.
На трето място са ми Явор/Ясен.
На четвърто място е Борислав, което аз бих заменила с Борис. Предлагам и Боян.

С "Д" предлагам Даниел, Дарин, Дамян, Денислав, Давид, Дориан, Дариан, Драгостин, Дариел, Дойчин, Демир, Димо, Добрин, Добромир, Доминик.
С болдатото са ми фаворити.

На мен Деян също много ми харесва. Ако се изговаря ясно не мисля, че е получава чак толкова много въпроси за изписването му, поне сред познатите ми с това име е така. На галено Дидо, Део. Презимето е Деянов/Диянов, което на мен ми звучи супер + има имен ден, лятото се падаше, но не помня точна дата.

# 27
Нито едно не е от моите имена, но ако все пак избирам от тези точно, може би ще се спра на Явор.
Вместо Лазар, бих предложила Лъчезар.
С буквата "Д" ми харесва Даниел, макар и да е масово и Димитър.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 22:25 от Helinor17

# 28
  • Далечният изток
Явно масово харесваното Лъчезар изобщо не ми допада. Тези букви "ъ", "ч" и "з" в една дума никак не ми звучат приятно...

# 29
Явор Heart звучно, красиво и с имен ден на голям празник
 От останалите имена ми допада също така ясен и Борислав, но без “лав”
 Делян звучи една идея женствено. Име, което виждам, че се обсъжда с буквата “Д” и, което и аз бих предложила е Деян Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 10:21 от lola92

Общи условия

Активация на акаунт