Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 4

• 95 730
  • 845
  •   1
Отговори
# 210
  • В къЩи.

Въпросът ми е на гладко избръснато ли се правите, за интима говоря?

Аз епилирам ден преди процедурата,на следващия ден взимам душ бръсна интима и "святкам" .
Вчера правих четвърта процедура,буквално на ръцете и краката нямаше какво да скубя с епилатора,но се минах. На триъгълника и подмишниците имаше 5-6 косъма,интима...никакво подобрение.
Дали е защото там бръсна или друго,но резултата там е почти 0.

# 211
Всяка зона се влияе различно при хората.Интим, горна устна често става по-трудно и продължително.Свързано е с хормоните.Няма връзка с начина на обезксмяване, космите са обвързани с хормоналния фон.

# 212
Бръснене, тример, депилатоар - не се сещам каква е разликата. Все е премахване на косъма над кожата и не закача корена. Което и да изберете от тези, не виждам разлика. Единствено разлика има ако човек прави реакция я към метала на бръснещото острие (имам такава приятелка, тя няма как), я към химикалите в депилатоара.
Ако не е раздразнена кожата от бръснене или крем, може и веднага да святкате. Ако е, тогава на другия ден че да има време да се успокои. И да, за предпочитане е да е гладко премахнато всичко, иначе каквото е останало или израснало ще се опърли над кожата. Мирише, буквално съм виждала мъничко облаче като дим изпод приставката, трябва после и да чистя опърленото от самата приставка...такива ми ти.
Коя част от тялото колко процедури ще иска... божа работа. При мен краката опадаха на майтап, при други те отнемат най-дълго а пък при тях интим и мишници може да стават по-бързо.

# 213
  • София
Аз се святкам след 1, 2 дни след премахване на космите. Останала съм с впечатление, че така трябва.
natka, искаш да кажеш, че трябва в същия ден,  така ли?

# 214
Бръсна и светкам.Нямам възпаление след бръснача и кожата не се влияе, така че
нищо не чакам.

# 215
Аз се святкам след 1, 2 дни след премахване на космите. Останала съм с впечатление, че така трябва.
natka, искаш да кажеш, че трябва в същия ден,  така ли?
А с каква цел чакаш по 2 дни?

# 216
  • София
Бяха ми казали, че трябва да поникнат малко😊

# 217
Не се сещам да съм видяла такова нещо в упътването на Лумеа.
Ако говориш за друг фотоепилатор, пак не виждам логика да се иска израснал косъм над кожата. Той и току-що избръснат като е, пак стига до повърхността. Виж си упътването.
Скрит текст:
За лазерна епилация съм чувала че някои студиа искат да има наболи косми при отиването, ама защо го искат и там не ми е ясно.

# 218
  • София
Имам Лумеа,имам и Silk'n. Втория ми го подариха преди 1 г. стои си чисто нов. 😊
Не съм видяла да пише никъде, че трябва да са наболи, но познати ми казаха така, и за това  така действах, но ще започна вече да се святкам  след обезкосмяване.

# 219
В някои студия за ПРОФЕСИОНАЛНО лазерно  обезкосмяване има гакива изисквания, но за домашните и аз не знам.Защо не си четете упътванията ?Simple Smile

# 220
Здравейте, момичета.
Отскоро имам и аз фотоепилатор ( Philips Lumea Advanced, ако има някакво знсчение). Преди малко приключих втората процедура, като спазвам да има 2 седмици между процедурите. Предния път нямах реакции, но този път по невнимание светнах една бенка  Persevere
Мина около час вече и мястото около бенката е зачервено. Тя е мъничка бенка иначе. Въпросът ми е има ли от какво да се притеснявам? Т.е. има ли риск при еднократно светване с фотоепилатор? Аз ще я следя и ако не отшуми ще се консултирам с дерматолог де, но все пак да питам и вас, ако някоя от Вас е имала такъв случай?

Иначе в тази връзка - знаете ли откъде и какъв точно бял молив мога да закупя да за бенки?
Благодаря предварително!

# 221
  • София
ДХЗ, чела съм ги, но не съм видяла да пише  за това 😊

Novak, молив си купих от DM, бял за очи.

# 222
ДХЗ, чела съм ги, но не съм видяла да пише  за това 😊

Novak, молив си купих от DM, бял за очи.
Прави се каквото пише в упътването Simple Smile

# 223
  • в рaя
Девойки, имам въпросче - понеже имам психологическа бариера да си обръсна ръцете преди процедура - нали може с депилатоар? Ако да, в такъв случай - трябва ли някакво технологично изчакване преди святкане според вас?
Вчера пристигна коледния ни подарък - Braun Silk 5, чакахме го с нетърпение и двамата с ММ Laughing Той дори беше още по-нетърпелив от мен и го светнах под мишници и на гърди. Пробвахме и интим, ама изпищя горкия.
И аз не мога да се реша да си бръсна ръцете, и изобщо където и да е, защото се епилирам с кола маска от години навсякъде, та от 2 седмици имам фотоепилатор и се минах с машинката за подстригване на мъжа ми навсякъде, и ръцете, преди да се светна. Моя е на Филипс и там пише, че може и с кола маска, ама аз реших да не махам нищо от корен, а само да ги подстрижа Simple Smile не знам дали е правилно, но още след първата процедура виждам много забавен растеж на космите на мишниците. Днес или утре ще направя втора процедура по същия начин.
Каква в логиката да не се обръснете, а да ги минете с машинка? Бръсначка- метално острие, коеъо реже косъма.Машинка-метални остриета, които режат косъма.Едно и също е Wink

Ми, че не ги бръсна Simple Smile) ако си обръсна ръцете (правила съм го!) после растат твърди и боцкащи косми. С машинката за подстригване няма абсолютно нищо общо, стоят меки като мъхчета. Ако си обръсна краката космите стават много по-твърди и гъсти, а с машинката изобщо не е така. Каква е логиката не знам, но при мен това си е факт.

# 224
Логика няма и нищо не се случва с косъма.Той се обуславя от хормоните ви, не от това с какво го махате, особено над повърхността на кожата.Така че спрете да се чудите машинка, ножица, бръснач или депилатоар- едно и също е.Останалото са внушения, породени от “страха от бръсначката”. Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 13:52 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт