За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 345
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Не съм давала аз,само в кремчета и десерти.Повече от два дни не бих го държала за детето.

# 151
  • Германия
Докато млякото е в хладилника и не е развалено и мога аз да го бия бих го дала и на детето. Все пак става дума и за деца над 1г примерно, не за новородени, които трябва да се пазят особено. При нас 3-4 дни стои млякото отворено докато го изпием 🤷🏻♀

# 152
  • Terra incognita
Зависи какво е млякото. Тези от магазина, които са пастьоризирани траят по- дълго, отколкото домашното мляко. Домашно, стояло повече от 48ч не бих дала, сега времето е горещо, нищо, че седи е хладилник.

# 153
Искам да попитам майките с левичарчета  кога установихте, че децата ви си служат предимно с лява ръка? Ние сме малки все още (два месеца и половина), но ми прави впечатление, че основно използва лявата си ръка за хващане на играчка или замахване за да я побутне.
Майка ми е левичар, ако има нещо общо.
Относно храненето на детето. Ние сме на ам с 8 хранения. Не мога да махна нощните. Направих няколко опита, но е много тегаво. С рефлукс е и повръща водата, от там дискомфорт на корема, рев неспир. После цял ден е кисела и не спи, мрънка. Отказах се, когато си го махне. Само съм намалила количеството за двете нощни,защото тя заспива между 20. 30-21ч. събужда се около 1 и после пак около 4-5ч. яде отново.

# 154
  • Пловдив
Давам купешко прясно мляко, 3-4 дена го държа в хладилника, нищо не преварявам.

# 155
  • Terra incognita
Синът ми е левичар, аз също. Това, което съм чела е, че категорично детето може да се определи като левичар чак след третата си годинка, защото дотогава си служат и с двете ръце. Но личните ми наблюдения установиха много по- рано това. Към годинка и нещо, в процесите на игра и ежедневието.

# 156
Преварявам прясното мляко все още, силно каЗано де - кипвам го за секунда на котлона. Два дена макс.

# 157
  • Германия
Дъщеря ми използва и двете ръце еднакво добре за сега, но лявата може и да вземе превес. Рано ми направи впечатление, от тогава все я наблюдавам, вече е на 4г6м. Често ако рисува или “пише” сменя ръцете по средата на буквата или каквото оцветява. Също така си пише името огледално, а английското R го пише като Я

# 158
Искам да попитам майките с левичарчета  кога установихте, че децата ви си служат предимно с лява ръка? Ние сме малки все още (два месеца и половина), но ми прави впечатление, че основно използва лявата си ръка за хващане на играчка или замахване за да я побутне.
Майка ми е левичар, ако има нещо общо.
Относно храненето на детето. Ние сме на ам с 8 хранения. Не мога да махна нощните. Направих няколко опита, но е много тегаво. С рефлукс е и повръща водата, от там дискомфорт на корема, рев неспир. После цял ден е кисела и не спи, мрънка. Отказах се, когато си го махне. Само съм намалила количеството за двете нощни,защото тя заспива между 20. 30-21ч. събужда се около 1 и после пак около 4-5ч. яде отново.

Няма нужда да махаш нищо. Когато му дойде времето детето само ще си намали яденето.
Моя същи беше така и спря нощните хранения към 9 месец. Сега се храни само веднъж сутринта към 6.
Заради рефлукса бих давала много малко вода. То пие достатъчно мляко за да не се обезводни.

# 159
Свекърва ми, мъжът ми и братовчедка му са левичари, малката също на там върви...храни се с лявата и играе повече с нея.На 1г 6м, като по-малка различно ползваше, не помня много дали имаше определена ръка, но като че ли все повече към лявата отиват нещата, каквото такова ...

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:02 от Orion_Sagitta

# 160
  • Terra incognita
Според вас възможна ли е реакция от храна след 9+ часа, която се изразява в повръщане?
Вчера на обяд дадох ½ жълтък, нямаше проблем. Спа, яде сз, която много не хареса ( авокадо с банан и км) и за вечвря дадох храна на парченца.не хапна много, вкисна се, искаше да спи, не си допи и млякото, но й настоях. Като заспа и след малко повърна обилно на фонтан. Съсроеше се от вечерята, млякото и част от сз, поне това успях да видя. И се чудя защо така стана. На 7м ми повръщаше от жълтък, спрях го и захраних отново на 9м до сега ( 11м) не сме имали проблем. Авокадо не бях давала много отдавна съмнява ме то, както и погълнатите цели парченца. Дали не е реакция на организма да се освободи от тях, тъй като не може да ги преработи?

# 161
Vicky, на мен авокадо + кисело мляко ми изглежда малко неподходяща комбинация. Може от там нещо да е станало.
Не мисля, че е от жълтъка.

# 162
И аз мисля,че е тежко авокадото, може нещо тежко да му е било на коремчето. Прецени във времето като даваш отново жълтък дали е от него.

# 163
За мен авокадото става за солени неща. Тип като пастет на филия. Гуакамоле или салата с домати и лук (не за деца). Но с кисело мляко нещо ми е странно и на мен. Може да не и е понесло на стомаха.

Аз сега давам сирене, но се притеснявам да давам жълтък и сирене в един ден. Нали уж мляко и яйце не върви...

# 164
Не съм чувала, че не е ок сирене и жълтък. Чувала съм за кисело мляко и риба.

Общи условия

Активация на акаунт