За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 748
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Тя белята навсякъде може да стане. Ама ако ще се притесняваш през цялото време, по-добре го отложете.

# 346
Бих отложила за догодина бебчо е малък според мен (кърмите ли ?) независимо дали е с вас или не,ковид пак ще има прави са момичетата 😕 (нашата мислим да я водим сега септ.но е година и половина вече 🙂)

# 347
Един бърз въпрос - при кой нефролог водите бебчовците? За невролог също би ми било полезно. Simple Smile

# 348
  • София
Ние тъкмо се върнахме от морето, но нашият е почти на 11м. И бяхме на къмпинг, не хотел. Няма опашки за храна, блъскане из коридори/асансьори. Готвихме си някои дни, други взимахме от навън, но малкият само част от закуските му бяха купешки (палачинки), че не е само до Ковид, но и други болести там.
Аз лично с 2м бебе не бих тръгнала на почивка. Морето няма да избяга, и другата година може.

# 349
Сигурно ще ме анатемосат някои майки, но аз не бих завела бебе на два месеца на море. Каква почивка ще бъде? То си има режим, да не говорим, че не е под одящо да е на плажа, заради горещините, вятъра. Моите дете е на 8 месеца и отказах на баща му да ходим на море-заради опасност от Ковид и защото за мен е мъниче, нито на плажа ще седи, пък да обикалям улиците, мога и тук. Нека израсте и укрепне, почивки ще има.
Да попитам нещо-бебенцето ми има два зъба, които пробиха преди две седмици. От неделя отказва храна, освен млякото, а двата пъти, в които пробвах да дам твърдя храна-единия път картофено пюре, втория път попара повърна на фонтан, защото не можеше да преглътне, тоест задави се. Което ми е странно, до момента не е правил така. Какво мислите? Другото което е, че яде само ситно пасирана храна, отказва ако има частички и се задавя. Как ще се научи??? У дома ме съветват да не го насилвам да яде пюрето и каши, щом не иска, но на последната контрола при ЛЛ се установи, че обиколките на главата и гърдите не са увеличени от миналия преглед. Тежи 8300 гр, 67 см е, на 8 месечна възраст.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 12:45 от Ani888

# 350
За две нощувки не си струва само пътя. В момента е ужасно натоварено, понякога се пътува часове отгоре, заради брутални задръствания, особено уикендите.
Моето също е на 2 месеца, бяхме се изнесли в къщата ни и сега се прибрахме, защото трябва да стягаме каката за училище. Ела да видиш ревове и чудесии, защото сме на ново за нея място (точно от 2 вечери сме тук). А иначе е бебе, което ако не суче, спи или си стои кротко в кошара/количка. За мен ако искате почивка, поне седмица, иначе няма смисъл.

# 351
Утре следобед ще има ревакаина,колко дни не трябва да я водя на плажа (попринцип не влиза в морето и в басейнчето,голяма чистница е седи на шезлонга 😄най много да си изчисти нещо в басейна толкова)

# 352
Утре следобед ще има ревакаина,колко дни не трябва да я водя на плажа (попринцип не влиза в морето и в басейнчето,голяма чистница е седи на шезлонга 😄най много да си изчисти нещо в басейна толкова)
Защо да не я водите на плажа?

# 353
  • Пловдив
Ковид, вируси има навсякъде. От камбанарията сега /11м/, с двумесечно бебе е много по-малко ангажиращо, което и да било пътуване. Докато като поотраснат няма стоене на едно място.
Всичко е до ваше светоусещане, с моя пътуваме навсякъде от много малък и е по улиците постоянно няма студ, няма жега.
След ваксина съм го вкарвала в басейн, докато ходеше на бебешко плуване.

# 354
Ние тъкмо се върнахме от морето, но нашият е почти на 11м. И бяхме на къмпинг, не хотел. Няма опашки за храна, блъскане из коридори/асансьори. Готвихме си някои дни, други взимахме от навън, но малкият само част от закуските му бяха купешки (палачинки), че не е само до Ковид, но и други болести там.
Аз лично с 2м бебе не бих тръгнала на почивка. Морето няма да избяга, и другата година може.
На кой къмпинг ако може Simple Smile и ние обмисляме подобна почивка

# 355
Ечемик при бебе може ли да се появи? Бебка има нещо, което много ми прилича на ечемик, само че е на долния клепач по средата. Не знам дали се вижда добре, тази снимка с 300 зора я направихме. Утре сме на лекар, пратихме и снимката също. На някой бебето да е имало ечемик? Или нещо подобно на това, което се вижда на снимката?

# 356
Дъщеря ми имаше ечемик като беше на около 5-6м. Само че при нея беше под горния клепач, като топченце. Мина с капки, които изписаха.

# 357
  • Пловдив
За два дни с двумесечно бебе не бих отишла никъде. Те имат период на адаптация поне 2-3 дни, където и да отидете. Не стига, че ще се мъкне супер много багаж, но и ще слушате ( най вероятно) рев и писъци от детето, което е стресирано от новото място.
Нито море ще видите спокойно, нито нищо, поне от моя опит е така.
Нашата е на 12 месеца почти и сме ходили на много места с нея, но след като стана на 8 месеца. Обикновено ходим поне за седмица, където и да сме, за да има смисъл от цялото мъкнене на багаж и бебе.

# 358
  • Пловдив
Какъв толкова багаж ви трябва за два дена за дете? Като сме ходили на балкан сме взимали малко дрехи, кърпа, биберон, ам, шише, вигантол, несесера с козметика и памперси. Спрямо дали ще обикаляме взимам и количката. Сега за морето за 8 дни същата работа: 8 чифта дрехи, козметика, пюрета, банския му, гел за зъбите, сандали, две хавлии, пояс, басейн, кофичка с лопатка, памперси и количката. Багажът му, без количката се събира в торба от Кауфланд, където има една дума.
Пак казвам всичко си е до дете и всеки родител си знае кое/как харесва/удобно е на детето.

# 359
Не,нямаше да ходим с бебка.Разбрали сме се с бабето да дойде вкъщи да я гледа.Но…
Сигурно ще ме анатемосат някои майки, но аз не бих завела бебе на два месеца на море. Каква почивка ще бъде? То си има режим, да не говорим, че не е под одящо да е на плажа, заради горещините, вятъра. Моите дете е на 8 месеца и отказах на баща му да ходим на море-заради опасност от Ковид и защото за мен е мъниче, нито на плажа ще седи, пък да обикалям улиците, мога и тук. Нека израсте и укрепне, почивки ще има.
Да попитам нещо-бебенцето ми има два зъба, които пробиха преди две седмици. От неделя отказва храна, освен млякото, а двата пъти, в които пробвах да дам твърдя храна-единия път картофено пюре, втория път попара повърна на фонтан, защото не можеше да преглътне, тоест задави се. Което ми е странно, до момента не е правил така. Какво мислите? Другото което е, че яде само ситно пасирана храна, отказва ако има частички и се задавя. Как ще се научи??? У дома ме съветват да не го насилвам да яде пюрето и каши, щом не иска, но на последната контрола при ЛЛ се установи, че обиколките на главата и гърдите не са увеличени от миналия преглед. Тежи 8300 гр, 67 см е, на 8 месечна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт