За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 724
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Педиатърката има договор с медицински център, който да обгрижва пациентите ѝ, когато не е на смяна. Обичайно и друг лекар има, който обслужва пациентите ѝ.

Пазете бебето да не се обезводни!

# 436
В момента има вирус точно с темп. и разтройство. Според мен категорично не е зъб, да, възможно е да избива в момента, но температурата и диариата не са просто защото расте зъбчето. Аз АБ не бих самопредписвала, нито бих давала на база мнения във форум. Ако много се притеснявам ще заведа детето на спешен преглед, но това аз.

Кръв ще вземат във всяка лаборатория.

https://www.synevo.bg/crp/

# 437
  • Бургас
Трябва да има дежурни кабинети. Отивате там да го прегледат детето и ще преценят трябва ли да се пие антибиотик. С изследвания навсякъде може да пуснете - ПКК, СУЕ, ЦРП.

# 438
Само това ми каза ЛЛ с две думи да не я притеснявам. Имах предвид, че от тук искам съвети каквп да правя, никога не бих дала Аб защото във форума е казано така.. Просто не знам какво да правя. Сега му бутнах панадол и вода много пи. Утре евентуално ще пуснем Пкк и ще я притесня ЛЛ като излязат резултати. Днес докторката на прегледа нищо не установи, каза, че е чист откъм гърди и гърло. Но диарията почна след това. 10мин след като изяде нещо и се почва... А до обяд и ядеше нормално, след това отказваше да яде. Цокна малко мляко и край, което е много нетипично по принцип е лаком...
Сега ще опитаме да дремнем и утре да пусна изследвания. Ако има нещо друго, което да направя, подсетете ме. Евентуално друг лекар, но уикенда не знам къде ще ни приемат... А и все си викам, че тази каквато и да е, може да преслуша качествено детето.. Ама знам ли вече, давам заето..

# 439
Оф,кви лекари...заместващ няма ли, то пък грам отговорност ли не носи, бебе е, поне насока може да даде.
ЦРП и ПКК ще вземат във всяка лаборатория, от пръстчето.
Внимавай да не се обезводни.
Ние мерим и на сън, с този на Нук по слепоочието.Ако има нещо веднага светва червено, но и то се усеща, майките свикват когато има температура, усещат децата.

# 440
Вирусите не се повлияват от антибиотици Simple Smile.

# 441
Неотложен кабинет няма ли?Все някой я замества тази лекарка и при положение, че е отпуска трябва да ви информира кой е този някой.
Друг вариант е спешното и от там да ви препратят към детско, за преглед от педиатър (в Ямбол е по този начин).
Моето дете (на 1.10г) също го изкара този вирус.
Беше 3 дни с температура до 39гр.След това 2 дни с разстройство.Давах много течности, ентерол, адирекс бебе и ленодиар. Ядеше солети, бисквити, хляб и сирене.За температурата слагах свещички Ефералган или Панактив бебе. При нас Панадол и Нурофен нямат никакъв ефект.
Твоето е мъничко още, но ако е на АМ, смени с безлактозно на същата марка и ограничи храни, които са разхлабващи.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 23:58 от Анонимен

# 442
  • Пловдив
Дай Ентерол и предлагай вода на често /ако спи детето не го буди, организма и така се бори/. След като са казали, че гърло и гърди са чисти според мен няма нужда от антибиотик, най-вероятно до 4-5 дни детето ще е ок, като премине вирусът.

# 443
  • София
А защо задържиш да се пуснат изследвания? То е ясно, че е вирус, ПКК и ЦРП само ще потвърдят, че нещо не е ок.

Като не иска да лекува педиатърката хващаш детето и на дежурен кабинет/спешното. Там поне да кажат какво и как да се дава. Или го водиш на частен преглед. Междувременно сваляш температура с Панадол/Нурофен + вит.Ц ÷ нещо за диария + даваш течности и това се сещам първоначално до повторен читав преглед. И не се паникьосвай много, че ще се оплетеш какво да правиш, а детето разчита само на твоята преценка.

# 444
Здравейте. Ходихме на спешен кабинет към МА, препратиха ни в инфекциозната болница. Изписаха прахчвта за диариата и едни сашета да не се обезводни, но той не ги пие. Температура си има, пие Миг сироп и спада след това, но после пак качва. Питах за изследвания, но казаха, че нямало да покажат кой знае какво, което не знаем. Диариата е ужасна, той целия се тресе от напъните. Ако не му минава, ще ни приемат в болница.
Мисля, че споменаха да вземем фекална проба, за да се види ако е червен вирус, но от толко обикаляне до 3ч нощес, не знам разбрах ли правилно Sad та май трябва да вземем и да носим в някоя лаборатория. Изписаха мляко без лактоза  за да не дразни стомаха. Спа мъничко и пак се събуди от напъните и температурата...... Направо съм шаш. Мисля да ходим в Токуда, нали имаха детско? Не знам вече що за чудо е това, но детето се тормози и аз ще полудея Sad

# 445
  • Бургас
Давай лекарствата със спринцовка. А прахчетата може да му ги правиш с АМ щом е на такова. Предлагай водичка често, за да не се обезводни. Много са гадни за децата тези вируси и бързо ги изтощават. Ако вземе да се отпуска се върнете в болницата.
И само спокойно, ще мине.

# 446
Ако трябва го заведете някъде да му сложат една инжекция или система за разстройстовото. Сигурно има такива за деца. Знам, че примерно за повръщане слагат Деган инжекция... Но трябва много да внимавате да не се обезводни. Ама то и с тоя Ковид, не знам дали не в по-рисковано да се обикалят болниците.

# 447
Независимо Ковид, така като чета, ако се налага отивайте, ще го възстановят, малко е, а като чета как се мъчи хич не е ок.За пробата нищо толкова не е, взимате от акото от памперса и в контейнерче от аптеката за фекална проба и носите в лабораторията.Излизат за към 3 дни.

# 448
  • Германия
Колко е сега температурата? Щом поддържа още, по-добре да ви приемат. Ще сложат системи и много по-бързо ще се възстанови. Преди няколко седмици дъщеря ми беше с леко разстройство, по два-три пъти на ден, беше на косъм да се обезводни. Памперсите бяха сухи, по цял ден, много се бях притеснила. Тези прахчета за обизводняване са солени, моята също не ги пиеше. Във вашият случай май е по-добър вариант да сте под лекарско наблюдение.

# 449
Бебето ще има температура поне 3-4 дни, така е с вирусите, това не е страшно. И в болница няма да я свалят на мига. Вижте можете ли да овладеете разтройството. Пробиотик, прахчета, пробвайте до последно да ги дадете. Поради това, че е стомашен вирус ще искат да ви настанят в инфекциозно, в най-добрия случай изолатор. Казвам ви го от опит. Затова не се панирайте, а преценете можете ли да се справите у дома или дори само да посещавате за системи, но без престой. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт