За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 799
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Еми за да излязат нитрате Simple Smile всички зеленчуци е хубаво да се слагат

# 226
Дали или, ако спи до 10 сутринта трудно би правила две дремки, освен ако не го слагаш да спи към 11-12 Simple Smile.
За да има време за две дремки и да си ляга вечер на време ( разбирай между 8-9) то детето трябва да става сутрин 7.30-8. Няма как да спи  до 10 и да има две дремки.

# 227
Момчета, до каква възраст давахте вит Д? Бебето е на 8 месеца и вчера, педиатърката каза да спираме вит.Д, а преди няколко месеца ви беше обяснила, че се дава до навършване на годинка.

# 228
В Англия казват първите 2 години, но там няма толкова слънце колкото в Бг.
П/с за Бг препоръката е 1 година.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 12:09 от G.Savova

# 229
Благодаря ви за отговорите мами.. 🥰
• Може ли да ми предложите бюджетна лятна количка.. нашата 3в1 е доста тежка.. малко ни е трудно да я мъкнем навскъде с нас. А и не иска много много да стои в нея.. нещо по леко може ли да ми предложите, модел от който ств доволни?

# 230
Момчета, до каква възраст давахте вит Д? Бебето е на 8 месеца и вчера, педиатърката каза да спираме вит.Д, а преди няколко месеца ви беше обяснила, че се дава до навършване на годинка.

Мен ако питаш давай си по една - две капки. Аз така го спрях на годинка и после ни откриха дефицит. 2 капки въобще не са много. Но пък няма да има дефицит.

# 231
Чиполино move on, е добър вариант но е само до 15кг.

# 232
За съня по мои наблюдения зависи и фазата на сън, като се отпусне в началото в дълбок сън и не отразява шум или друго.

# 233
Аз имах същият проблем с основната ни количка. Покриваше ми всички изисквания и беше изключително маневрена, ноо много тежка. Чак не ми се излизаше като се сетех, че трябва да я качвам и свалям по стълбите. Сега съм с Kikkaboo Juno. Съвсем друга работа. Пак се бута много лесно, има си голям багажник, чанта, голям сенник и покривало за крачетата. И е супер лека. Също се сгъва много лесно. Много съм доволна от нея.

# 234
Колко точно супер лека е? И колко тежка е другата?
Че е малко относително. И да се ориентираме

# 235
Колко точно супер лека е? И колко тежка е другата?
Че е малко относително. И да се ориентираме
Така, по принцип старата по кг., в сайта я водеха към 11. И я взех уж, защото ме устройваха тези кг., като за комбинирана количка. Разчитах само на инфо, защото бях бременна и нямаше как да я вдигам, за да разбера. Но според мен нещо са объркали информацията в сайта, защото новата се води към 8-9кг., а разликата в тежестта е от земята до небето. На старата едва вдигах само шасито, камо ли с някой от кошовете отгоре. Тази я вдигам без проблем, дори и с багаж в нея.

# 236
13кг е нашата 😃 🤭 направо и ние така не я взимаме количката свикнах на ръце то ни мързи направо да сваляме шасито после седалката пък да мъкнем всичко в колата 😃

# 237
Ако искаш лека количка търси под 6кг.
Чиполино moon on e 4.6кг.

# 238
Момичета, много тъп въпрос но как избрахте към коя марка шишета за новородени да,се насочите за хранене с адаптирано мляко? И според вас кой стерилизатор да се купи класическият или този за микровълнова? Също така кое адаптирано мляко ползвате?
Аз взех шишета на Авент, защото такива ползваха в болницата, а моите бебета поседяха доста там и да не се мъчат да свикват с нови. В началото бях много доволна, но с течение на времето рингът на биберона започна да се разхлабва и да пропуска, понякога цялото бебе ставаше в мляко. Налагаше се да се купуват нови шишета и биберони. Иначе от стериризатора на Авент съм много доволна. АМ ползвам Лактана. Педиатърът ни препоръча Хип комбиотик, имало много доволни мами от него, но след много проучване се спрях на Лактаната.

# 239
Дали или, ако спи до 10 сутринта трудно би правила две дремки, освен ако не го слагаш да спи към 11-12 Simple Smile.
За да има време за две дремки и да си ляга вечер на време ( разбирай между 8-9) то детето трябва да става сутрин 7.30-8. Няма как да спи  до 10 и да има две дремки.
Преди ставаше в 8 и спеше по два пъти. Ама аз го будех. Сега не го закачам, спи до когато иска и после само 1 спане през деня. Днес стана в 9 и преди малко заспа. Пак протестира ама само 10мин, не като преди по 1 час....

Общи условия

Активация на акаунт