За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 285
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Не го казвам с лошо, но на мен ми се обръщат червата като видя, много ми е неприятно.

# 616
Не го казвам с лошо, но на мен ми се обръщат червата като видя, много ми е неприятно.

Ами то реално е като биберонът, същата нужда задоволява.
Аз в началото по-скоро се бях притеснила да не се получи деформация на зъбките или на палчето. Даже на ортопедичния преглед в 3ти месец питах доктора, който ме изгледа малко като луда. Накрая каза, че смученето на палеца е естествено за бебетата и просто трябва да го спре до изникването на първите редовни зъби, което и се надявам да стане. Simple Smile

# 617
При нас ще е по трудно, отколкото си мислех. Днес се събуди в 6 и му се спеше много, но не успя да заспи без биберона, макар че го взех при мен… беше рев,удряне , нани нани 😭😭😭
Не знам, ужасно е. Хем го ползва само за заспиване и явно е пристрастен и ще е много трудно. Не знам какво да правя, на обяд от сега съм сигурна че няма да заспи 😭

# 618
Това е силна асоциация.Ако имате фейсбук в групата Недоспали майки може да попитате, но определено не очаквайте да стане просто така.Отделно има моменти за биберон и за гърне, които са точните, когато не се нацелят е повече зор, така съм чела.
За мен палецът не е като залъгалката, но всеки си решава, не те нападам, просто обменяме мнения.

# 619
Момичета,
Идвам с два въпроса, свързани с едно и също:
1/ На колко месеца/години бяха мъниците ви, когато започнахте да използвате парфюми отново? Не ежедневно, но от време на време за повод поне?
2/ Като се роди бебче цветята се заселиха трайно на терасата, ама скоро ще застудее - ако не са цъфнали дали могат да стоят в хола, където и бебче прекарва доста време?
Септември става на 5 месеца.

# 620

Ами то реално е като биберонът, същата нужда задоволява.
Аз в началото по-скоро се бях притеснила да не се получи деформация на зъбките или на палчето. Даже на ортопедичния преглед в 3ти месец питах доктора, който ме изгледа малко като луда. Накрая каза, че смученето на палеца е естествено за бебетата и просто трябва да го спре до изникването на първите редовни зъби, което и се надявам да стане. Simple Smile
Не е същото. Бибероната може да я хвърлиш- пакеца не. Можеш да видиш 30 годишен човек да си смуче палеца, но не и биберона.
Освен зъбите и палеца се деформира и челюстта.
От известно време явно моя го мъчат зъбите и постоянно търси бибероната, а до сега не я искаше.

# 621
  • София
Момичета,
Идвам с два въпроса, свързани с едно и също:
1/ На колко месеца/години бяха мъниците ви, когато започнахте да използвате парфюми отново? Не ежедневно, но от време на време за повод поне?
2/ Като се роди бебче цветята се заселиха трайно на терасата, ама скоро ще застудее - ако не са цъфнали дали могат да стоят в хола, където и бебче прекарва доста време?
Септември става на 5 месеца.

Никога не съм се ограничавала със слагането на парфюм.
Цветята са си вътре. Или в стая, където ходи рядко, или някъде на високо. Много ги скубе и вади пръстта, не заради друго. Все пак искам да оцелеят.

# 622
Аз имам повече орхидеи и тук там др цветя, не е било проблем.
Парфюм започнах да слагам към 7м

# 623
Относно смученето на палеца, децата най-често се отказват сами на възраст м/у 2 и 4 годинки.
За проблемно се смята ако смученето продължи след навършени 5.
Засега синът ми сам се отказа от дневното смучене на палеца и остана само това преди заспиване на обяд и вечер. Смятам, че и това ще махне сам. Simple Smile

# 624
Парфюм и аз започнах след 7,8 месеца да ползвам и то не винаги, и не по много. Знам само, че в началото като е новородено бебето не е желателно да се ползват парфюми, а след това сигурно пак не е желателно да се прекалява.. 😊

# 625
  • Пловдив
Моят в 10 месец сам захвърли бибата, при избиване на горните два зъба и започна да си лапа пръстите.

Не съм спирала да ползвам парфюми и грим покрай детето.

# 626
Грим не нося. Преди само червило слагах. Парфюм доооста по-късно взех да слагам. Не помня кога точно, но със сигурност е било след годинката. Косата от както се е родила, все вързана, за да няма болка за мен. Хаха
Аз пак да си задам въпроса. Вашите 2г деца имат ли супер тънки и чупливи нокти на краката?
А когато са в период, в който хапват малко храна - рядко и по-трудно ли се изхождат?

# 627
Наскоро четох една статия, че единствения начин да откажеш бебето от палец, е да не му позволяваш да свикне да го смуче. Докторът предлага детето да се оставя да посуче гърда/шише малко по-дълго след хранене като един вид "профилактика".
В групата на дъщеря ми момиченце на 7г си смучеше палеца за заспиване. Тя многократно ме е питала защо така прави.
Аз не разрешавам сега на бебето, прави опити, веднага махам ръката. Мъжът ми е изключително чувствителен по темата, защото сестра му не е могла да бъде отказана от навика до почти 13 годишна възраст, което е довело до проблеми с устната и челюстта. Нямам идея сами дали ще се откажат, но навици като смукане, гризане на нокти са си големи мании. Биберонът се хвърля и го няма, а ръчичката винаги е там и на градината и като са сами в стаята.

# 628
  • Пловдив
Моя не сучи, не използва и шише с биберон, предлагам силиконови залъгалки, дървени и какво ли не и все тая или той си намира какво да гризе или си гризе пръстите на ръцето /не смуче палеца/, буквално си ги разкарва из устата и гризе.

# 629
Да ви питам детето от понеделник е с хрема, ларингит и възпалени уши. Лекуваме се. Обаче от другия понеделник трябва да тръгва на детска градина. В началото няма да стои много, по час, два най-много, за да свикне. Та се чудя да го пускам ли? Температура няма, но ушите са си възпалени според мен.

Общи условия

Активация на акаунт