За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 25 948
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Варицелата е изключително заразна. Затова и като лепне 1 дете от групата, с месеци се влачат контактни, все има някой нов болен. 20 дни е инкубационният период. Моето дете в първа група на ДГ бяха с варицела от март до септември. Тя ходеше постоянно и така и не се разболя. Но от 30 деца, не се заразиха само тя и още 2 дечица. Всички други я минаха. Аз исках да я мине докато е по-малка и с оглед на това, че е момиче. Вече е на 7г и ако до 4ти клас не я изкара, ще я ваксинирам.

# 676
Да, аз в началото си викам Е,как тъй, що са те пазили...ами не, просто не е успял да се заради, какво да се прави ...
Аз съм я карала, 2 племеннички имам, те също я караха нормално, не тежко, като бяха под 5г възраст, не помня точно кога, даже таткото на едната не бе карал, изкара я не много леко, но пак мина де, гадно е с пъпки на над 30г възраст ...

# 677
Момичета, да ви се оплача. Махането на биберона, който ползвахме основно за заспиване, вървеше повече пт добре. Имаше само една драма с обедния сън за 5 минути, имахме общо 5 съня без заспиване с биберон изключително лесно. Днес на площадката дойде едно дете да се люлее при моето и беше с биберон. Моето дете само сочеше устата си. Прибрахме се, яде, сложих го в леглото му за сън както винаги и - първо рев за биберона, после рев за мен, накрая теъгна да скача от кошарата и дори не искаше да спи в стаята си и спа в хола…/ Шок и ужас, той си спи там от новородено. Не знам довечера къде ще спи това дете. Да, факт е че ще вижда деца с биберони, след две седмици и на ясла теъгва. Но са минали само три дена от махнето и явно му е много прясно и не го е забрявил и си го иска, макар че от вчера сутринта не ме е питал… 😥😥😥 Аз казах на мъжа ми дс тръгваме, защото видвх как гледаше бибата на детето ама рой вика айде стига. Стига ама сега не беше момента да вижда деца с биби.

# 678
Следващият път тактично казваш, че тръгвате ако видиш дете с биберон. Да не разбира, че заради това искаш. Иначе съвет не мога да дам.
Аз бих ваксина за варицела. Но в него период не е имала много контакти с деца. Надявам се да я опази от заразяване. А бихте ли сложили за хеп. А, при положение, че редовно ръцете са в устата, докато изникнат всички зъби? На нас ни останаха последните 4, но се колебая дали да я поставя.

# 679
  • Пловдив
Аз няма да слагам ваксини различни от задължителните.

# 680
От незадължителните сложихме само тази за ротавирус. Педиатърката не ми е предлагала ваксина за Хепатит А, иначе бих се замислила. Самите ние с ММ слагахме ваксини за хепатит А и Б преди 3 години (заради посещение в Египет) и много се ядосвах, че преди години не са ни ваксинирали.

# 681
Сега нали слагат за хепатит Б ?

# 682
Сега нали слагат за хепатит Б ?
Да, сега слагат за хепатит Б.

# 683
  • Пловдив
О, да ротавирусната я забравих, нея я сложихме.

# 684
  • Германия
При нас не слагат за хепатит А, май само ако изрично не поискаш. Иначе аз слагам много от препоръчителните - ротавирусната, FSME, менингококи А, B, C, W и не знам още какви букви 🙈

# 685
Мами, помагайте със съвети - от седмица насам бебчето не иска да стои в количката. На почти 3 месеца е, излизаме на разходка, ако е заспала в количката кротува, но моментът, в който се събуди, което е някъде 15-20 мин. след началото на разходката, започват едни писъци... едва се прибираме на бегом, налага се няколко пъти да я гушкам и да бутам с другата ръка празната количка. Случвало ли ви се е такова чудо и как да се справя? На една нормална разходка не можем да излезем...

# 686
Затова аз винаги носех ергономичната раница с нас.. 😁 Има майки, на които не им пречи бебето да плаче, ама аз не изтрайвам. 😁 Е, притеснявах се да не се разреве и в раницата, ама май не се е случвало. Те тъй и тъй хората ме гледаха странно, какво ли си викаха, гледай я как мъчи бебето в тва кенгуру... 😁 Ама като беше по-малък, почти не излизахме в студеното време, или излизахме за около 30 мин.

# 687
  • Пловдив
Да, случи ми се някъде към края на 3 месец, начало на четвърти. Оставях я да си реве, в крайна сметка аз съм майката , а тя бебето и ще се приберем когато реша аз ( така си казвах, за да се успокоявам , докато вървим с ревящото бебе 😉🤪😂).
Както всичко с бебетата и това беше период и мина за няколко седмици.

От незадължителните ваксини сложих ротавирусната. Сигурно ще сложа и варицела- аз я карах като бях на 8 и беше много неприятно, така че ще се радвам , ако спестя преживяването на дъщеря ми.

# 688
Излизах когато е спокоен, нахранен и е време за сън и тогава спеше по 2-3 часа в количката. След това обаче почна да се буди ако влеза в магазин или пък спрем да се движим Simple Smile.

# 689
Аз от незадължителните сложих само ротавирусната.

Общи условия

Активация на акаунт