Любители на котки - Тема 163

• 35 464
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Не мигнах аз първата нощ, страх лозе пази.

# 556
  • София
Опитва се да не нарушава ежедневието си. От пода в банята на ръба на ваната, после в мивката, а след това на тоалетното казанче. От казанчето го свалих. Че се чудеше как да ме прескочи.
Хапна малко. Пи и вода.

Рисувахме.
Скрит текст:

Изцапал е калъфа на топматрака и утре ще пера. ММ каза, че не можел да ми помогне да сложа чаршаф, но Аш беше на линия. Аз опъвам, а той помага активно.

# 557
  • Бургас
Хубав котаран е Аш(пу пу пу).
Не мога да си представя котка да ръмжи...
Харо знае да мяука и да се търкаля на пода с вирнати лапи.И да мърка.
Сузана съскаше,но не ръмжеше.
Моли ме е била(единствената от целия род,бита от Моли) и хъскала,но наистина не съм чувала котка да ръмжи.

Аз бях на изложба на папагали,снимах се с два,единият не беше от най-послушните,но нямаше премеждия,той също ме понахъска...Аз си го поисках,предупредиха ме,че не винаги слуша...
Папагалите са готини...Аз не,ама...това е положението.

# 558
Здравейте! За пръв път пиша във вашата тема по малко особен въпрос и се надявам да ми помогнете с познанията си. 🙂 Преди това, малко предистория. Когато бях дете, имахме вкъщи сиамка и, противно на мненията, че са злобни, нашата беше изключително мило и любвеобилно създание, което, за всички години, в които беше с нас, не нападна и не одраска никого. Родителите на жена ми гледаха 10 години у тях една непородиста красавица, която за съжаление наскоро си отиде. Cry Но понеже живеем съвсем наблизо, станахме свидетели на целия ѝ живот, включително и на последните ѝ дни. Накратко котето просто престана да се храни, да пие вода и да ходи до тоалетна. Забелязахме проблема на 3-4-тия ден и я заведохме на ветеринар. Сменихме няколко лекари, водихме я в една лъскава прехвалена клиника, където ѝ правиха ехограф, рентген, кръвни изследвания, но не установиха никакъв конкретен проблем. През това време котето продължаваше да не яде и да не ходи до тоалетна. В крайна сметка попаднахме накрая на един изключителен специалист, но вече бяха минали 9-10 дни и той ни каза още в началото, дори без да я прегледа, че котето е с чернодробна липидоза, защото ако коте не се храни повече от 7 дни, почти задължително се стигало до тази диагноза като понякога това е обвързано и с диабет. След като ѝ направи и кръвни изследвания, се потвърди и диабетът. Последва 15 дневна борба, терапия за възстановяване на черния дроб, биене на инсулин, витамини... Наистина докторът направи всичко възможно да възстанови черния дроб, но за съжаление котана си замина. Котето не беше наше - на родителите на жена ми, но го обичахме като свое.
Сега сме решили да си гледаме отново мъркащ другар, този път в нашия собствен дом и въпросите ми са свързани с това. Попаднах на обява за шотландска клепоуха котка на месец и половина. Знам за особеностите на тази порода. Задължително ще се интересувам за родителите на котенцето, тъй като знам, че е изключително опасно и двамата да са крепоухи, тъй като това води до големи мутации и много болести свързани с костната система. При тази порода, задължително единият родител може да е клепоух, но другият трябва да е с прави уши. Сега... на въпроса. Котенцето, в което се влюбих от обявата, освен че е клепоухо, е и бяло. Знам също, че белите котки са и глухи в огромната си част, но не се ли отнася това за бели със сини очи? Ако котето е бяло, но с медно кехлибарени или зелени очи, има ли вероятност да е глухо? Изобщо цветът на очите изиграва ли някаква роля при глухотата или е достатъчно само котето да е бяло на цвят? Това, което аз харесах от обявата, така като го гледам от снимките, е с жълто - зелени очи. В разговор със собственичката, тя пък ми каза, че са медни, но със сигурност не е със сини. Може ли това да ме успокои, че няма да е глухо? Жената ми каза, че освен това беличкото, има и едно сестриче от същото котило - черно-бяло. Вие какво ще ме посъветвате? Да избера ли черно-бялото, поне да изключа глухота? Изобщо, да се впускам ли в това опасно начинание с клепоуха котка, какво е вашето мнение? Благодаря на всички, които ще се отзоват! Наистина, вашите мнения и информация по въпроса ще са ми безценни в този момент!

# 559
Argent,не разбрах собственичката на котето потвърди ли че бялото е глухо?

# 560
Не, каза, че уж не е. Но аз искам да съм сигурен. Ние засега само сме се чували по телефона. Почна да ми говори разни, че глухите котета си личали по мяукането и реакциите, но аз искам да съм сигурен. Наистина е много красиво, но ме притеснява, че котето е бяло. Просто... кои бели котки са глухи? Само тези със сини очи ли? Ако може така да си задам въпроса. Възможно ли е да е бяло със зелени или медни очи и пак да е глухо?

# 561
  • София
И аз с въпрос.
Има ли храна за кастрирани котки под 1год. възраст? Казаха ми да мине на храна за кастрирани, но той все още няма 1г.

п.с. Добре е младежа.
Раклите ми са без капаци (правя един дълъг и протяжен ремонт) и Аш обича да се завира там. Беше заспал дълбоко. Стана. Оплакани ни се от живота. Живна. Удари едно юнашко ядене (бебешки пауч на Нуево) и пак отиде да спи Simple Smile

# 562
  • София
Момичета, хайде пак да ви занимая с малкия ми Бейбо. Кои тоалетни в Лидл правят топки? Или в Била? Намерих тоалетна, правеща топки, в магазин на Стефанов, но 6 л. са 15 лева. На всичко отгоре тройката хаймани откриха удобството на вътрешната тоалетна (досега ходеха на двора), и настана едно епично пикаене и изхвърляне на топки. Ще ме разорят тия бе! Та, надявам се да има и по-бюджетен вариант тоалетни. От всичко най-щастлива съм, че успях да науча Бейбенцето да ходи в легенчето! Милият ми, много е смешен, понеже не допускам да се сети сам, че му се ходи, и го слагам "на гърне" честичко, трескаво почва да си рови дупчица! А до тоя момент е тичал из стаята като отвързано теле. Бебе, какво да го правиш.

# 563
Ох. опасявам се, че Франки ще изтрещи.. Сега заради ковида нямам никаква възможност да му обръщам внимание освен да му напълнея купички те. Много ми е зле, с 38-39 гр. температура и затова си стоя в стаята си, а той все сам навън. И сега като ходих до 00 така ме нападна това диване, та се наложи да го пръскам с вода да ме остави на мира. Дали няма да ме намрази и да озлобее?

# 564
  • Велики Преслав
AnMary, моя когато го кастрираха, беше на 8 месеца. Доктора ми даде едни, ама вобще не помня какви бяха. Днес ще се обадя след 10:00 и ще пиша.

# 565
Pandorina , няма да те намрази, разбира се. Търси ти вниманието. Вижда, че нещо не е както попринцип. Не се притеснявай в момента за него, обърни внимание на себе си. Желая бързо оздравяване!

# 566
Аз на Ваше място бих потърсила ветеринар и да го попитам за възможността да е глухо (спрямо кръстоската цвят на очите и козината)защото това все пак е генетика и Всяко правило си има изключение. Ако нямате доверие на жената поискайте да го видите на живо и да прецените, сами направете някакъв тест дали котето чува.
Не, каза, че уж не е. Но аз искам да съм сигурен. Ние засега само сме се чували по телефона. Почна да ми говори разни, че глухите котета си личали по мяукането и реакциите, но аз искам да съм сигурен. Наистина е много красиво, но ме притеснява, че котето е бяло. Просто... кои бели котки са глухи? Само тези със сини очи ли? Ако може така да си задам въпроса. Възможно ли е да е бяло със зелени или медни очи и пак да е глухо?

# 567
  • Бургас
Детелистна, пробвай с bento aroma, ароматизирана е и става на топчета и е 5-6 лв Simple Smile
Пандорина, животинките усещат когато нещо не е наред, няма да се сърди, просто те проверява. Оправяй се бързо, за Т ми беше изписал док Ибулек 400, 1 саше на 12 часа, но само ако Т е 38 и нагоре, справя се и с главоболието. Но каза да вземам само при нужда. Питай доктора и за ивермектин, през първите дни е много полезен. Hug
Argent, вземи го каквото е, ще го обичате и то ще ви отвърне със същата любов, и без значение дали е породисто, красиво, черно или бяло, то е душичка, която може да дарите с щастие. Много хора даряват със семейство и дом инвалидчета, а глухотата за домашно коте не е нещо страшно. Вземете го смело и бъдете щастливи и горди стопани на малката душица! ❤

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 09:47 от icicletdq

# 568
  • София
Нашият Барни е бял и синеок, ко не е породист, намерен е на паркинг. И чува, и вижда, здрав като теле.

# 569
  • София
Четирилинке, и ти си вкара таралеж в гащите. Joy Голям разход е! За ядене давам лесно пари, но за тоалетни направо ме боли като ги харча. Joy Докато са малки котетата и топките, които правят са малки, можеш да ползваш и тоалетната от Лидл. За мен определено не е добра, защото при по-голямо количество пиш често става на кал или при вадене на голяма топка, тя се разпада. Но при малки количества е търпима. На Кауфланд май е същата като цена и качество, но там пробите ми са малко, защото нямам удобен магазин. От Била взимам ето тази тоалетна:

Прави хубави стегнати топки. Цената е 7,49 лв, но често я намаляват с 20-25%. Освен тази, продават още 2 вида на Зоороял. За едната питах преди 1-2 дни, но мисля, че само поема течността, а не прави топки. Другата пък е по-евтина и предполагам, че не абсорбира добре. В Кауфланд тази тоалетна е хубава:

Турска е, леко ароматизирана с аромат на бебешка пудра. Скоро не съм я купувала, заради отдалечеността на магазина, а и не съм я виждала на промоция, за да отида специално. Важно е да пише ултра или супер сlump. Това означава, че абсорбира повече от лидлската например. Даже на втората се вижда и процент - 320%. Има и такива, на които пише 400%. Не знам доколко са верни числата, но наистина тези тоалетни абсорбират повече и изхвърляните топки са много по-малки и по-стегнати. Заради стегнатостта останалият "пясък" се вмирисва по-бавно. В крайна сметка са много по-икономични от обикновения бентонит на Лидл. Затова и 5 кг от евтиния бентонит не се равнява на 5 кг качествен. Вторият е за по-дълго време. Wink А за да ни объркат още повече, едните пакети ги мерят на килограм, а другите в литри. Joy

AnMary, виж първо накъде вървят нещата и тогава сменяй с храна за кастрирани. Може и никога да не се наложи да даваш такава. Някои котки не надебеляват. Съвсем скоро писах, че у нас само Наско направи шкембе. Но при повече котки е трудно само един да е на диета. Wink

Argent, някога свекърва ми е гледала глухо коте. Било е бяло с две различни очи. Затова доскоро си мислех, че всички бели котки с различни очи са глухи, но се оказа, че не е така. Щом ви харесва котето, взимайте го. Дори и да е глухо, в домашни условия това не е проблем. Мен по-скоро ме плаши клепоухостта му. Наясно си с генетичните заболявания на породата. Не случайно в много държави е забранено да се развъждат.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:38 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт