Любители на котки - Тема 163

• 35 469
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
На мен тази ми е най-икономична. С две котки издържам към 10-14 дена с един пакет и е лесна за чистене, защото гранулките са дребни, но много тежки , а прави стегнати топчета. Обаче това за тоалетните от гладка пластмаса. Имах преди една евтина, която не беше с гланцова пластмаса и тя с никой вид постелка не се чистеше лесно.

# 571
  • Бургас
Тези тоалетни миришат.
Котките разпиляват пясък и силикон навсякъде.
Слагам листи от брошури.
Попивам пиш с тоалетна хартия,бърша добре с мокри антибактериални или бебешки кърпи...
След всяка голяма нужда мия легена...
Когато сложа силикон,за да си рови и да се радва,го разпилява абсолютно навсякъде и го гони...
И да,пиш е в голямо количество,така трябва да е,иначе е притеснително.

# 572
CoCo `Milk, така и ще направя. Днес следобед ще мина да разпитам ветеринаря относно глухотата при белите котки.

icicletdq, аз си знам, че ще го взема, даже и да е глухо, защото е душичка и просто се влюбих, но понеже е клепоуха, а тя по принцип си носи обременености, поне се надявам да избегна глухота.

Таня67, знам за рисковете при породата. Много ще се интересувам за родителите при среща на живо. Знам, че не трябва да се кръстосва клепоухо с клепоухо. Но когато единият от двамата родители е с прави уши (обикновено ги кръстосват с правоухо британче) има ли проблем?

# 573
Не мирише постелката и откакто съм с две затворени тоалетни почти няма камъчета навън. Остава да взема и подложки и съвсем нищо няма да има, ма пусто скъпи ми се струват тези от зоомагазините

# 574
  • София
Благодаря ви, момичета, за изчерпателните отговори!
Танче, абсолютно права си, беля на главата си взех. От друга страна, изобщо не бих могла да постъпя по друг начин. Яд ме е на тия мои три хаймани, мръзльовци такива, колко пък лесно разбраха за какво се ползва тая тоалетна. Обаче, като ме погледнат с тия ясни невинни очички, всичко ми минава и мога само да ги гушкам и целувам. Някъде бях чела, че всички деца са зли малки тиранчета, а детското им очарование е тяхната защитна окраска🤣🤣. Е, с моите мачовци е точно така! А аз се поддавам безпрекословно на чара им и ги обичам безкрайно.
noragami, само ако можеш да ми кажеш откъде я купуваш тази постелка🤗

# 575
detelistna.4etirilinka, от еbag я поръчвам. Виждала съм онлайн, че и другаде я има, но на по-солена цена

# 576
  • Бургас
Детелистна,Бейбо е щастие...аз всичко бих му простила...

Някой да знае колко дни се дава пробиотикът на Пюрина?
Имам за 5 дни,добре му се отразява.
Но се чудя да купя ли още или да пробвам с Ентерол?

# 577
  • Стара Загора
Да не ни забравите Hug

# 578
Току що получих обаждане от жената, която продава клепоухото котенце. Разпитах я за родителите, отговори ми, че и двамата са клепоухи. Anguished Във вчерашния разговор ми спомена, че от години се занимавала само с това и че кръстосвала майката само с един определен котарак - едва ли не това трябваше да бъде доказателство за абсолютно породисто котило и че всичко е наред, а е точно обратното. Явно тази жена не е наясно, че не бива двамата родители да са клепоухи - доколкото съм запознат, поколенията на такива родители неизбежно ще са болни с множество мутации в гените и проблеми с хрущялната тъкан по цялото тяло. Направо съм в шок. Не знам какво да правя с котенцето...

# 579
  • Бургас
И аз много се шашках за Хари.
И още се шашкам...
Ама идеално здрави животни/хора рядко има.
Ако смятате,че е Вашето коте,вземете си го.
Каквото-такова.

# 580
Аз пък не бих стимулирала някой, който развъжда котки по безобразен начин, като му платя за това немалка сума. А и съм против развъждането на клепоухи, колкото и да са сладки. Неслучайно са забранени в сумати държави.
Argent, търсете друго коте, толкова много красиви и породисти и непородисти има, все някое е вашето

# 581
  • София
Мария, не е точно така. Права си само ако се гледа като спасяване на болно животно. Обаче в случая става въпрос за престъпно развъждане на животни, които ще страдат цял живот. И с купуването на такова коте се насърчава продължаването на тази дейност. Sad Лошото е, че дори Argent да не го купи, пак ще се намери някой, който няма да се поинтересува предварително.

Коментарът на noragami не се беше появил при мен и малко се повтарям. Но поне се вижда, че сме на едно мнение. Wink

# 582
  • Велико Търново
Argent, защо изобщо се занимавате с хора, които развъждат вкъщи котки? Експлоатация на душичките е за мен това...

По- назад коментирахте импланта против разгонване. Нашият опит не се оказа особено успешен, не издържа и шест месеца 🙄 Цената беше около 150 лева, но не съм сигурна с точност. В началото беше долу горе добре Пиги, после обаче започна леко странното мяукане на разгонена котка. Явно твърде бързо се абсорбира в нея. Процедурата иначе не е болезнена за кот, не причинява дискомфорт

# 583
Моят съвет е да се откажете от клепоухото. Защото ако стане ваша дружка, с много голяма вероятност ще страдате много, ако започнат здравословните проблеми. В темата има хора, които още страдат за породистата животинка, живяла кратко и страдала много (отново от псевдо развъдник).

# 584
  • Велики Преслав
Аз защо си мисля, че клепоухите котки са забранени за развъждане? Накой чувал ли е нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт