Любители на котки - Тема 163

• 35 473
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Срещнахме доктора долу пред блока. Пита как е косматият. Питах за храната и каза, че ако почне да дебелее да мина на храна за кастрирани. Та ще си хапваме бебешка храна.

Колко струва хормоналният имплант? Другият месец приятелката на дъщеря ми щели да обсъждат с лекаря вариантите за нейната котка. Става дума за женско коте. То е още малко де.

# 586
  • Велики Преслав
АnMary тази беше, която ми препоръчвал доктора.
https://www.purina.bg/kotka/purina-one/produkti/purina-one-sterilcat-suha-hrana

# 587
  • София
Колко струва хормоналният имплант? Другият месец приятелката на дъщеря ми щели да обсъждат с лекаря вариантите за нейната котка. Става дума за женско коте. То е още малко де.

Мария, 140 или 120лв беше, че платих с прегледа общо и не знам колко точно беше. Уж казаха поне година трябва да изтрае, при кучетата бил по 6 месеца. Определено се предпочита кастрация пред имплант, аз ако не беше такъв случая нямаше да се навия, мъжките се възстановяват за нула време. Та ако ти се дават тези пари, да, опция е.

По- назад коментирахте импланта против разгонване. Нашият опит не се оказа особено успешен, не издържа и шест месеца 🙄 Цената беше около 150 лева, но не съм сигурна с точност. В началото беше долу горе добре Пиги, после обаче започна леко странното мяукане на разгонена котка. Явно твърде бързо се абсорбира в нея. Процедурата иначе не е болезнена за кот, не причинява дискомфорт

# 588
Не мирише постелката и откакто съм с две затворени тоалетни почти няма камъчета навън. Остава да взема и подложки и съвсем нищо няма да има, ма пусто скъпи ми се струват тези от зоомагазините
На кое викаш подложки? Входна изтривалка дали ще свърши работа?

Аз идвам пак с въпрос. На някого случвало ли му се е възрастен котак/котка да смени изцяло козината си? Нали ви се оплаквах, че Рижко това лято в рамките на 3-4 седмици се скуба, ама като казвам скуба - момичета, в един момент беше просто брутално! Никога не съм виждала животно да се скубе така. Едно-единствено прокарване на четката от шията до основата на опашката и четката се задръстваше с дебел пласт косми. Милвах го и в ръцете ми оставаше дебел цял пръст кичур. Отначало се стреснах, после видях, че всъщност не олисява, няма голи петна. Сега е с една късичка бебешка козина , една тънка опашчица... Знам, че космената покривка при всички видове с такава се сменя, но постепенно и незабележимо. Чак толкова скоростно и ударно случвало ли се е при вас?

# 589
Ей такова гумено, на дупки. Приличат на подложките за чаши по баровете
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/lo … kilimcheta/771063

# 590
В Джъмбо, всичко по левче - няма ли?
На приятелка ù свърши работа входна изтривалка от тези кафявите, май кокосови ги водят или нещо такова.

# 591
  • Бургас
Моят съвет е да се откажете от клепоухото. Защото ако стане ваша дружка, с много голяма вероятност ще страдате много, ако започнат здравословните проблеми. В темата има хора, които още страдат за породистата животинка, живяла кратко и страдала много (отново от псевдо развъдник).
Аз бях писала да не се взема от улицата,за да не страда собственикът,да трепери за живота на котето...
Да оставим финансовата страна.
Вече си промених мнението,може да се спаси това клепоухо коте.
Но сте прави,че те са доста скъпи и така се насърчава явно наистина престъпно развъждане,щом не бива да са клепоухи и двамата родители.
Сладки са,но...аз си исках Хари...

Ако се влюбите и в друго коте...има много непородисти...
Или рискувайте и вземете това...
Поне да получи малко любов...
Човешката алчност край няма.

Това прасе(и на сина така казвам,така си говорим с него) Хари освен,че е ял един от учебниците,го е и напикал.
Та...ще купувам нов учебник...
Така е.
Синът не слуша,котката не слуша...
На шоуто с папагалите човекът каза,че с децата не му се е получило,затова се хванал с папагали...Един от папагалите обаче не искаше да се прибира и най-спокойно се разхождаше между публиката... Много беше смешно...
Е,с повечето папагали му се е получило.
При мен явно ни със син,ни с котка...

# 592
  • София
Срещнахме доктора долу пред блока. Пита как е косматият. Питах за храната и каза, че ако почне да дебелее да мина на храна за кастрирани. Та ще си хапваме бебешка храна.

Нашият още не е почнал да дебелее, кастриран е юни месец (или края на май беше). Давах му една опаковка суха храна за кастрирани (около 300-400 грама да беше), после си минахме на нормалната храна ..... нито яде повече, нито е надебелял. То вярно - малко време е, ама ще видим.

# 593
Мария, има огромна разлика от улично коте, за което се предполага, че е с разнообразни гени и без генетични проблеми (такива просто не оцеляват на вън) и породисти котки с неправилно развъждане (повечето породи имат много повече здравословни проблеми).
Хари е бил с паразити и болен, но това е нещо, което се лекува и забравя.
Докато котки с генетични проблеми страдат през целия си живот и той е кратък. В случая никакво лечение не помага. Например няма как да излекуваш дете със синдрома на Даун, с таласемия майор и куп други генни малформации. А почти всички "породисти" от домашни печалбарски "развъдници" са с генетични проблеми, за които няма лечение.

# 594
  • София
Таня, мерси.
Ще предам на девойките.
Аз даже не знаех за съществуването на подобен имплант.

# 595
Аз пък не бих стимулирала някой, който развъжда котки по безобразен начин, като му платя за това немалка сума. А и съм против развъждането на клепоухи, колкото и да са сладки. Неслучайно са забранени в сумати държави.
Argent, търсете друго коте, толкова много красиви и породисти и непородисти има, все някое е вашето

Абсолютно сте права! Ако коте, което отглеждам, се разболее, бих се борил докрай безапелационно! Между другото за котето на родителите на жена ми, за което споделих влизайки в темата, след като научихме диагнозата, аз бях единственият от семейството, който настояваше да се борим до последния миг, всички други не вярваха в благоприятния развой и искаха да я приспим, но на мен сърце не ми даваше.
Но в случая битката е изгубена преди да е започнала. Отказахме клепоухото, жената дори не ме попита защо. Разговорът беше буквално за 15 секунди. Явно е наясно, което е още по-жалкото в случая - че развъжда животни, обречени на страдание.

# 596
В Джъмбо, всичко по левче - няма ли?
На приятелка ù свърши работа входна изтривалка от тези кафявите, май кокосови ги водят или нещо такова.
В Икея има едни пластмасови, с доста висок “косъм” задържат всичко от обувките. Може да стане? Режеш на 2 за 2 тоалетни Simple Smile https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/rugs/door-ma … -58x79sm/10230562

# 597
  • Бургас
Тази жена вече е за присъда...
Не знаех,че клепоухите страдат, много са сладки на вид.

Хари не е съвсем оздравял,нещо му има на коремчето.
Пука от повечето храни,явно затова не иска да ги яде,сам ближеше опаковките на Ентерол,сега си изяжда и изблизва пробиотика на Пюрина...
Не знам какво му е,аз съм също със заболяване на червата...Една ветеринарна се позасмя,че на такива стопани,такива животни се падат.
Самата истина е в нашия случай.
Той на диетична храна,аз на диетична...
Даже си делим бялото пилешко месо.
Дано обаче въпреки това да си живее дълго.
Вече е станал много нахален,качва се на печката в кухнята и сега не давам да влиза там без надзор...Ако има горещ котлон...
Влиза в пералнята.
100 000 пъти помолих преди да се пуска пералня да се намери първо котката...
Лигльо е голям,също ужасно любопитен.
Във фурната искаше да се пъха,лъхна го обаче горещ въздух и се спря.
Аз се шашнах.
Докато се готви, не може в кухнята.Тотална забрана.
Само в коридора май може да ходи,свали почти навсякъде тапетите....
На мен ми е смешно,но баба му се сърди.

# 598
Не мирише постелката и откакто съм с две затворени тоалетни почти няма камъчета навън. Остава да взема и подложки и съвсем нищо няма да има, ма пусто скъпи ми се струват тези от зоомагазините

# 599
Тези в али са по-скъпи от зооплюс...

Общи условия

Активация на акаунт