Любители на котки - Тема 163

• 35 422
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Притеснявам се много, а май точно натам вървят нещата.
Ами ако не се разберат какво правя, не ми се мисли...
Уши ми е приоритет все пак, мамин златен.

# 331
  • София
Ивекс, направо пусках в "джунглата". Просто нямах друг избор. Стаите са ни преходни и трудно можех да разделям. Обаче три чифта ръце бяха готови да разтървават. Почти не се е налагало да се намесваме, освен за най-малката, защото Рижко я биеше. Тя обаче много добре разбираше, че е непечелившата страна и лягаше с вдигнати лапички, за да покаже, че се подчинява и той започна да я подминава. При теб най-вероятно ще има хъскане от страх в началото, но съм сигурна, че ще се спогодят бързо. 4-5 месеца си е почти бебе. Ще се подчини на баткото, който освен това е домакин.

# 332
  • София
Ивекс, моите се опознаваха постепенно.
Малкото искаше да играе с баткото, но той го пляскаше (докато имаше сили за това).
В началото тоалетните им бяха разделени. Храните също, макар че се гонехме постоянно... чуждото винаги е по-вкусно.

Харо беше душичка. Приемаше каквото и да му доведа.

Днес ходихме до вет. кабинет да запишем час за кастрация... отпуска. И другият лекар е отпуска. Ще кастрираме дребният след 3 септ. Можеше и оня ден преди отпуската на съседа, но и двамата с ММ казахме "не сме готови психически" Joy

Не мисля, че на Аш мога да му взема другарче. Става лош. Ръмжи и напада съседското куче, шпиц. На шпица му се играе, но моят ръмжи Simple Smile И котки гони.
Миналата седмица дадох един стар повод на една съседка и нейният мъж изведе котката, . Срещнахме ги. Говориха си на висок глас. Пристигна и една улична котка и стана какафония.

Минахме днес покрай един зоо магазин и реших да проверя за храна. Имаха говорещ папагал, Гого. Гого подсвирваше на Аш и си казваше името, а Аш го гледаше странно Simple Smile

# 333
  • Бургас
Аш си е почти тигърче...По-скоро леопардче.
А Хари не знам как би реагирал на малката Моли.Няма как да ги държа в отделни стаи...
Мога да съм два дни вкъщи,за да разтървавам,но...
И ме е страх от херпес и СПИН...и левкемия...Хари няма ваксини за тях.
Уж е здрав засега,но не е тестван.

# 334
AnMary, Най-вероятно Аш е гледал папагал като евентуална плячка. Все пак в него има гени на див хищник. Което естествено не го прави по-малко чаровен. И повечето не породисти котки ще поискат да докопат папагал.

# 335
здравейте, отдавна не сме идвали. Ей този голям пуп, който скоро ще стане на 5, доста е пораснал. Поради проблеми със стомаха дълго време беше на лечебна храна, оправи се. От време на време се закашля и повръща косми или нищо. Хапва храната за космени топки на Роял Канин, но тя е доста калорична и ми се струва, че продължава да наддава. Много е мързеливичък и въпреки, че са 2 котки, не си играят много. Само 1-2 пъти дневно. Как да му осигуря повече движение? Храната като дажба на ден е около 50 гр.

# 336
5 месеца или 5 години? Колко кг е? Нашето кюфте на 5 месеца беше 3кг.
Иначе са го похваля, геройски издържа път от 300км в двете посоки и 4 дена престой на чуждо място.

# 337
  • Велики Преслав
Уличен хубавец

# 338
  • София
Maca-niki,

Скрит текст:
Здравейте момичета! Имам си една сладурана- Джеси- на 2 год.,но от 1-2 месеца имаме проблеми. Няма паразити,редовно и даваме хапчета за паразити, макар,че тя не е излизала навън никога, само когато я водя на вет.,но започна много да се чеше-до кръв. И там,където се чеше и опада козинката и става плешиво петно. Водих я на вет.,каза, че не са гъбички, би и 2 инжекции, едната за всякакви паразити, вкл.космояд, той така предположи, другата- антибиотик и каза да даваме 10 дена антибиотика и кортизон на хапчета, също за 10 дни. Като,че ли, докато ги давахме,тя взе по-малко да се чеше, но и ние много трудно и ги давахме, едва до 8-мия ден и къде ги приемаше, къде ги изплюваше..... След като преустановихме хапчетата пак започна голямото чесане- пак е в рани и  плешиви петна, и то най вече около врата. На други места пък има много струпове, пак около вратлето. Моля, споделете,ако сте се сблъсквали с такъв проблем, че ми е доста притеснено.С нещо да я мажа- гентамицин, риванол? Ще я водя пак на вет.,но бих желала и вие да споделите. Извинявам се, ако вече е дискутиран този проблем при милите ни мацорани.

Аз реших проблема с гранофурин (гранулин)- едно зелено чудо.
На Чари след раждането (или от стрес, че нещо се случи с част от котенцата; или от недохранване, изтощение и сринат имунитет; а може и от кърлежи- извадих няколко) започна да й пада козината- на главата, на гушката, на вратлето (тя е дългокосместа). Оголи се до предните крачета, оплешивя драстично- беше кошмарна гледка. Имаше и някакви ранички в тези участъци, които чешеше. Започнах да я мажа с гранофурин, не помня колко време, но като видя нов оголен участък- наклепвам я до здраво място (с добре напоено памуче).
Много цапа- котето се изчисти, но дрехи и чаршафи останаха с "хубави" зелени петна.
На плешивите места порасна нова козинка, сега чакам да видя дали пак ще ми е пухкавелка.
Тези дни пак напипах някаква раничка с коричка  на вратлето и я намазах няколко пъти с йодасепт- крем, няма я вече.

Ето ги моите бандюги 😻
Като, че ли все по- близки стават (или все по- близко застават 😆)

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 16:43 от AnyHr

# 339
  • Велики Преслав
Сега, да кажа че хубавеца е от горната снимка, е домашен чистокръвен от порода "руска синя котка". Има си братче. Не са мои, а на приятели. Много кротки, плахи и тихи. Явно добре са ги възпитали, защото се мъчих да ги изкуша да се качат на масата но не посмяха. Моя щеше да обаласи навсякъде. Крастих така снимката щото го снимах навън.

# 340
Ако Ади нямаше издайнипеско бяло петънце на гушата и на коремчето, можех да лъжа, че и той е руска синя, а не улична превъзходна. Красавец мамин Heart

# 341
  • София
Как да му осигуря повече движение?
Аз си мислех за колело, но е голяма инвестиция и трябва доста свободно място.
Моят го изкарвам да се катери по дървета Simple Smile
AnMary, Най-вероятно Аш е гледал папагал като евентуална плячка.
Най-вероятно. Заглежда се по гълъби и се опитва да ловува, но на къс повод (3м) не става.
В магазина имаше и хамстерчета, но на тях не обърна внимание.

# 342
Мария, не знам дали да се извинявам за това, което ще напиша. Наистина съжалявам за това, което ти се е случило, със сигурност е оставило дълбока травма, обаче в темата 80%от постовете са твои и в тях 90%се говори едно и също. Кастрация, ух, аз как бях, намрази, болки и подобни....Всеки си ума лични драми, четох назад за дама със силна химиотерапия, аз няма да казвам за мен, сигурна съм, че има и други Намери си одушник в реала за това, темата е "котки", кастрацият е необходима. Първата  седмица в БГ попаднах на място с 10 бебета, не видях голяма котка и не разбрах от колко котки са Снимах черничко, което дори показах тук. Ба другия ден го видях размазано на пътя. Сега са малко по-големи, но бройката им непрекъснато варира. С кучетата е същата работа..

# 343
  • София
Maca-niki, да не би проблемът да идва от препаратите за обезпаразитяване? Чела съм, че при някои котки реакцията е страшен сърбеж и чесане.

Ивекс, страшно се радвам да видя Уши. Стискам палци да имаш второ космато и да се разберат.

И една снимка, която не е много прясна, но показва леко стоплените отношения Grinning

# 344
Ето как са били. Двамата са кротки и кастрирани, но единият е три, другият едногодишен, при това натрапник в къщата. Затар е показвал доминация

Общи условия

Активация на акаунт