Любители на котки - Тема 163

• 35 488
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Много съжалявам...
Обявете ме за ненормална, но аз знам, че ще видя Топче отново.

# 631
  • Бургас
Не знам,аз бях малка,когато Сузана ме осинови,тази котка(некастрирана),необезпаразитена и неваксинирана живя много,много дълго.
На баба полууличната Моли идва от поне 10 години,но не беше малко коте,когато се присламчи.Може и от 11-12 години да идва.
На някои котки/хора,просто им е писано.
Ивекс,не си ненормална.Вероятно ще го видиш.И аз вярвам в някои неща.

# 632
Горката Божанка. Но може би е добре като звездичка на небето.
Знам колко боли, губила съм две котки. За съжаление това е животът - губим близки животинки и хора...

# 633
На по- добро място са душичките им.

# 634
Съболезнования, милите душички. 😢

# 635
Съжалявам за загубата!
Аз от няколко дни щях да ви показвам спомен от Фин и сегашния ми глупчо/който, всъщност се очертава да не е изобщо глупав, а много умен и добър. Чак не вярвам, че за втори път случихме с котка Simple Smile /
Фин

И Зак, който ми пречи да си легна. Бях се наканила, той, обаче се настани в мен и заспа. Обожавам навика му да си протяга лапите така към лицето ми❤️/

# 636
  • Бургас
И двамата са хубави!
Хари някак повече дава задник към лицето ми...
Когато реши да ми меси врата,тогава е с лапички към лицето ми.
Аз обожавам да галя и леко да стискам възглавничките на предните му лапи и той се е научил да ме погали я по ръката,я по крака...
Умни животинки са.

# 637
  • София
icicletdq, съболезнования.
Да тича на воля зад дъгата в безкрайните ловни полета.
Обявете ме за ненормална, но аз знам, че ще видя Топче отново.
Спас (почина на 4г) ме намери - Хари. Знам че и Хари ще ме намери.

Днес децата малко ме стресираха. Бяхме навън. Синът ми се прибрал от тренировка и звъни по телефона - "по одеялото ми има кръв и не е от носа ми". Казах да проверят с кака му и че се прибираме. От малинките на Аш било.
Писах на жената на ветеринаря, че беше 10 вечерта. А имат бебе на 1г. Каза да звънна като се качим у нас, звъня по месинджъра - доктора се качва. Видя го, всичко е нормално. Ако протече на струйка веднага да му звъннем и ще дойде по всяко време.
Аз се бях подготвила да тичаме до денонощната клиника.

Утре ще ставаме родители на още едно бебе Joy Ще пиша като го приберем у дома.

# 638
  • София
icicletdq, приеми съболезнованията ми. Почти всички тук знаем как боли...

# 639
Утре ще ставаме родители на още едно бебе Joy Ще пиша като го приберем у дома.
О, задължително. Даже и снимки искаме!

# 640
Здравейте отново! След неуспешния опит с клепоухото котенце, преди няколко дни вече харесахме и капарирахме една красотичка и живот и здраве до няколко дни ще я вземем. Този път имах възможност да видя отблизо родителите, разясниха ми подробно за хигиенните навици, които е изградила, храната, която яде и още куп подробности. Имам малко едни опасения, които ме притесняват и се надявам да ми разясните - вкъщи имаме няколко орхидеи от тези най-масовите - Фаленопсис. Прочетох, че са токсични за котките. Вярно ли е? Ако трябва ще ги подарим на роднини ако е опасно за животното.

# 641
  • Бургас
Ами...котето може да не обърне внимание на орхидеите.
Но Хари на сутринта,след като пристигна,си счупи парче от едното ми алое и си го гонеше(не го ядеше).
Счупи май цяло листо и от другото алое и искаше да копае в саксията.
Оказа се градинар по душа...
Изнесох алоетата на терасата,през зимата не могат да останат там обаче.
Но на остъклена тераса орхидеите оцеляват.Синът ми кашли от тях(че и от истинска ванилия,която също е от рода на орхидеите)...
Дано е много обичливо и игриво новото коте!

Хари на терасата не излиза.
Ако излезе, майка ми ще припадне заедно с цветята.Тя си ги обича както аз обичам Хари.

Той вътре-цветята вън...
Мир и любов...
Има още мноооого цветя навън.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 10:08 от mariqivanova799

# 642
Аз сега чувам за орхидеите.Само тава вирее при менвътре в къщи и то,въпреки мен.Нито Фин,нито Зак им обръщат внимание.Фин ядеше лалета и рози вътре,алое,отвън листа на краставици и се пробва да яде бръшлян,което спрях Simple SmileЗакари май нищо такова не яде,той яде пера и хартия Simple Smile Имам една Опунция микродазис,която седи на недостъпно място,заради общото благо и само това павя,за да опазя цветята.

# 643
  • Стара Загора
У дома котките се оказаха токсични за орхидеите ми. И при мен бяха единственото растение, което вирееше, но Чумито реши да ги екзекутира и ги евакуирах при родителите ми. Локум не се е срещала с растения, отказах се да отглеждам след Чумито.

# 644
И според мене при цветя и котка проблемът е за цветята. Лъки преди години като млада успя да унищожи половината (не е яла от тях, но постоянно прибирах съборени саксии и счупени растения. Дори един път, като бях в Ботаническата на БАН, попитах за котка устойчиво растение. Мъжът шашнат попита дали нямам летяща котка 😀.
След това Мъри почти довърши останалите. Един ден успях да спася огромен цветарник (и главата си) с двуцифрено число саксии, когато тай започна да пада върху мене.
Нито една от двете не е проявила кулинарен интерес, а поради тъмницата половината ми растения са ароидни, които са отровни за тях.

Общи условия

Активация на акаунт