Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 794
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Как се "подготвихте" за боледувания? Аз не мога да я преодолея тази бариера,просто като знам че няма да пие лекарства и ми се изправя косата.

# 136
Ами няма как - витамин С, имуностимулант, ако давате. След боледуване не бързам да го връщам обратно. Това е в общи линии.

# 137
В софийските ясли и ДГ го раздават сякаш у тях ги водиш децата.
Мен обаче ме е страх да не рефлклетира върху детето и да го тормозят и си мълча. За момента не е имало нещо фрапантно де, ще видим на новото място.

# 138
Да давам хомеопатия и сироп имуностимулант. Вече чух за болни от градината а само от 3дни ходят 🤦‍♀️

# 139
Нищо не му давам за подсилване,просто съм се настроила че трябва да си изгради имунитет,което значи че ще лепва вируси,както и ние покрай него.Вече ако кара тежко и продължително ще го спирам за по дълго,както и като се роди малкото.

# 140
Да споделя за градината тръгна вчера нашия Човек супер щастлив ентусиазиран цял ден изкара Малко е хапнал там спал е, следобед го забрах към 16:30ч поговорих си с госпожата тя нова вчера е й бил първият работен ден защото неговата старша госпожа която трябваше да бъде от вчера я направили заместник-директор и съответно назначили Нова госпожа тя го похвали каза че се държал много добре помогнала му е с обяда играл си е и като цяло беше изненадана че той за първи ден е на градина, Все едно си е ходил От известно време. Имахме проблем с дрешките след като са станали от следобедния сън едно момченце е казало че нашите дрешки са неговите и му ги облякли моя през това време още е спал и когато е станал са го попитали  кои са твоите дрехи и той казал че ги няма, разгледал всички дрешки които е имало още на столчетата но казал че тук няма негови дрехи и са му в раницата те съответно са извадили нов комплект а онова момченце си е тръгнало с нашите дрешки но когато се прибрах се изненадах че и от раницата липсва още един комплект дрехи одеве като го оставихме между другото днеска той нямаше никакво желание да ходи на градина с 300 зора влезна вътре и очаквам да ми звъннат да ходя да го забирам, та госпожата Одеве ми върна дрешките които момченцето вчера си е тръгнало Но тези от раницата липсват Тя каза че ще говори с лелката която са били вчера на смяна да я попита дали тя ги оставила някъде и по принцип тя не ги е виждала защото ги описах какви цветове са и беше изненадана което е доста странно! Дадоха ми една декларация за информирано съгласие относно провеждането на индивидуални тестове с децата на вас давали ли са ви такова нещо да попълвате и съответно дали някое от вашите деца е преминало вече тези тестове?

# 141
Coco, и аз наскоро попълвах такава декларация за съгласие. Даже учителката показа какво представлява, нещо като книжка с две страни и  им задават въпросчета, а те трябва да посочат правилната картинка.
Аз да се оплача от моя син и да питам дали има подобен случай.
От 2 месеца влачим сопол. Просто сопол. Не е болен. Предполагам, че е някаква алергия, защото напролет му се бяха възпалили очите, но с капки и слънчеви очила оправихме положението. Не съм го водила на алерголог, защото в града ни няма детски. Най-близкия е във Варна, а тя има свободен час чак ноември. На всичкото отгоре и не може да се издуха нормално и си е с него цял ден.

# 142
И аз да дам отчет. Първия ден ходи ентусиазиран, оттогава насам обаче голям зор и мъка. Хубаво било, но искал вкъщи. Госпожите са нови, защото е първа градинска вече.
На нас не са ни раздавали такива декларации, само декларации с правилата в градината, таксите и за ковид. Може би на родителската, ако имаме такава октомври-ноември.

Tweety, при нас пролетта беше така, алергия се оказа към полени, така че можеш да пробваш да го заведеш на детски алерголог, ако намерите.

# 143
Almond, какво пихте и бързо ли отшумя?

# 144
Алергодил пръскахме в носа, алерголожката каза, че на този етап "лечението" е симптоматично, т.е. пръскахме, докато цъфтежите отшумяха и състоянието му се подобри, горе-долу два месеца.

# 145
Моя син също има алергия като се прояви давах хомеопатия и Ериус сироп.

Чували ли сте че ако детето не ходи на градина спират детските, от тази година го били направили от 1 група преди било от 3та. Одеве приятелка ми го каза,че коментирахме градината че и нейното не иска да ходи то е 2ра група но са с връзки и неходи,само за по няколко часа когато се налага.

# 146
То пък големите детски...Мисля че по общини го определят,при нас за предучилищна е задължително,единствено с медицинска бележка се извиняват "отсъствията".Аз и не мисля да го спирам за глупости,но около мен масово ги пускат когато си искат,има случаи и на неходили цяла година но си "пазят" местата,разбирайте плащат си таксата.При нас е 2.50лв. на ден ако ходи,ако не е без.Та да има такава наредба принципно и в групата я обсъждахме,че ако не ходи през задължителната предучищна не минават бележки само от родителя и социалните уж проверявали и напомняли на родителите какви им били задълженията за задължителното образования.

# 147
Да предучилищна е задължително но тук става въпрос само за детските че ще се спират,градината не е задължителна особено в 1ва група. Незнам наистина ли е прието не го бях чула до сега ще разпитам. Факт е че детските са смешна сума, такова нещо в друга държава на дали има така да се "подиграват" с децата.

# 148
  • София
Никога не съм взимала детски, но имаше някакво правило, че ако имат например 10 неизвинени отсъствия ги спират. Имаме определен брой отсъствия по семейни причини и неограничен по медицински.

# 149
След 2дни градина вече е със сополи и температура 😔 утре сме на д.р ,една приятелка ми каза че бележка за градината се дава когато е оздравял но аз мислех че трябва да занесем за колко дни ще отсъства и евентуално ако продължи още пак бележка, утре имаме и родителска среща и мислех да я занеса за колкото дни даде д.ра, писах на г-жата че е болен и утре ще дам бележка тя не каза нещо. Вие как процедирате с бележката за отсъствие?

Общи условия

Активация на акаунт