Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 842
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Моят пък основно с лего играе, сега ще поръчвам на черния петък подаръци за Коледа и за РД и ще видя как ще ги разпределям. 2 комплекта лего, за които ми е надул главата, един динозавър робор, че много обичаме динозаври, едно пиано/синтезатор и една работилница с инструменти или може би кола за сглоби си сам, пъзели. Това са нещата, които го вълнуват в общи линии, друг тип играчки засега не предизвикват интерес.

# 331
Моя иска китара,всеки който види го пита ти ли ще ми купиш китара😄 и все му повтарям, че е за Коледа и ще пишем писмо до дядо Коледа и ще я поръчаме на него. Обича пластелин и иска Зъболекарски комплект с пластелин на Плей до от реклама го видя. Също иска Магазин с количка за пазаруване(това едната баба ще поръчам да го вземе) щял котката да разхожда 😹 то май само заради количката го иска ,а аз да се чудя къде да го позиционирам. Един килим с улици (това ще вземе другата баба) много играе с една малка карта на града с улици, беше в кутия с една кола,много отдавна сме го взимали и все си го разпъва и играе а то е 30/40см и е недостатъчно като си нареди 100 коли 😆 и задължително искал светофари, видях в Хиполенд че има на батерии светят та ще взема поне 3бр. Това са му желанията за сега. Поне за бабите сме измислили,че все питат. Но трябва да измисля още 2 подаръка от леля му и чичо му. Мислех за тези образователни таблети с континентите и приказките но той не ги хареса. Има няколко различни таблети и много не се занимава с тях. Та ще мисля. Лего и пъзели имаме не го вълнуват. Книжки задължително ще взема, само не съм решила кои да са. Онзи ден една дойде от Озон с Коледни приказки много е хубава първата приказка, за сега само нея четохме няколко пъти.

# 332
  • Down Under
Верче, честит рожденник! Да ви е жив и здрав! Как бързо мина времето.
Ние Коледните подаръци оправихме, няма да са много. Иска плейдо комплект и разни книжки със стикери. Той най-накрая започна да кара скутера и сега цял ден сме навън да бриши. Никакви играчки не го вълнуват. Онзи ден продадох един огромен кашон пълен с конструктори, разни колички и по бебешки неща, хич и не разбра, че изчезнаха. Вече сме на принципа едно влиза, друго излиза, че иначе се зариваш. Ще пишем писмо до Дядо Коледа, вълнува се и вече ми мрънка да вадим елхата.
Аз пък мисля и планувам рождения ден, поръчах украса, че като знам колко са бавни доставките от алиекспрес.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 17:43 от gordi

# 333
Almond12, знаеш ли някъде да предлагат музикални книжки с детски песнички за пиано? Аз също поръчах детско пиано, но повече е към класическия модел и сега се чудя кой ще свири. Виждала съм книжки вместо с ноти с цветни точки, които отговарят на клавишите.
Вече, честит празник! Пожавам да са здрави дечицата и да имат общи игри за малък отдих на мама!

# 334
Не знам, честно казано. Нашето пиано не е кой знае какво, по-скоро да си натиска клавишите и каквато мелодия излезе Grinning

Честит рожден ден на мъника на Верчето! Да е жив и здрав и много игрив Simple Smile

# 335
Ние имаме една голяма йоника от времето на сестра ми тя ходеше на пиано и вкъщи репетираше на йониката. Имаме и едно детско пиано,малкия си дрънка нещо. Ако и аз се бях научила да свиря да го уча но уви..

# 336
Благодаря ви!

# 337
  • Down Under
Аз имам питане, което не сме обсъждали до сега. Интересно ми е, дали децата ви се обслужват сами след ходене по голяма нужда. Мокри кърпички ли използват или тоалетна хартия? Вие помагате ли с почистването? Децата, които ходят на градина, изхождат ли се там и сами ли се оправят? Моят синковец февруари тръгва на училище и го мисля, как ще е с тоалетната. Той е от децата, които ходят по нужда само в къщи. Цял ден да е навън, ще се стиска, докато не се приберем. Предполагам, ще се нагоди да ака преди/след училище. Но все пак ми се иска да може да се почиства добре, сега сам се забърсва, но аз винаги минавам след това. Той никога не е ходил на градина и нямаме “опит”.Хем се радвам, че тръгва на училище, хем хиляди мисли ми минават дали ще може да се оправя сам с това или онова. Как порастнаха толкова бързо 😢

# 338
Почти сам, там им показват и предполагам помагат, тъй като досега не ми се е случвало да го взема недобре почистен. Иначе сам си казва, сваля, вдига панталоните.

# 339
И аз я мисля тази ситуация, защото винаги съдействам. Но вече два пъти се връща с нацапани гащи, което ми показва, че там не й съдействат. Затова започвам да я оставям сама. Но има какво още да се иска за съвсем справяне сама.

# 340
  • София
В нашата градина за разлика от яслата не помагат на децата. Оставят ги сами вътре. Сама се бърше. Явно бързо е разбрала, че трябва сама да се справя. Не е идвала изцапана.

# 341
Моите в къщи чакат аз да ги обърша. Но то и аз след акане ги мия у дома с вода, в редки случаи и малко сапунче. От бебета така съм ги свикнала. С мъжа ми също се мием след голяма нужда. Питала съм ги, казват че в градината не ги бършат. Все се каня да попитам и госпожите/лелята съдействат ли и все забравям. Досега не са се връщали изцапани. Но ми направи впечатление, че смениха часа. Доскоро беше около 9-10 сутринта, но вече се измества или в 8 преди градина или вечер след ( по-често). За пишането сами се обслужват изцяло. Аз минавам само да дозапаша потниците.
Скоро от други деца на един рд се научиха на тоалетната чиния без детска седалка и са много горди от това постижение, че не падали в дупката. И все пак, ако имало "много @ко" слагат детската седалка понякога.

# 342
Моят ака само вкъщи,от малък отказва навънка,изключенията са в баба му.Всяка сутрин,понякога и вечер.В градината не е акал до сега,не мисля и че ще го направи.Бърше си се сам с тоалетна хартия,ако е разстройство само го къпя след това.До сега не е имал проблеми,но той и като бебе никога не се е подсичал.Все още понякога сяда на гърнето,предимно ако се е заблеял в тв.Ама едвам му се събира дупето 😁.Иначе си ака и пишка в нашата тоалетна,има си детска седалка.При баба си като е,ака на нейната инцидентно ако му се доходи като се държи с две ръце за самата седалка.Ама как го обясних 😁

# 343
Момичета, дайте идеи за някакъв подходящ органайзер или нещо за прибиране на лего. В началото имахме малко, като не вярвах, че предимно с това ще си играе. С времето обаче комплектите нарастват. Няма как да се прибират в своите кутии, някои отдавна са изхвърлени, а и той обича да вижда всички части и понякога си прави и различни, негови си конструции извън тези в книжките. Та по комплекти няма как да ги наредя, но все пак, ако се сещате някакъв подходящ начин как да го съхраняваме/организираме или имате някакъв подходящ органайзер, споделете моля линк или снимка.

# 344
  • Down Under
Ние съхраняваме в тези Икейските, много са удобни, издърпваш и вземаш/прибираш. Лего, пластелини, моливи, фулмастери, всякакви разпиляни дреболии са там

Общи условия

Активация на акаунт