Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 808
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Вомитусхил свещички ( има и сироп, но ако повръща - свещички) и диета. Глад, малко вода - по няколко глътки през час.
Като се успокои стомаха сухар, солети, чай от джоджен, чичек.
Натриев цитрат - в аптеката ще ти предложат различни сиропи. На дъщеря ми и изписват едни прахчета за възстановяване на електролитния баланс - хидратин алфа.

Заведи я на лекар и установи причината за състоянието ѝ.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 16:44 от vartoglava

# 586
Големият беше с брутално разстройство преди 2 месеца. Тазектан, ентерол едновременно пи. Преди това Ентерол и хидрасек. После още 3 седмици ентерол само.

# 587
Нищо.Веднъж беше с ротавирус и го оставих да се изчисти,само на вода,компоти и сокчета кара два дена,после препечени филии със сирене и солети.Дано не прояви и други симптоми.

# 588
  • Велико Търново
При повръщане лимонов сок със захар и сол на малки глътки. Гадно е, но действа! За разстройство - вече са писали.

# 589
Имам нужда от съвет.
Преди известно време баткото беше на черни капки(г/д преди 3 седмици ) като изведнъж започна да задържа секрет, не излизаше. Вдигна ми Т и я държа да дни, после няаше за ден. Дишането му през носа е ужасно трудно и започна да кашля осоцено през нощта. Заведох го на лекар и назначи лечение. След два дни пак ми вдигна Т веднага го заведох на кабинет и заради цверския секрет отзад му дадоха антибиотик. На следващия ден нямаше Т, па трети ден прие на Аб имаше отново субфебрилна. Заведох го на изследвания - перфектни, срп 1, няма нито един завишен показател. После ми се разболя малкото и аз залепих гнойна ангина, баткото леко го неглижирах, т.е. Не ходех нон стоп с термометър след него, но не ми е направило впечатление да топлее. Давах каквото му беше предписано. Като цяло състоянието му върви към подобрение. Днес отново на контролен преглед, споделих с док, че пак ми топлее и в кабинета беше с 37, а 2 часа по-късно с 37.8. Хора, побърква се. Не знам какво да правя. За третата сливица даде лечение, защото е много възпалени, но тази Т ме изнервя. Как е възможно да има, да няма, да има, да няма. С антибиотик, БЕЗ Аб. Все тая.
Моля, ако някой има идея, да ми сподели. Утре ще пиша на док и ако трябва в пет к пак на лекар.

# 590
  • Велико Търново
Вече, 3та сливица  е сигурно. И моя голям хлапак е в същото положение. Ходи вече 2 седмици със запушен нос, без никакъв секрет. Мъчи се да се секне, но нищо не излиза. Заведи го на унг. не се сещам за конкретно име в София, но виж в супер док по мнения най-добре. Ако има нещо пиши!
Аз капя zyme на големия и малко отпуши, но има какво да се иска.

# 591
Записах час, да. Още утре ке го заведа на унг.  Измъчи се детето. И аз покрай него. И малкият много се мъчи. Сигурно е някакъв вирус, но големият винаги ги кара по-тежко.  Третата сливица много му усложнява нещата. А може и някоя бактерия да е завзела фронта.
Не знам хора, но ми писна от боледуване.
Аз от ноември месец съ изпила 5 антибиотика. Сега се мъча със зверска гнойна ангина, само и само да отърва Аб #6

# 592
Верче не мога да помогна със съвет,но ви пожелавам скоро да излезете от омагьосания кръг и да намерите дълготрайно решение.Моят вдига лека температура като го удари слънцето,вече е черен като арабче,но не иска и да чуе за шапка или да седи под чадъра.

# 593
И моя син преди 3 седмици имаше страшни сополи и храчки около 20дни ги борехме, лл не искаше да дава АБ но имаше увеличени лимфни възли и аз на своя глава давах. Но такива сополи гъсти,лепкави не беше имал едва успяваше да ги издуха ,давеше се, кашляше от тях,не можеше и да яде все му се стичаха . От тогава все хърка с носа,киха ту има секрет ту няма.
Верче пуснете микробиология, правите инхалации.

# 594
  • София
В детските болести съм си "приятелка от 2014 година и тотално ми е писнало. Може би най-голям ефект при голямата видях от физитерапията. Правеше увч лампа на синусите,магнит на бял дроб и още една процедура,която в момента не се сещам как се наричаше отново на синуси. Другото беше пандемията и спирането ѝ от градина.

# 595
Правим инхалация.

Утре е на унг, обаче до понеделник беше на АБ и аб капки в носа.. Не съм сигурна колко адекватно би бил резултатът от МБ.
По принцип унг досега винаги много бързо са се справили с възпалената му трета сливица. Дано и този утре успее.

Не исках да се стига до АБ за него, но просто нямах избор. Много беше зле детето освен Т, освен, че не можеше да диша, беше отпаднал, поду се, очите му те възпалиха, каза, че не чува добре и вече още какво имаше съм забравила.

# 596
  • Down Under
Бързо оздравяване на болните 💕
 Моят син бяха ваканция и още първият ден  обратно на у-ще, си го взех болен. Три дни плака безутешно от болки в гърлото. Тук не примат лице в лице лекарите ако имаш ковид симптоми. Звънях на 4 практики, докато успея да запиша час за телефонен консулт. Добре ни изписа АБ, цяла седмица се влачи. Айде обратно на у-ще и на втория ден взе да се сополиви и бум ковид. От там и ние с мъжа ми. Едвам оцеляхме, много тежко. Звъним на личния, той ми казва няма какво да ти изпиша, яж плодове и чесън wtf 🤬 аз му казвам, умирам човек от гърло, кашлица. Абе остави, няма никаква грижа и помощ от както този ковид навлезе.

# 597
gordi, добре че сте се оправили, прегръдки и бързо да се възстановявате и дано повече да не се сррщате с вируса Hug
А иначе там явно тепърва минавате през началните фази. И при нас първоначално лекарите не приемаха, после бяха само болниците, после спешните отделения, после ковид зони, сега и ковид зоните май ги няма и всеки си виси вече пред личния лекар, а мерки йок. Вероятно и при вас ще изминете този път, просто късно се отвориха там за ковид и сега преминавате през първоначалния шок.

# 598
  • Велико Търново
Горди, дано съвсем скоро забравите дори че сте били болни! Нз какво ви съветват, но тук активно се наблягаше да подкрепяме имунната си система след изкаран ковид, защото е в шок след заболяване.

# 599
  • Down Under
Благодаря ви ❤
Нищо не са ни казали или съм чула да вземат за подсилване след прекаран ковид, но и тук са доста назад. Зимата е на прага и с нея тръгнаха и стандартните вируси. Та ги чета веднага след ковид,  хващали и грип. До сега ни беше добре в къщи, успявах да го “опазя” от вирусите, но с тръгването на у-ще нещата се промениха. Хем са шепа деца и все има болни. Но нормално де, като навсякъде.
Кажете сега, да забравим за болестите,  мислите ли за лятна почивка, море? 🏖 Аз си мечтая да се приберем, но уви няма и тази година да ни се получи.

Общи условия

Активация на акаунт