Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 788
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
Верче, пробвала ли си, или да си мислила, да смените климата за две седмици. Според мен ще има положителен ефект върху цялото състояние на децата, особено дихателната система - море/гора/планина.
Горди знае, но аз да кажа, мечта ми беше и все още е Австралия! С гаджето ми, преди ММ, имахме планове за там, даже бяхме стигнали и почти да брак, защото той имаше английско гражданство и щеше да е супер лесно.
С настоящия ми мъж, нещата са по различни. Не иска и да чуе за живот в чужбина. Затова от повече от година вече, съм го оставила той да ни изхранва. Нещо като протест от моя страна Simple Smile имах много възможности за работа в западна Европа, все хубави, добре платени, съотв. Шанс и за него, но всичко отхвърлях.в последствие, нещата с малкия през които минахме и огромно сътресение в отношенията с ММ и.... Вече ми писна от много неща и така по течението.
Сега сме с децата, той да стопанисва къщата, ние имаме нужда от почивка и смяна на климат Simple Smile на въпроса " как ще се оправиш" отговорих " ще оцелеем:)"
Вкъщи сме пак така - той на работа от 8 до 23, дали сме тук или в нас, все съм сама с двамата.
За щастие, нямаме кредити/ипотеки и т. Н., спестяваме за малкия усилено и останалото е битови разходи. Изобщо нз как се оправят семействата с деца, когато родителите работят ниско и средно платени работи тук. Не че ние имаме невероятно висок стандарт, но го намираме за задоволителен, още повече че и заделяме активно пари.
Оплаках се и уплътних почивката ми по време на съня на малкия Simple Smile

# 676
  • Down Under
СКК, ти била ли си някога в Австралия? 😊 хайде, събирайте два куфара и мятай младежите на рамо и идвайте за една лятна Коледа 😉
Животът тук не е лош, всичко е уредено, чисто, паркове, площадки, нови у-ща, прекрасна природа, океан. Хубави квартали, спретнати къщи. Но като човек идващ от съвсем друг свят, за мен е скучно, монотонно, самотно. И ние сме имали сътресения и ми е идвало не веднъж да си събера куфарите и да се прибера. От страни изглежда уау, живеем в най-добрата за живеене страна, но под повърхността се крие друга реалност.
Лещичка, сестра ти в Лондон ли е? Аз харесвам много Англия, но и там е много скъп живота. Но пък поне са близко 😊

# 677
Сменяхме море и планина няколко пъти.

Междувременно ни се подпали банята на най-горния етаж и ни наводни апартамента, пожарникарите ни разбиха вратата.. Започнахме лечение за бактерии в носа, на база Мб, но баткото се влошава, вместо да се подобрява. И на всичкото отгоре започва да не чува добре. Аз му говоря едно, той ми отговаря съмсем различно, а понякога не реагира, особено като е легна.а от това, че не може да диша през носа, сърца със зъби и си е изпилил два предни зъба за норматив време.  адски, адски ми е мъчно, измъчи се детето. Вървим към операция, май друг изход няма. А и аз вече ми се иска да я направим и да оздравее детето. То това не е човешко.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 14:11 от ver4eto_sv

# 678
  • Down Under
Ох Верче, много ви се насъбра. Стягай и ти куфарите и идвайте всички дружно на една почивка , да забравим проблеми и болежки 💕

# 679
Верче, стиснати палци да се подибрят нещата скоро, все ще му дойде края на тоя период Flowers Hibiscus

# 680
Дано намерите някакво решение скоро,ужасна серия Верче 😔🤗
Горди беше в Лондон първите години,после се премести в Кент.Работата и позволява та не е и е било проблем.Скъп колко да е скъп,тя единствено пуши.Иначе храната им е доста евтина и качествена,услугите средна работа.При 25 паунда на час всичко ти е евтино 🤣.
Моят също не иска за чужбина,бил е в Германия и Италия няколко години,докато се е занимавал с коли.Сега не му се мърда никъде,то и на мен де.Аз бях 4 години почти в Англия,ами не е моето нещо.
Скк имаш време за кариера,ако твоя не иска след време ей я де е Европа на 2-3 часа път със самолет.Отиваш,устройваш се с децата и той ще не ще ще дойде.Наистина е тегаво само единия да работи,не знам какво работи но по цял ден да го няма и ти сама с децата е абсурдно.Моят е от 8 до 5-6 следобяда включително и събота и страшно много ми помага за всичко,ден два сигурно ще се оправя при нужда,но без него абсурд не мога да ги гледам а и не искам де.Така имам време и за книжка и за мен си,не искам и да си представям какво ти е.Голямо гуш 🤗🤗🤗

# 681
Верче ,кофти звучи това което пишеш дано се разминете без оперативна намеса и бързо да се повлияе от АБ щом е правилния! 🍀

При нас ММ работи само,за сега не се оплаквам за всичко стига. Аз лично никога не съм искала да ходя в чужбина да работя, с езиците съм скарана и това е една от основните причини. Моя ММ е работил и живял няколко години в Италия и Франция но сега не би тръгнал.

Лещичка,какво четеш? Не те виждам да пишеш в четящата тема. И аз при всяка свободна минута чета за удоволствие.

# 682
Дюн в момента,иначе предимно фентъзи и криминалета.Честно казано следя 3-4 теми във форума,рядко пиша където и да е освен тук.Само чакам някоя да повдигне темата 🤗

# 683
Аз чета новоизлязли романи, като сега "Невидимите фурии на сърцето", и предимно трилъри и то колкото по-психологически толкова по-добре. От време на време се зазимявам с някоя класика.
С малкия също четем всеки следобед ,сега почти привършваме "Туфо рижия пират" много приятна книжка с доста приключения. От зимата четем цели книги проследява  историята,задава въпроси.
Вие четете ли с децата?

# 684
Да, този сайт много ми помага, много добър подбор на теми и заглавия и разделение по възрасти: https://niedecata.bg/ Ползвам го за идеи де, понякога поръчвам от другаде, понякога оттам Simple Smile

# 685
Четем Каю 🤣.Вече трета година,наизуст го знае и "чете",наскоро издадоха и две нови книжки и от месец само това четем.Понякога успявам с барбароните и Франклин да разнообразим,имаше и една с динозаври с много картинки,но общо взето само Каю иска.В книжарницата като сме само фулмастри и книжки за оцветяване иска,като му предложа нова книжка съвсем учудено ме пита Защо,нали имам Каю?.Не съм се отказала де купувам и предлагам,но рядко изкарва и една страница.Иначе имаме цялата колекция златни книжки на Дисни,200 книжки с приказки,така ми красят хола само не ги иска 🤣.

# 686
Каю го ползвах само за да го науча да сяда на седалката на тоалетната за да върши големи работи 😆
Бадемче,знам го сайта но при нас ако гледам категорията 3-5г изобщо няма да са "вървежни " тези книжки,някои ги имаме на 1 прочит са и толкоз ,малко текст и не му е достатъчно.
Във фб в групата Нито ден без книжки също доста ровя и гледам за ревюта и снимки за да се ориентирам дали би му допаднала , някоя на която съм се спряла и са ми много полезни особено за снимков материал  че из сайтовете обикновено качват по 1-2 .

# 687
  • Down Under
Като чуя Каю и се сещам за Лещичка веднага 😁 при нас няма негови книжки, но наскоро го открихме в ютюб и дребният много го харесва. Изключително поучителни са филмчетата. Аз вземам книжки от магазин втора ръка, казват им чарити шопс. Всичко е дарено и се продава за благотворителност. Книжките са между $0.50 цента и $2. Нареждаме ги в мини библиотеката и четем подред. Аз лично вече не чета, но пък за сметка на това започнах да шия  😊

# 688
  • София
Подхванали сте болната ми тема за живота в чужбина. Моят съпруг имаше няколко много хубави предложения за релокация, но на мен изобщо не ми допадаше идеята да се занимавам единствено с децата и да спра да работя.  Но в момента съм страшно обезверена на къде върви държавата. Толкова голяма корупция на ниско ниво ни залива. Виждам и манталитета на  част от родителите на съучениците на дъщеря ми и ми призлява. Много ниско образование, търсене единствено на някоя далавера, вярване във всякакви конспирации. Даже днес чух, че са подготвили нов самолет, който да ни пръска с Ковид. Постоянно гледам и резултатите от външните оценявания на училищата. Срещам се с деца, които преди една, две години са завършили и виждам как образованието се е сринало. И училищното и най-вече семейното. Определено не искам децата да растат в подобна среда.

# 689
Верче, ти си екшън Героиня, съчувствам за тревогите ти,  но ако операцията е оздравяване, да се случва си мисля аз. Дано скоро здраве да имате всички и едно спокойно и зареждащо лято да имаш.
Ние до скоро боледувахме, до края на юни детето пиеше имуностимуланти и пак беше болна, поредният лекар каза, че е добре и на море и на планина да я заведем за минимум по седмица.  Та така планувам да почиваме идния месец само да останем здрави.
Относно книжките всяка вечер и четем преди сън. Преди харесваше книги енциклопедии, но напоследък предпочита да играем вместо да й чета. От Нито ден без книжки така се запалих да поръчвам детски книги непрекъснато,  че на детето му доскуча само книги да получава. И сега се опитвам да измислям други разнообразия.
Аз лично се тревожа по отношение на образованието й. В детската градина ходи в група с деца от 2 до 4 години. Знае само една песен за баба Марта и като реши нещо да си запее все нея. Мързи ги тези учителки да са учителки и това е. Затова тайно се надявам да намери по-добър живот навън.

Общи условия

Активация на акаунт