Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 786
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Ужас! Покрай ковид и всичко останало, бях забравила за пъпчивите болести Sad
Скоро да минава!

# 91
Благодаря,  Скк,.
То само това да беше... Пак е в период, в който отказва да ака. Истинско мъчение. За него и за нас. Плаче ми се от безсилие просто...
Което сигурно специално на теб ти се струва бял кахър, но е много, много тегаво.
Дни наред стиска, дори на разхлабителни, става нервен, плаче за всичко, спира прием на храна. Предния път беше заприличал на живите мъртви,  с черни кръгове под очите, отслабнал и неядящ. Кошмарна работа.

# 92
Верче как решихте проблема предния път,какво помогна,сега не действа ли?Направо косата ми се изправи като те прочетох,милото защо така се стиска,какво го притеснява?

# 93
Леко да преминава варицелата!

# 94
Честно казано нищо конкретно не помогна. Опитахме всякакви неща, които зависеха от нас, включително и консултация с психолог детски. След около 2 седмици тежка криза вкъщи, отидохме при майка ми и там с нея, лека полека нормализира. Започна да се храни и да върши работа. Нямахме проблеми едно известно време. После пак почна да стиска, но за кратко и го забрави. Сега обаче...  От почти месец се мъчим. Тази вечер беше страшно мъчение. Даваме едно сиропче,  да не му се втвърдява акото и да го боли, давам "сладолед" от круши,сливи, пр.мляко и други разхлабване храни и въпреки това стиска!
Имаме си фея на аките,  която му носи книжки при вяско ако, дори давам награда бисквита, но не и не.
Сега и с майка ми не иска да върши работа, доведохме го на морето.
Просто не знам вече какво да направя. Не е от нещата, които мога да се правя, че не забелязвам и да види, че не му се впрягаме.  Той става неубозддан като му се приходи.
Вие си нямате на представа как изглеждаше. Като му се приходи и ляга на леглото и почва да стиска дупе, стиска и една възглавница и се клати като болен.
Душата ме боли да го гледам как се мъчи. Същото беше и миналата година като махнахме памперса. Ама тогава поне имаше шанс да се изпусне в гащите, а сега стиска до припадък.

# 95
Психологът даде ли някакви насоки?Знам че звучи лесно отстрани,но опитахте ли всичко?Книжки,ново гърне,тоалетна,някоя награда дето иска.Памперс?Някоя история да измислите?При моят помогна към приучаването на голямата тоалетна историята за рибката дето е много гладна и иска ако,само това яде и е много гладна,трябва да я нахрани.Дано намерите бързо решение.Племенникът страдаше от запек,отказваше всякакви течни храни,с години имаха проблеми с ходенето до тоалетна,но при него беше от нежелание да яде,не го беше страх да ака.

# 96
  • Велико Търново
Вече, давайте пак работа с психолог! Аз, въпреки че съм вече 31 годишна, съзнателно мога да не ходя до тоалетна мнооооого дълго време. При мен и разхлабителни не помагат, имам предвид хапчета и храни, а само волята ми. Мога да се пръсна от напрежение, да ми се ходи по голяма нужда, но стискам и когато реша тогава. Звучи ненормално, но освен вкъщи, другаде не ходя и то само когато имам време и за душ след това. Вероятно и той стиска съвсем волево и контролирано, но трябва да разберете причината. Затова смятам, че психолог би помогнал. Наградите, няма да вършат работа, ако проблема е напр. В формата на дъската или смъкването на гащите ( съвсем примерно го казвам). Психолозите знаят как заобиколно да достигнат до причината, след това сте вие на ход.

# 97
  • София
Верче, правила ли си консултации с гастроентеролог?

# 98
Награждаваме с книжка, с бисквитка. Пробвали сме па гърне, на дъска, с 4 нови гърнета, с нови тоалетни, с полицейска сирена, с мечка, вълк, истории всякакви - Много са му интересни, иска да ходи да гледа дръвчетата, кое ако ги е наторило, пробвахме книжка с акото - Много впечатлен и от нея, по 50 пъти на ден я разглеждаше и ми показваше чужди аки.
Като цяло, той е много чувствителен, много преживява всякакви неща, много е умен и постоянно му се повтаря, че го обичаме, че се притесняваме за това му състояние, че ни е страх да не го боли и тн.
Същото е с пишкането,  стиска до последния момент.
Според майка ми, нещо от яслата е тръгнало. Аз не съм много сигурна.
Психоложката ни каза, че акане, пикане и хранене са единствените неща, които контролират децата и затова стискат, търсят да упражняват контрол, в този така неконтролиран от тях свят.
Отложихме постъпването в новата градина, Защото се притеснихми, че може от новото място и новите хора, да се стресна и допълнително да се влошат нещата. Сега с варицелата, още повече ще ги отложим във времето.

М, проблемът не е физически, а психологически. Той нужда има и ако седне на тоалетната, като го гушкаме и задържим и върши работа. Не съм правила консултация с гастро.

# 99
Верче,това звучи доста сериозно и притеснително. Първия път когато се появи тази ситуация беше ли се родило бебето? Или да се е срещал с някой ваш познат/роднина и сега пак? И той самия дава ли обяснение защо го прави?

# 100
  • София
Верче, на моя приятелка детето има подобен проблем, но се оказа, че тънките черва са разположени по-високо. Сега е лечение от гастроентеролог. Просто се сетих за тях докато четях.

# 101
Коко,
Дава обяснение, да - не иска да си го дава акото. Психоложката го обясни с чувство на принадлежност. Ако, рико, нокти, коса - всичките влизат в тази категория.
Не го свързвам с конкретен човек, защото ние се срещаме само с вътрешен кръг - 2х баби и дядовци, едно момиченце от яслената група. Той не е най-общителен с непознати, срамува се.

Благодаря,  че ме изслушахте. Олекна ми, макар и малко.

М, а кога се е проявил този проблем? Защото откакто е роден, при нас се случва за 3 път, но откакто е махнал памперса.
Махна го миналия септември, тогава имаше такива спънки, но отшумява. Появиха се отново края на май, т.е. ~8\9 м не е имало никакъв проблем.
И сега пак.
По-късно ще се чуя за записване на час с детски психолог и ще го попитам, разбира се, ако има нужда ще го закарам на гастро.

# 102
  • София
Мисля, че почти винаги е имал този проблем. Уж иска, но реално не може да се изходи. Пробваха сто неща и накрая разбраха откъде идва проблема.

# 103
Мерси, М. При него е обратното - може, но не иска.
Ще пиша пак, да споделя какво е казал психологът.
Намерих негови мнения по въпроса и ми изглежда обещаващ заради опита му в подобни ситуации. А и позната ми го препоръча.

# 104
Верче а с ноктите и косата пак ли е така,как ги режете?Дано помогне със съвети и насоки психоложката и да намерите решение.
Аз съм на вълна пазаруване,знам че е рано,с баткото всичко взех накуп през 7-8 месец,преди това само дребни неща.Сега хем пола не знаем,хем всичко ми хареса и искам 😁.Днеска сглобих количката,не можах да се сдържа 🙄
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт