Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 842
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Честит празник момичета 🤗.
Днес празнувах за първи път в живота си,много приятно ме изненадаха моите мъже,и в градината се бяха постарали,прекрасен ден беше 🥰.Засадили са сами лаленцата,които ни подариха,имаше и картичка,снимки,видео със стихчета и танци,разтопи ми се сърцето 🥰.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:03 от лещичка

# 496
  • Down Under
В парка, където ходим има патета и един черен лебед. Той ни стана любимец, дребният беше бебе от както ходим да го гледаме и храним. Интересно от къде долетя една девойка и бързо се залюбиха и сега имат малки бебешоци 😍 голяма радост са ни. Понеже ни познават идват супер близко да им се радваме. Ето, да ви покажа и на вас, чувствам се като горда баба 😅

# 497
Здравейте, момичета! Искам малко помощ от вас. Онзи ден малката дойде при мен и ми заяви,че е изяла малко парче пластилин, при което аз реагирах доста остро. Знам,че не трябва така,но за момент си изпуснах нервите и й се накарах хубаво. Вече два дни милата само ходи по мен и ме кара да проверявам дали нещо не е изяла, пита дали е мръсна масата например,защото я е пипала и после си е облизала пръстите и всякакви такива въпроси задава. Кажете как да постъпя.

# 498
И моят е ял,малко активен въглен и ще го изкара.Иначе за подхода ние имаме една книжка Чистите ръчички.Примерно миналата седмица имахме гости приятелка с осем месечно бебче.И моят тъкмо го прибирах от градина и искаше да си играе с него и играчките му.Напомних му да измие ръчичките и тогава може.Ако искаш потърси нещо подобно,ясно е че се е стреснала и затова пита за всичко.Моят също пита понякога по хиляда пъти дали може да вземе или да изяде нещо,предполагам от градината е тази "дресура" принципно каквото иска си го прави и си яде и взима от шкафа.Ако искаш като сме вкъщи ще ти я снимам книжката,в нея едно мишле не иска да си мие ръцете и кака му му обеснява защо трябва и за микробите.Добавила съм от мен че ако си лапа мръсните ръце ще го боли коремчето.Преди време и афта имаше по едно време още като лапаше всичко.Големи са и разбират не се ядосвай за викането,радвай се че е споделила.Другият път може да я е страх и да не каже и ще е по лошо.

# 499
  • Down Under
Предполагам, на всяка една от нас ни се е случвало да си изпусне нервите. Не си го слагай на сърце, има такива моменти. Аз лично бих се извинила, че съм се скарала и бих обяснила, защо мама се е ядосала  и т.н. Измисли история, как някой е ял пластелин и после са ходили в болница, защото коремчето го е боляло. Дали наистина го е изяла ? Понякога хич не им вярвам да ти кажа.

# 500
Извиних се, обясних ,че може да я заболи корема и ще ходи в болница, помолих я повече да не се повтаря. Обаче от вчера не иска да пипа почти нищо, държи си ръцете сякаш са чужди и по няколко пъти на ден плаче. Като я питам защо- казва,че не знае. В чудо съм се видяла вече. Да ви кажа даже ми е притеснено от това поведение.

# 501
Стреснала се е милата,трябва и време.Пробвай да си нацапаш с нещо ръцете и пипай масата,плота,някви такива неща дето лесно ще се почистят но и да се виждат следите.После изчистете заедно и измийте ръцете.Да види че не е страшно.Дано съм полезна,това ми хрумва в момента.

# 502
Лили, за пръв път ли така си се скарала та тя явно е в шок още ? Нещо за ръцете карала ли си се? На градина ходи ли?

# 503
Лили, за пръв път ли така си се скарала та тя явно е в шок още ? Нещо за ръцете карала ли си се? На градина ходи ли?
Ами да, имало е и други пъти ,в които съм повишавала тон,но този път беше повече. За ръцете й правя забележка когато сме навън и е играла на площадката например да не си пипа лицето. На градина не ходи.

# 504
Здравейте, момичета,

Предварително се извинявам, защото постът ми е на неприятна и тъжна тема, но имам нужда да споделя, и ако случайно има някой тук преминал през това ми е нужна подкрепа.

Днес се навършват две седмици откакто загубих баща си.
Скрит текст:
Много ми е странно, тъжно и не мога да повярвам. Ядосвам се на лекарите, което не му обърнаха внимание и състоянието му се влоши. Ядосвам се какъв челен сблъсък имахме със здравната система и неорганизация в нашата скапана държава. Ядосвам се, че той беше зле, а не искаха да го приемат в болница, дори да да плащаме ние за това, а не нзок. Ядосвам се какво преживя майка ми И баба ми (неговата майка) да го гледат така безпомощен докато чакат да дойде линейка. Накрая с дърпане на много конци и молени на услуги успяха да го приемат в болница тук, в София. Попаднахме на страхотен лекар, който се бори със зъби и нокти за него. Татко успя да се подобри, но за съжаление точно 7 дни по-късно издъхна в болницата, в ръцете на майка ми. Истински шок, защото имаше подобрение в състоянието му.

И въпреки че бях на погребението,  видях го, говорих му, сбогувах се, времето не ми стигна. Не мога да повярвам.  Тежко ми е, много.  Чудя се кога ще започне да намалява тази болка. Никога не съм предполагала,  че ще намирам покой и успокоение да седя сама на гробището,  на гроба му и понякога да му говоря.
Много ми е мъчно и не знам как да се справя.  Уж децата ми отвличат вниманието,  но не винаги дори през деня успявам да забравя.  Постоянно си припомням как мм ми каза за смъртта му, как тичам в болницата,  погребението. 
Едно единствено хапче си позволих, в деня на погребението,  защото кърмя.
Може би консултация с психотерапевт би могла да помогне.
Имам нужда да говоря за него, но почти нямам с кого. Мм го изживя също доста тежко,  с него говоря.

Не мога да повярвам, че децата ми няма да си спомнят дядо си и той няма да ги види как растат....

# 505
Верче голямо гуш 🤗
Скрит текст:
Майка ми почина преди 15 години почти.Олеква в някакъв момент,но първите години са ми като мъгла.Не става по лесно,и да моите деца също нямат баба,на мъжа ми също са починали родителите преди 27 години в катастрофа.Ами тежи ми и винаги ще ми тежи,че нямат баби и дядовци,които да им се порадват.Баща ми катастрофира преди около четири година.Аз на другия край на България с шест месечно бебе,сестра ми на 3 хиляди километра близо в Англия.Обадиха ни се чак на другия ден след операцията.Блъсналият го така и не спира,той преди да припадне успява да звънне на 112 защото му е sos бутон.Пристига линейка,със счупен нос е от ейърбека,за щастие колана и той му спасяват живота.Карат го в болница не знаят на кой да се обадят.Това в Плевен,от там се оказва едната санитарка приятелка на леля ми/сестра му и чак на следващия ден вечерта става катастрофата тя и се обажда и то защото го познава по името.Нито от полицията,нито от болницата някой ни е търсил.Вече леля ми като разбира ни се обажда и аз тръгнах веднага,сестра ми след няколко дена.Първата операция му беше вече направена,но се наложиха още две.Той си спомня че първата вечер са го свалили с одеало от линейката не можели да го качат до етажа,отделно било уикенда нямало никой седял в инвалидна количка сам в коридора,нито телефона са му дали,нито обезболяващи преди първата операция.Веднага като се стабилизира го преместихме в частна болница,оказа се и със спукани ребра.Оправи се за щастие,но все още е със крив и трудно дишащ нос и травмиран от тогава.Сам,уплашен с раздробено лице.Така и не се разбра кой го е блъснал,оставям възмездието на кармата.Радвам се че оцеля и е добре въпреки че рядко поддържаме връзка от години.За съжаление навсякъде ни е изгнила здравната система.Съболезнования,извинявам се за чаршафа.Поплачи,пий,пуши,каквото ти душата иска да и поолекне.Един ден ще прескочиш кърменето,важното е малко да успокоиш болката с каквото ти помага.Ако ще ти помогне във форума има теми за изгубени родители,само ти знаеш от какво ще ти олекне.При майка ми помогна само времето,бях неутешима първите години,а и сега на моменти много ме стяга понякога мъката.Гледам снимки,говоря за нея и си поплаквам.Помага ми до следващия път в който ме стисне гърлото.

# 506
Верче,съболезнования!
Единственото,което се сещам е за книгата "Пътят на душите" от Майкъл Нютън. Взех си я но Не съм я чела, коментарите на които съм попадала са че тази книга много е помагала в тази ситуация. Надявам се да ти помогне доколкото това е възможно. Труден период ще е. Не пречи да направиш консултация. Наскоро гледах Виргиния Захариева психотерапевт говореше точно за загубата на близък, каза че ще създаде група с която ще говорят и ще се опитат да преминат и преодолеят загубата. Потърси за нея ако искаш.

Лили,моя съвет е да не се притесняваш,единственото което може да правиш е да говориш с нея , обяснявай й защо си реагирала така. Разсейвай я,успокаявай я. В един момент нещата ще отминат,явно е чувствително дете и доста се е изненадала от реакцията ти и сега се опитва да ти се "хареса" ако мога така да го нарека за да си спокойна и да не последва нова порция скарване. Само говорене и спокойствие от твоя страна.

# 507
Ver4e, съболезнования!
Вече е почти година, откакто и моята майка я няма. Какво да ти кажа, не се забравя, не се преживява, но времето някак си малко притъпява нещата, не винаги, но поне да функционираш нормално. Клише, ама вярно клише. Много ти е прясно още, отдай се на тъгата и мъката, това е етап, през който се минава и е добре да си го изживееш, а не да го прескачаш. Аз четох "Пътят на сълзите", там са описани всички етапи и колкото и да ми се струваше невероятно и аз си минах през този път постепенно, така действа просто човешкия мозък, защитна реакция...
В началото и аз имах идея за психолог, но така и не потърсих, не знам защо. Издърпаха ме мъжа ми и сега вече две двца, не мога да си позволя да съм тъжна постоянно заради тях, но мина време да достигна дотук. Във форума има тема за загуба на майките, но често се включват и хора загубили и бащите, ако искаш може да надникнеш, понякога техните истории ме успокояват, че много хора преминават през това, през което и аз. Аз обаче все още имам буца и тръдно говоря на тази тема дори с близки и роднини, просто не мога да разкажа каквото и да е, предполагам още време трябва да изтече, за да говоря по-нормално на тази тема. Кураж!

# 508
  • Down Under
Верче, моито съболезнования! Нормално да се чувстваш така, не крий страданието си, сподели го, не се изолирай. Ако нямаш на кого, пиши тук, или на някоя от нас на лично. Аз бих те посъветвала да му напишеш писмо. Напиши му как се чувстваш, че му благодариш за всички щастливи съвместни моменти, ако трябва да му се извиниш за нещо или поискаш прошка за минали грешки, да се сбогуваш най-вече, нещо което не си могла да направиш. Когато имаш сили, прочети го на гроба му. Чувала съм, че това много помага. Преодоляването на скръбта изисква време. Минават се през много етапи - отрицание, гняв, вина, депресия. Скръбта и болката имат нужда от уважение и време. Дай си време. Следата и спомена от любимите ни хора заминали отвъд никога няма да изчезнат, нито любовта ни към тях ще избледнее с времето. Те винаги ще бъдат с нас. Прощавайки се, ние не губим специалната ни връзка. А само се освобождаваме от тежестта на болката, съжалението, вината. За да освободим място за любовта, благодарността и спокойствието, че някога, някъде в безкрая ще се срещнем и прегърнем отново. ❤

# 509
Благосаря момичета!

Лещичка Hug   ти си била толкова млада, направо не знам. Не че някога е лесно да загубиш родител.

Бадемче Hug

Уж търсих актуална тема, но намерих тук във форума.

Ще потърся и книгите, които сте ми написали по-горе.

Скрит текст:
Поплаквам си. Честно казано, докато бях в болницата и чаках разни документи, бяха ме сложили в една стая и крещях, да крещях и малко ме отпусна. Понякога плача много, друг път минават няколко дни без да плача и се чудя толкова ли съм дебелокожа Ега ти. Което не означава, че не мисля за него. Отвратително е, всеки път щом се събудя нощно време да си представям погребението и колко беше студен. Ей това е видението ми всеки път. Чувствам се зле, че го оставихме там, сам самичък. Понякога се чудя дали не му е студено. Ей такива мисли, къде логични, къде не. Да гледам майка му как страда, да виждам майка ми как се смалява, още повече ме тормози. 3 дни не можах да ям и повръщах от ужас, след като почина.
Когато вляза и видя празното легло и нещо ме стиска за гушата, прилошава ми. Защото не е отишъл до магазина и да го очаквам да се върне. Млад си отиде.

Общи условия

Активация на акаунт