Всичко, което трябва да знаете за грижата за сухата кожа

• 15 887
  • 582
  •   1
Отговори
# 75
Кожата най-често я чувствам дехидратирана лятото и зимата. Явно атмосферните условия оказват влияние.

# 76
Да, правя разлика между двете понятия - кожата ми е нормална, но често в студените месеци се изсушава.
Използвам различни кремове по препоръка на фармацевти.

# 77
Знаехте ли, че суха и дехидратирана кожа са два напълно различни проблема?
 Да.

# 78
Моята кожа е смесена, но пък често е дехидратирана, така че съм запозната с разликата между дехидратирана и суха кожа.

# 79
  • Плевен
Кожата ми се дехидратира при смяна на времето, става зачервена, суха и чувствителна. Отнема ми време, с подходящите хидраторащи продукти да се възстанови.

# 80
Кожата ви е от смесен тип. Но, следствие на това, че не обичам да пия никакви течности, достигнах до адска дехидратация на кожата ми. Стана като пергамент, без еластичност. При защипване след това не се отпуска и не възвръща обичайната си форма, а просто оставаше защипана! Много грозно, много неприятно. И започна едно лющене... Трябваше ми този урок, за да се науча да пия вода и постепенно да възвърна здравето на кожата си. Трудно е и процесът е бавен.

# 81
Смесена кожа имам на лицето.Усещам я дехидратирана понякога, ползвам серуми, крем, слънцезащита, балсами...Марката съм я ползвала преди години- доволна бях!

# 82
Кожата ми е мазна, но често се дехидратира, особено през лятото. Хидратиращ крем и повече вода помогнаха.

# 83
По принцип кожата ми е от смесен тип, като преобладават по-скоро сухите участъци. Сухотата се повлиява добре от правилните грижи.
Преди няколко години след четене и проучване си дадох сметка, че в определени периоди през годината тя е и дехидратирана. Обикновено се касаеше за преходните периоди между сезоните. През последните години обаче има толкова много резки смени на времето в рамките на броени дни, което при мен води и до по-често дехидратиране. Справям се с този проблем с променлив успех. Вероятно имам нужда от още по-добра козметична грижа, както и от пренастройка на организма, който да се адаптира към бързите промени по-адекватно. Simple Smile

# 84
Знам, че суха и дехидратирана кожа са различни проблеми. Имам проблем с дехидратацията, затова пия по-вече вода и използвам дехидратиращи кремове.   

# 85
Не знаех, че има разлика между двете понятия, в интерес на истината. Иначе кожата ми е суха и особено зимата грижата за нея трябва да бъде доста по-сериозна.

# 86
Не знаех:-) Когато посещавам козметик той решава от какво има нужда в момента кожата ми. Хидратиращ крем ползвам от години само на една марка.

# 87
  • София
Знам и за разликата между суха и дехидратирана кожа каква е.Кожата ми е суха а зимата се дехидратира много.

# 88
  • София
Не се бях замислила ,че има разлика между суха и дехидратирана кожа. Кожата ми става много суха от студа  и вятъра.

# 89
Аз имам суха и дехидратирана кожа и трудно си намирам подходящ крем, който да ми реши и двата проблема.
Особено мъчително се чувствам през зимата, когато е много студено, от студа проблемите се обострят.

Общи условия

Активация на акаунт