Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте отново, анемията ми е от отрицателния резус фактор ( второ дете съм) , имам мутация в един ген - не усвоявам витамини от групата Б, наваксвам ги с инжекции и метилинови форми. Не спортувам, но ходя много пеша. Инвитро правя, тъй като нямам тръби и след много манипулации ми увредиха формата на матката. Вече всичко е наред , но годините напреднаха , имам и Хашимото .... ям плодове и зеленчуци , може би прекалявам и наистина ми прищракват коленете , без болка просто щтакат. Благодаря.

# 166
А каква инжекция с ир?

# 167
А каква инжекция с ир?
Б12 слагат на инжекции при недостиг.  Аз лично само с метилирани форми бързо си оправям дефицита.

# 168
А каква инжекция с ир?

Сестра ми винаги вбила слаба, но след бремеността не можа да отслабне. С Хашимото и астма сега и с ир . Инжекцията е :

# 169
  • в сърцата на децата <3
Тези нали се изписват след като лечение с метформин и диаб не дадат никакви резултати повече от 6 месеца Thinking

# 170
Тези нали се изписват след като лечение с метформин и диаб не дадат никакви резултати повече от 6 месеца Thinking

За нея това е първо лечение. Ир и откриха преди 4 месеца , след много изследвания. Скоро ще прави контрола, но като цяло се чувства добре, хормоните са в норма и започна да отслабва.

# 171
Благодаря, чувала съм Оземпик, но само като име Blush

# 172

За нея това е първо лечение. Ир и откриха преди 4 месеца , след много изследвания. Скоро ще прави контрола, но като цяло се чувства добре, хормоните са в норма и започна да отслабва.
А режим на хранене какъв спазва? Това лекарство не изглежда хич безобидно от това което прочетох.

# 173

А режим на хранене какъв спазва? Това лекарство не изглежда хич безобидно от това което прочетох.

Спазва режим , но незнам точно какъв.

# 174
  • в сърцата на децата <3

Майка ми си го бие вече година (може и повече), но няма някакъв "уау" ефект, какъвто очакваше тя. Лекарката я предупреди, че може и изобщо да не отслабне. Но пък и майка не спазва режим... Всъщност спазва, ама точно противоположното на препоръките...

# 175
Всички тия лекарства са безполезни, ако не се спазва подходящ режим на хранене, което ще рече, че какво слагаш в чинията е е основното, другото са помощни субстанции. За съжаление понякога поправят 1, а развалят друго/и.

# 176
Момичета, благодаря за новата тема. Старата не я изчетох, защото малко в повече ми дойдоха препирните и веганските флософии по темата. Надявам се да се върнем в старите полезни коментари и взаимопомощ.

В тази връзка, моля за помощ и препоръки:
- имам направление за гастроентеролог - слагаха ми холтер през юли и се установи, че имам доста прескачания на сърцето. Отказах всякакви медикаменти, докато не проверим всички хипотези. Кардиологът също смята, че е не е сърцето, а нещо от стомаха. Търся гастро в район Слатина, Дружба, Редута, Младост, център - да работи с НЗОК. Всяка препоръка ми е полезна.

Здравей , аз миналата седмица ходих във Вита при др Александър Петков и съм доволна

# 177
Здравейте, при рутинни изследвания на мен и на мъжа ми ни отркиха завишена кръвна захар, която е леко над нормата. Изследваха ни и гликиран хеноглобин, за съжаление нещата не са розови. Не се налага медикаментозно лечение за момента, но ако продължваме в същия дух с храненето, ще се наложи. За момента спряхме всичко сладко, тестено, картофи и ориз и ще се храним така един месец, за да свикнем и адаптираме, но съм наясно, че трябва да направим още много промени в начина на хранене, затова се записвам да ви чета.

# 178
Здравейте ,

и аз да се включа в тази тема . Днес ме диагностицираха с инсулинова резистентност . Общо взето инсулина ми е много над нормата : на гладно -27.97, на 60 мин 305 и на 120 мин  268 . Също холестерола ми е над нормата . Изписаха ми Метфогама , диета и спорт( 5 пъти седмично по 40 мин ) . В темата има много за четене,  направо не знам от къде да захвана Simple Smile

# 179
Пуснах контролно днес КЗ и инсулин на гладно. КЗ е 5,21 и не ми хареса съвсем (беше 5,95 преди), но инсулинът е паднал двойно - 10,17 е Heart Eyes Колко е всъщност нормалната нулева стойност?

Общи условия

Активация на акаунт