Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 451
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • в сърцата на децата <3
poppy-fairy, напомни ми преди години като ставах вегетарианка гаджето (също вегетарианец, естествено) как ми обясни принципа на хранене: също като нормалното, ама ядеш само гарнитурата 😂😂😂😂

А Петя от споменатия по-горе блог е страхотен човек и ентусиаст Simple Smile Фокачата е страхотно попадение, но има и още много рецепти, които си заслужават. Нещото, което много харесвам в този блог е, че полага страхотни усилия да има богато разнообразие от веган ястия. Даже днес е качила веган бонбони трюфели! От малкото места, в които смело мятам рецептите без да ме е страх "ще станат ли" и не прекалява със супер скъпи продукти. Очевидно съм ѝ голям фен 😂

Долче, абе не е ли прекалено заиграване това рязане на кубченца? Струва ми се по-пипкаво отколкото на ръка...

Още ми е кофти, ама опекох пиле на грил и да не ходи зян хубавата хрупкава кожичка... Грух! 🐷

# 526
Snow Angel,
Скрит текст:
не. Зеленчуците трябва да се измият и почистят- няма как. Оттам нататък единственото "заиграване" е да се нарежат продуктите на дебели филийки преди да се поставят в рендето. Много по-бързо и лесно става, отколкото на ръка да режа кубчетата...И много по-голямо количество се получава така за малко време. Все пак, нарязах продуктите за цели 2 мусаки. Картофите за едната, по-голямата част, не ги белих 🙂 И е по-красиво нарязаните на кубчета.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 14:15 от dolce miele

# 527
Долче, ето този направих - 3 броя и замразих двата. За този с ядките трябва да отида да напазаря, а за този имах налични продукти. Стана много хубав. Ще пробвам и ядковия обаче, защото ми звучи интересно.

# 528
Изглежда доста добре. 🙂

# 529
  • в сърцата на децата <3
Попи, а не е ли влажен отвътре?

# 530
На тази височина не ми се вярва да е влажен отвътре- тавичка 20х30 см и 3 яйца... 🙂 Да ви кажа честно, аз и не смесвам предварително сухите съставки. Много рядко...само в някои рецепти за какаови бисквитки (не нвх, обикновени), че там така по-лесно се "изравнява" цветът...

# 531
  • в сърцата на децата <3
Долче, то от продуктите стои влажно, не от височината. Особено при толкова яйца.

# 532
Здравейте, чета ви от скоро понеже скоро правих изследвания за инсулинова резистентност и кзп тсх и витамин Д и Б12 понеже съм с Хашимото. След като ги показах на ендото каза че са добре, но тук като ви чета и май не са много добре ще прикача и снимка с изследванията и искам да добавя че по време на бременността ми откриха гестационен диабет, и за това ги направих тези изследвания

# 533
Попи, а не е ли влажен отвътре?

Много е хубав, не е влажен. Ние го изядохме първия, то мъж ми и детето Joy Аз изядох само 2 филийки. Пробвахме го даже препечен на тостера - много ми хареса. Като размразя другия ще снимам, че сега не остана. Аз го направих в най-обикновена кръгла малка тавичка като погача.

# 534
Мими, как ти диагностицираха гестационния диабет? Иначе бременните са леко инсулиноворезистентни, но не съм сигурна какви са точно нормалните стойности...За здрава, небременна жена инсулин над 11 не е ок. Б 12 и вит. Д са ти ниски, в дефицит си. Желязото как ти е? ТСХ ми се вижда високо, но и там не знам дали няма значение, че си бременна (останах с впечатление, че си бременна сега, но може и да не си- не ми е ясно).
Snow Angel, ами, просто от моя опит с печенето в тавичка, стори ми се, че няма да е влажен отвътре. 🙂 Аз на голямата тава от фурната слагам по 6 яйца ХЛ, може и повече да "поеме". Чията също сгъстява.

# 535
Мими, бременна ли си в момента?
Ако не си, имаш ИР, вит.Д ти е доста нисък, Б12 също. Взимай мерки.

# 536
Мими, как ти диагностицираха гестационния диабет? Иначе бременните са леко инсулиноворезистентни, но не съм сигурна какви са точно нормалните стойности...За здрава, небременна жена инсулин над 11 не е ок. Б 12 и вит. Д са ти ниски, в дефицит си. Желязото как ти е? ТСХ ми се вижда високо, но и там не знам дали няма значение, че си бременна (останах с впечатление, че си бременна сега, но може и да не си- не ми е ясно).
Snow Angel, ами, просто от моя опит с печенето в тавичка, стори ми се, че няма да е влажен отвътре. 🙂 Аз на голямата тава от фурната слагам по 6 яйца ХЛ, може и повече да "поеме". Чията също сгъстява.

По време на бременност ми го откриха вече несъм бременна за витамин Д пия вигантол, но за б12 нищо. Незнам защо така този лекар каза. Може би трябва да търся второ мнение

# 537
По колко капки Вигантол пиеш? Да не би да е някаква козметична доза...? Не са много лекарите които ще се притеснят от такива стойности на Б 12, дори и от вит. Д някои ще кажат: "Добре си си"...Но са ти в дефицит и двата. Как се храниш, да не си вегетарианка? Може и с усвояването на Б 12 да има проблем.

# 538
Те всички така казват и те отсвирват. Не си интересен докато не стигнеш до диабет или сърдечно заболяване или пък трябва нещо да ти режат... Имаш ли наднормено тегло?
Моят съвет е ако искаш иди за друго мнение, но започвай да четеш и да променяш навиците си на хранене, а ако можеш и на живот - спортувай умерено и си щади нервите.

Не са изпуснати нещата, но ти трябва промяна.
Ако решиш да пиеш Б12, провери си желязото (феритин). При тези стойности, аз бих пила за известно време. При промяна на храненето, може да не се наложи да пиеш дълго. Провери си и дали приемания вигантол е достатъчен за нивото ти на дефицит.

# 539
Вигантол пия по 5 капки на ден, желязо не сме изследвали досега, храненето ми от както ми откриха гестационен диабет съм само на диета не се достигна до инсулин. Ям по малко хляб пълнозърнест, много рядко нещо сладко и без картофи и ориз. Несъм вегетарянка  в момента съм 68кг, но аз още се възтановавам след бременност. Иначе преди бременността бях 63 64кг. Мисля че трябва да потърся второ мнение. Благодаря ви за бързите отговори

Общи условия

Активация на акаунт