Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
От 6м съм на глюкофаж XR1000 по една таблетка сутрин. В петък пуснах изследвания на моя глава. Повечето от нещата ги взех като идея от тук, за което много ви благодаря. Обаче май пропускам важни изследвания. Вит Д съм забравила, но понеже утре ще ходя да дам пробите за трикратния кортизол, се чудя дали има още нещо важно, което пропускам да проверя.
Ето какво заявих:

Нещо друго важно според вас?
И какво мислите за това, което е готово?
Спрях хапчето 10 дни преди взимането на кръвта. Имам излишни 15кг, но не мърдат от бая време. Минах на ВМ НВХ диета и рядко я нарушавам, но нямам промяна в килограмите. Не тренирам, признавам си, но и преди не съм го правила. Имам 2 раждания.

Здравей. Този Copper, който си пуснала служи примерно мониторинг на отравяния. Серумния мед не може да покаже съдържанието в тъканите, нито резервите. Така че еда ли има смисъл повече да го пускаш.
Селена в урината едва ли може да покаже нещо смислено/съществено. По-добре не се занимавай и с него.

Фолиевата киселина какво точно мери - серумното нито на ФОЛАТИТЕ или ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА, някой може ли да каже? Защото ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА се съдържа само в добавките и в организма се конвертира до ФОЛАТИ, но ФОЛИЕВАТА КИСЕЛИНА СЕ НАТРУПВА и чака конверсия. Това натрупване именно води евентуално до повишен риск на гърдата.
Мисля, че по-съдържателно е да се пусне ФОЛАТ В ЕРИТРОЦИТИ вместо това.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 14:01 от MiroG

# 136
  • пак там
Благодаря, момичета! И двата блога са ми познати, но това, което търся, го няма в тях... за съжаление. А бях сигурна, че е в единия поне... нищо , ще търся.

# 137
  • Sofia
Джинджър,закусваш ли сутрин преди приема на Глюкофаж?

Моята ендо ми каза да го взимам вечер или разделен на обяд и вечеря.

# 138
Глюкофаж XR не може да се приема "разделен"- не и ако под това се има предвид да се чупят таблетките. Таблетките на XR не трябва да се делят на две! Таблетките на обикновения Глюкофаж могат да се делят...
Рися, а какво по-точно търсиш? 🙂

# 139
  • пак там
Абе преди години в един от тези блогове четох за връзка между вх и подаграта. А сега не мога да го намеря. Тогава ме интересуваше просто от любопитство, а сега ми се наложи и не мога да го намеря.

# 140
Трябва да е там някъде 😃

# 141
  • в сърцата на децата <3
Абе преди години в един от тези блогове четох за връзка между вх и подаграта. А сега не мога да го намеря. Тогава ме интересуваше просто от любопитство, а сега ми се наложи и не мога да го намеря.
Това и аз съм го чела преди време (ама преди наистина много време). Дали не беше в блога на Камелот?

# 142
Рися, повече от това ли ти трябва (от блога на Камелот)?

Ето и една статия за солта от блога на Шоколата:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/11/blog-post_17.html?m=1

# 143
Елора, обнадеждаваш ме, като чета поста ти, дето казваш, че щом не можеш да се спреш когато ти се яде сладко, значи, аз съм на прав път. Постоянно ми се подмятат вафли, бонбони, но мен не ме изкушават както преди!

Как така не мога? Мога. Преди не можех.
Но при мен освен ИР си имаше и емоционално преяждане.
Сега много неща не ме изкушават. Малко останаха.
[/quote] не се изразих правилно, извинявай. Исках да кажа, че щом човек може да се въздържи от сладко. Не визирах теб.

# 144
# 145
Eлора, точно оттам направих скрийншота в предишния ми пост. 🙂 Не се сещам за по-подробно разискване на темата за подаграта...
Скрит текст:
Хипер...мега...нефотогенични спагети от тъмнозелени тиквички (директно от купата ги изядох) 🙂 Сосът е от зехтин, масло, запържени тиквички (остатъците които не станаха на спагети), чесън на прах, сол, черен пипер, сметана 36% и цедено кисело мляко:

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 20:00 от dolce miele

# 146
Здравейте отново на всички, преди няколко дни имах странно парене в устата и на долната устна, отмина от самосебе си,. Днес пак имам. Някой да има идея от какво може да е?!

# 147
Дефицит на Б 12, алергична реакция? Едва ли е било просто жажда...

# 148
  • София
Джинджър,закусваш ли сутрин преди приема на Глюкофаж?

Моята ендо ми каза да го взимам вечер или разделен на обяд и вечеря.

Не, не закусвам. Пия го на гладно заедно с другите неща и към 11ч хапвам. Но аз и не вечерям. Пробвах да го пия вечер, но няма заспиване.
Ще видя и ендото какво ще каже пак, но мисля да го спра. Няма разлика с него и без него, а и без това пооправих що годе храненето. Ще изчакам Мг, вит Д и кортизол да излязат и ще се консултирам за добавки.

# 149
Джинджър, ядеш към 11 ч, после имаш нещо като късен обяд и нямаш вечеря...или си на ОМАД?🤔 Когато пиех Глюкофаж XR ми беше предписан за пиене вечер, той започва да се освобождава след около 7 до 10 часа...ако ти не вечеряш, чудя се какъв е смисълът да го приемаш сутрин...Обсъдихте ли часовете ти на хранене с лекаря?

Общи условия

Активация на акаунт