Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Рися, този хляб има вид на порция ядки микс Rolling Eyes Хич не изглежда да има консистенция на хляб. Аз лично купувам готови - единият е безглутенов и много кето (с по-лош вкус, според мен), другият е със семена и прилично количество въглехидрат (достатъчно вкусен ми е). Правила съм и по рецепта, но най-сполучливо ми е 90 секундното и разни кето питки. Хлябът ми остава глетав вътре, без значение какво сложа вътре.

Ами не го яж тогава.
Няма де. Затова съм си написала чинно моите варианти.

Долче, ще пробвам, благодаря. Само да ми се дояде Blush

# 511
Snow angel, една крем супичка от броколи или тиквички например спокойно можеш да пробваш да си я замразиш на порции. Аз как не съм се сетила супи със сметана да си правя, стават супер.

# 512
  • в сърцата на децата <3
Snow angel, една крем супичка от броколи или тиквички например спокойно можеш да пробваш да си я замразиш на порции. Аз как не съм се сетила супи със сметана да си правя, стават супер.
А, мерси, ама крем супи не обичам 😁 Не ме мързи и да готвя, но конкретно тази дето я купих е връткава и за една порция не си заслужава усилието. Иначе можеш да си замразиш крем супи ако обичаш, а сметаната я добавяй след размразяването. Даже замразявай без сол до колкото може.

# 513
И да не е крем-супа, пак може да се замрази, стига да няма картофи.

# 514
Здравейте! Преди гтт с 3 кратен инсулин, може ли да се пие вода сутринта? И предните дни четох, че трябва въглехидрати да се ядат. Това налогително ли е, понеже ги намалих последните 2 дни 🙂

# 515
Малко вода може. Аз като се боцкам на гладно само мия зъби, плакна и бягам. По пътя може да сръбна вода, но малко, много малко.
Яж си нормално. Не е нужно да се тъпчеш с определена храна.

# 516
Може да се пие вода по принцип цип преди изследване. В лабораторията ми има специален разяснителен плакат, мисля, че за водата пишеше 1-2 чаши. Но преди ОГГТ може да е и по-малко, че и без това трябва да се преглътне глюкозата с вода...Въглехидратите е добре да са като при стандартно хранене- много лесно се получава с малко плодове, 1-2 филии хляб, малко ориз или картофи...и готово (с такива неща неусетно се покачват вгх). 🙂 Не е нужно да се ядат вафли.
Snow Angel, и за мен са гарантирани олиото и брашното. А може и в комбинация на тези неща с млякото също да се чувстваш така. Като си представя мляко с олио и....🤐
Миоки, крем супа с картофи (не като основен компонент) съм замразявала в бурканчета също успешно. Ястия с преобладаващи картофи знам, че си променят вкуса.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 15:46 от dolce miele

# 517
Ако са пасирани, може да са ок, но ако са на парчета, не.

Синът ми като беше малък му бях готвила супичка и замразила в бурканчета. При размразяване, картофите се бяха скапали - станали на като разслоена целулоза.От тогава знам да не замразявам готвени картофи. Сурови никога не съм, предполагам че може при някакви условия, нали продават бланширани, но с готвени не бих рискувала.

# 518
И аз имах същия опит като Миоки. При мен ориз също не ставаше ок след размразяване.

# 519
Пробвах кето фокачата от този блог, както и кето пицата без яйца от секция "Основни":
https://mywholesome.life/category/recepti/yastie/hlyab-i-pechiva/

Много ми допаднаха, както и на половинката. А на фокачата се облизва и синът ми, който е с доста ограничено меню, защото всичко му е, както казва - яки! Simple Smile Останах приятно изненадана, че му хареса и на него.

# 520
В Лидъл продават някакъв ориз със спанак- замразен 😁 Така че явно има условия при които може да се замразяват ориз и картофи. Замразявала съм и мусака всъщност. Но не само с картофи, а + патладжани и тиквички. "Бланшираните" картофи са си всъщност запържени картофи, та може мазнината отвън да служи като "изолатор"...😆
Скрит текст:

Мусаката ми от вчера, много вкусна и красива стана 😍
Преди печене:

1/4 от тавичката:

Останалото опаковах в 3 кутии и сложих в хладилника.
Купихме си уред за рязане на кубчета и се забавлявах като малко дете със зеленчуците 😁 Използвах по една светла и тъмна тиквичка, 1 глава лук, 1 морков, 3 кюфтета (вместо кайма), около 100 грама кралски печурки, парче кашкавал, към 40-50 гр предполагам, подправки- сол, подправка за пиле от Лидъл, розмарин (сух в пакетче- пак от Лидъл), сух чесън (пак пакетче от Лидъл 😄), черен пипер. За запържването- зехтин и малко масло. За заливката- 3 яйца, няколко лъжици кисело мляко, сол и пипер. Кашкавалът добавих на малки кубчета след като запържих останалите продукти (преди да сложа в тавата). Към каймата добавям малко студена вода (от мивката) и разбърквам да се смеси, така не остават "червейчета". Парчетата бяха стегнати и се взимаха лесно.

Iradkova, момичето от този сайт има много хубава рецепта за режимни палачинки 🙂 И още една има- за бадемови палачинки. Ще погледна и тези рецепти, но засега много ми харесва този блог.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 18:44 от dolce miele

# 521
Iradkova, момичето от този сайт има много хубава рецепта за режимни палачинки 🙂 И още една има- за бадемови палачинки. Ще погледна и тези рецепти, но засега много ми харесва този блог.

Да и на мен много ми допада, защото не ползва основно кокосово брашно, което на мен ми е откровено неприятно за солени печива. Благодаря, че ми обърна внимание на палачинките. Ще погледна и тях Simple Smile

# 522
За мен е приемливо кокосовото брашно в солени печива/ястия, обаче аз обичам аромат на кокос или пък (в ястия където не искам да ми сладни) овкусявам много добре със сол и подправки които да покрият максимално присъствието на кокосовото брашно...
Страхотно изглеждат палачинките в блога, а и предполагам са такива и на вкус. 😊
П. С. Ето още едни лесни палачинки, само от 2 съставки от друг блог:
https://mytasteforliving.com/bg/breakfast/keto-pancakes-two-ingredients

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 17:50 от dolce miele

# 523
Долче, много добре изглежда тази мусака - ще я пробвам съвсем скоро. Аз днес направих рулото от тиквички и хляба, освен това си сготвих кайма с подправки, лук и чушка за такос и ще ги правя в листа от айсберг. Бе не е чак толкова трудно колкото си мислех, че ще е.

# 524
Попи, не че си хваля мусаката 😁, но моята изглеждаше по-добре от стандартната мусака (за другите имаше с картофи). Заради заливката без брашно, по-хубав има и по-добре се запича. Може да се сложи кашкавал и отгоре, аз сложих само вътре малко.
Кой "хляб" направи?

Общи условия

Активация на акаунт