Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Липсата на сериозно наднормено тегло, също е фактор, заради който не ти обръщат особено внимание. При тези резултати, вероятно трябва да оптимизираш още храненето, което не включва гладуване.

# 541
Миоки, на сериозното наднормено тегло обръщат някакво внимание...но често е в стил "намали порциите" (а това невинаги е много логичен съвет, защото далеч не всеки се тъпче и злоупотребява с количествата)...

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 18:04 от dolce miele

# 542

Ако решиш да пиеш Б12, провери си желязото (феритин).

Защо? Каква е връзката на б 12 с желязото?

# 543
Елора, при прием на Б12 падало желязото казват.

Долче, така е, а дори и да консумират по-големи порции е защото просто хората са гладни - така им казва тялото, нищо че има достатъчно запаси, мозъкът не ги регистрира.

# 544
Здравейте, новак съм и ще помоля за съвети. Смятам да направя огтт, какви други показатели да пусна?

# 545
Гликиран хемоглобин, чернодробни, вит. Д и Б12. Може и холестеролен профил.

# 546
Също...бих добавила да се информираш онлайн при какви условия се провежда ОГГТ (като напишеш ОГГТ в Гугъл и излиза информация), а също и да изследваш трикратно не само глюкоза, ами и трикратен инсулин.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 12:31 от dolce miele

# 547
  • в сърцата на децата <3
Минавам за бързо мрън от собствената ми кратуна
Скрит текст:
Днес ми е чийт дей (ден преди цикъла го правя щото и без това контрола бяга). Сутринта станах, направих си едни режимни масленки, но с кокосова захар - все пак на чийт може. Съпружието пожела за вечеря леща. От нея аз ядох и на обяд във вариант супа, а за вечеря я запържих на яхния. И като ме сви тоз стомах... Падрееее! На осем сгъната два часа на белия трон... Не знам какво беше това чудо, сега ме поотпусна и дано не ме схване отново. Свиньо, свиньоооо що си не ядеш яйцата и салатата, ами се занимаваш с глупости...

Между другото масленките дори с кокосовата захар и шоколадовите капки са с по 5 гр чисти В на брой, а са бая големшки. Понеже не знаех колко захар да сложа, бухнах 60 грама плюс около 100 грама шоколадови капки. Търпи и значително по-малко захар, но шоколада е таман 😁 Закуската ми беше една масленка и чаша ароматен зелен чай с жасмин. Сега може да си направя един ментов и да си лягам, защото сутринта кучетата ме събудиха преди 5 още и съм гроги...

# 548
Нищо де, натрупала си опит Simple Smile

# 549
Аз пък вчера си правих съвсем режимни "палачинки"...ядох от тях и вчера, и днес и се чувствам все едно съм била на чийт... 🤣
Не мога да се оттърва от това чувство, много е странно 😁
Скрит текст:

За 3 палачинки с две съставки използвах 2 яйца+ 75 гр заквасена сметана (но само защото нямах крема сирене 😁). Много са лесни и бързи, но следващия път ще добавя и малко кокосово или бадемово брашно...или кокосови стърготини.
Snow Angel, съчувствам ти...вероятно е от лещата, едва ли е от кокосовата захар...🤔 Други път гледай да чийтваш с нещо...как да кажа...по-стойностно от леща...🤗

# 550
А за пълнеж какво използва за палачинките?
Ех, едно време колко палачинки съм яла. Та с шокола и сметана, та със мед и сирене или сладко и сирене. ЧЕ и орехи смлени слагах.
Понякога ми липсват.

Ще взема да си спретна и малко кашкавалец ще сложа. Тамън да видя как ще станат с крема сирене.
Сол слагаш ли Долче?

# 551
  • в сърцата на децата <3
Нищо де, натрупала си опит Simple Smile
Странното е, че съм на различно строг режим от... Много години. На моменти му отпускам края, после пак се стягам. Като цяло не са ми се решили здравословните проблеми, но и не се задълбочават.

Проблем от такова естество с храни съм имала само след много строг протокол за установяване на хранителни непоносимости и тези въпросните не ги консумирам изобщо. Но... Леща?!? Леща!!! Това е несериозно бе 😂😂😂 Вчера оная супа, днес лещата... Нещо съм влязла в серия и ще е добре да се "зАпра" преди да съм си прецакала бактериите по трасето, че те тогава ще стане мазало.

# 552
Ами не знам какво да ти кажа, аз бих стояла далеч от леща и зрял боб. Това за мен са тежки, трудно смилаеми и газообразуващи храни. Ще ям, само ако другия вариант е гладна смърт Trollface

# 553
Snow Angel, спокойно, ще ти дойде МЦ и ще ти мине 😁
Елора, нищо друго не сложих, защото исках да видя как ще са на вкус така (а и не знаех дали ще ги ям със замразени вишни, сметана, тахан или шоколад или със солена плънка). За солен вариант бих сложила и сол, и други подправки на вкус. А за "сладък"- канела, ванилия. Тази от снимката е с крема сирене (домашно направено, по рецептата която беше дала Рися). Вчерашните ги ядох с бита сметана, кокосови стърготини и замразени вишни. Но пак казвам, по-добре (за мен) ще е да им се сложи и малко "брашно" към яйцата и крема сиренето. Спокойно можеш да им сложиш шоколад, бита сметана и орехи, дори ганаш...това са все режимни неща, стига шоколадът да е тъмен.
Миоки, аз пък обичам бобови и съм късметлийка, че не ми влияят зле на стомаха. Но би ме изкушил по-скоро боб на фурна, евентуално с някое месце...

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 19:48 от dolce miele

# 554
Здравейте, какво означава нормална кръвна захар 5.02 и завишен инсулин 10.08 /реф. &lt;10/?
Има ли повод за притеснение? Може ли да се говори за ИР?

Общи условия

Активация на акаунт