НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 284
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Аз кърмя само вечер преди заспиване и това от доста време, може би три-четири месеца. Някои нощи се е случвало да кърмя за успокоение, но от около месец може би ги отказах без особена драма. През деня понякога, доста рядко, кърмя за приспиване.
Всъщност кърмя от 2018 г. с около година и малко прекъсване от първото дете, та наистина много ми идва вече. Мисля да продължа още някой месец да мине зимата, но до две години не мисля.

# 391
Аз не виждам как ще я отбия през нощта. Пробвах няколко пъти, но след 12 часа е ад с бибата се успокоява само 10-15 Мин и почва пак да реве и накрая се събужда изцяло и не спи няколко часа. Добре ще изтраем няколко дни, но ми се струва, че изцяло ще си развали режима и вместо да ми стане по леко като отбия ще стане по тежко.

# 392
Аз имах за цел да кърмя до годинката, ама тя си мина и продължавам 😃 И на мен не ми се иска да спирам точно зимата, отделно се буди по няколко пъти все още и така ми е най-лесно, а и като почне да мрънка много, просто му давам да суче и има тишина и спокойствие 🤣 Та може и до две години да откараме... Напоследък по-малко се буди нощем, та се надявам след някой месец вече съвсем да е намалил буденията и тогава евентуално може да се навия да спра нощните.
И при нас е така бебо е на 13 месеца и още имам  кърма и си го кърмя..Надявам се поне още известно време да мога да го кърмя...
Напълно е здравичък .
Единствено ми е боледувал когато беше на 6 месеца от Бронхиолит.
При нито една ваксина е имал проблем.
Никога не е дигал температура.
Надявам се и за напред да е така .
Пожелавам на всички бебоци и мами да са много здрави и всичко да е наред

# 393
Леле, Нуну, много е трудна ситуацията, както я описваш. Аз си премахвах кърмения и при двете деца без сериозни сътресения. Общо взето, щом реша и се получава. Явно си е до дете.

# 394
nunu, може би ще ти е полезно да поговориш с консултант по кърмене. Ако бях на твое място бих я отбила от раз като "изчезна" за няколко дни - примерно да я дадеш на близък роднина да я гледа за три-четири дни. Така ще е най-лесно за теб, а детето едва ли ще си го спомня този период. Ти сама казваш, че ще ти трябват сили за да минеш през филма с новороденото за трети път, така че ми се струва добра идея да се пощадиш малко сега. Чувала съм, че като се отбият намаляват нощните събуждания, но не знам дали е вярно за всички бебенца.

# 395
Pistachio, купих днес чорапи с топчета. Тестваме ги сега, дано не ги събува разбойникът. Simple Smile
Reinbow, много благодаря за коментара! Поръчах днес пантофи Бефадо. Аз съм им голям фен, купувала съм многократно от тях за големите ми хлапета, но ми е убягнало, че имат и малки номера.

# 396
Няма на кой да я оставя, мама работи в болница и е на смени и честно казано ме е жал повече за околните не толкова за малката. Много реве аз не мога да я трая кой да накарам Joy събирам смелост просто една вечер ще спра и няма да спим няколко дена, трябва да го направя в най близко време.

# 397
Nunu, моля те да пишеш като/ако успееш 😃 И аз събирам смелост още, но не ми е толкова спешно. Ще се радвам да чуя, че е започнала да спи непробудно и че бързо е свикнала.

# 398
  • София
Включвам се и аз по темата за отбиването... И аз с ечудя как ще стане това чудо. Изначално нямам достатъчно кърма и от първия месец дохранвам с мляко. Никога не съм и предполагала, че ще стигнем дотук и даже ще се чудя как да прекратя това... Но ето че се случва.
При мен основният проблем е на дневния сън, когато заспива само така, сучейки...и ако се събуди и ме съм до нея да захапе наново, край със съня. Докато времето беше топло, успявах да я преместя в количката и да спи навън, но откакто е студено, единственият начин да спи, е да лежа до нея и да съм на разположение с гърдата...
Нощем при будене първо става мъжът ми и опитва той да я успи. Понякога става, друг път не. Тогава е мой ред и с кърменето бързо се успокоява. Но въпросът е, че дори и да не й давам цяла нощ, на сутринта си ме болят гърдите и не мога да издържа така целия ден..
Сериозно се чудя и аз дали да не се обърна към консултант. Не искам така да продължава още твърде дълго, после предполагам ще е в пъти по-трудно да се отпучи по-осъзнато дете...

# 399
Моята педиатърка по принцип е за ранно отбиване и още преди два месеца ми зададе въпроса още ли кърмя. Преди седмица като бяхме на консултация пак ме пита и аз й казах, че го правя само за приспиване.
Според нея колкото по-рано се случи отбиването, толкова по-добре. Разни майки й се оплаквали как после им бъркали в пазвите по градинките и те се притеснявали.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 23:47 от Helinor17

# 400
Това с бъркането в блузата и сега го прави моя бебок. Никога не ме е притеснявало, не вярвам и да ме притесни, съвсем не ми е аргумент за ранно отбиване точно това. И аз съм чувала, че като е по-осъзнато детето е по-трудно, но това докога ще кърми си го решава майката, чувала съм много грозни изказвания както за некърмещи, така и за дълго кърмещи майки, това си е лична работа, каквото и да ме посъветва педиатъра не бих го последвала, освен ако не е застрашено здравето на детето, но дори тогава бих се замислила сериозно.
nunu, стискам палци да се получат нещата и да не е толкова трудно, колкото очакваш.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 08:12 от vessy.k

# 401
Съгласна съм с vessy. И на мен това не би ми било основна причина да спра.
А педиатърката разбрах, че нищо не разбира от кърмене, когато на втория месец ми каза да му правя 9 часа нощна пауза. Оттогава за хранене изобщо не я слушам, тя си говори, аз се съгласявам, после си правя, каквото преценя за добре. Ако я бях послушала, сигурно много бързо щяхме да приключим с кърменето в началото..

# 402
Е, то това е идеята по принцип, да се приключи някъде към осми-девети месец с кърменето, за да може детето да тръгне на ясла, а жената да се върне на работа. Като схема не е толкова лоша, ако това е целта, практично е.

# 403
Аз не че съм я послушала. Споделям какво коментира.
То, ако я бях слушала щях да спра сигурно към 4-тия месец, когато каза, че кърмата сигурно не достига да дохранвам с АМ. Вместо това аз си навивах алармата и ставах по нощите да кърмя и цедя.
Но не мисля и да кърмя до две годишна възраст на детето. Вероятно още някой месец ще кърмя, да мине зимата.

# 404
Искам да споделя че снощи не кърмих и щом оцелях до сутринта вече няма да кърмя.
Мина доста по добре от очакваното. Очаквах да реве с пълно гърло с часове. Заспа 20.30 някъде, събуди се към 23.00 когато по принцип кърмя до 00.30 някъде я дондурках като 10 Мин заспиваше и пак почваше да реве в заспало положение. Може би около час лежеше върху мен, но както казах през 10-15 Мин рев въпреки, че има биба. Заспа после и я сложих в леглото. Спа около 2 часа и пак почна да реве, но не я взех само я галих в леглото, тя все още спеше. Около 3 часа се събуди изцяло, мрънка известно време, но не рева, заспа около 4.30 до 6.30 когато вече изцяло се събуди. Доста по добре от очакваното. Като се замисля не е много по различно отколкото като кърмя. Наистина се събуждаше основно в часовете когато съм я кърмила.
Иначе бях разредила кърменията, което го отчитам като плюс.
Гърдите страшно ми се надуха и мисля да изцедя малко. Да видим как ще мине тази нощ.

Общи условия

Активация на акаунт