НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 269
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Nunu, нормално е за кърмени бебета, а и не само. Има и бебета на АМ, които продължават да си търсят млякото.
Моят също се буди по няколко пъти и за най-лесно го приспивам с кърмене. Аз също все още събирам смелост да спра нощното, обаче имам познати, които от кърмене минаха на друсане по
Няколко пъти на нощ, та засега си трайкам 😁
Твойто поне може само да заспива, моят не може, все някой трябва да го приспи.
Все си мислех, че по някое време ще започне да спи по цяла нощ, но ето че още го чакам 😃 Честно казано, примирила съм се, спи при мен, давам да суче в просъница, така спим максимално. Ако пробвам вода или биберон, се разревава и може да се разбуди, затова и не рискувам. Все някой ден ще започне да спи.
Пробвах няколко пъти АМ преди лягане, никаква разлика  нямаше. Яде по 4 пъти на ден, плюс няколко кърмения, не мисля, че се буди от глад, просто не може да заспи сам, когато се събуди.

# 301
Тези, които не кърмят, по колко АМ давате на ден и колко пъти?

# 302
Аз давам 230 мл. сутрин и/или вечер. От време на време пропускам я сутрин, я вечер. Когато имам време да правя нещо за закуска, пропускам сутрешното мляко, последните дни опитвам да давам "човешка" храна и вечер, горе долу свиква. Смятам скоро да махам млякото, ще видим дали ще стане.

# 303
И аз си трая от спиране на нощното, именно заради буденките. Хвърля биберона и иска само гърдата, е как да го отбия, как ще го приспивам. 😬 От шише само вода, чудя се след отбиването да давам ли АМ, според мен няма да го иска, не знам, честно казано не ми се мисли за този момент. Става ми мн тъжно, въпреки че искам да си пафкам цигарки с уиски на терасата, но да си го кърмя, е друго. 😣

# 304
И моята госпожица се буди с писък поне веднъж всяка нощ. От две-три нощи я вземам при мен, а не кърмя.
Кърмя по един или два пъти дневно. Вечер си хапва нормално ядене и после кърмя. Не се буди от глад със сигурност.
На тази възраст брат й отдавна беше забравил нощните кърмения.
Доколкото ми е известно, нощните хранения с цел утоляване на глад, са за бебе до 4-5 месеца.
Баткото го кърмих година и два месеца и един ден просто спрях.
Ама, той и сега на 3 г. навършени се буди почти всяка нощ....

# 305
Здравейте,
Черпя ви виртуално по една тортичка със сутрешното кафе.
Честит празник на всички бебчета, родени на 6ти, там бяхме доста бройки Grinning

Ние имахме импровизирано детско парти на площадката пред блока, добре, че времето беше долу горе с нас, доволна съм как се получи.
След това си направихме импровизирана смаш кейк фотосесия у дома .. само че Петър се оказа, не е фен на цапането Grinning
И вечер с бабите и дядовците, която беше доста приятна, и двата чифта живеят на минимум 400 км от нас, така че не се виждаме много често, но децата изненадващо бързо си припомниха кои са и се чувстваха много добре.
Общо взето доволни сме от техния си ден Heart

# 306
Ади е на 11 месеца и все още се буди нощем да яде АМ - вече 2 пъти (доскоро повече пъти). И се буди от глад, толкова еднозначно го показва, че няма съмнение. Това го казвам относно, че големи бебета нямали нужда от храна нощем. След като изяде млякото, веднага се обръща и заспива пак.
Иначе преди месец-два бях пробвала да заместя при будене с вода, но бута шишето, иска млякото. И няма заспиване, докато не се нахрани, няма гушки и подобни. А като види бутилката как само като прегладнял и обезумял посяга към нея...
При нас няма проблем с наддаването, но се движи изключително много и не ми изглежда странно, че огладнява нощем. Ади ходи свободно сам и навън вече.
Денем яде много твърда храна, вечер преди лягане също. Доскоро ядеше АМ и през деня, отскоро почти спря дневното АМ (днес по изключение поиска).
Та ако мислите, че детето ви май наистина иска нощем да яде, може и да е така.

# 307
Аз да похваля ревлата, от която се оплаках навсякъде и на всекиго Joy преоткри детето пълзенето като след 15 дена става на 1 г Joy и изведнъж стана спокойно дете през деня. Доста закъсня ама беше заета с реване и недоволство. По дивана започна да прави крачки, но от 2 дена пълзи, особено днеска доста активно. През нощта се бъди 3 пъти само тази нощ, което от много време не се беше случвало.

# 308
Здравейте мами.
Моя син преди два дни навърши 1 годинка.
За почна да пиши от известно време.
Според вас от какво може да е.

# 309
Леле какви зъби,какво нещо😃 .Ние на 24.11 правим годинка,а все още нямаме зъби.От няколко дни едвам се опитва да се покаже едно долно зъбче,но още не е избило,но пък за сметка на това не се спираме за секунда.Все иска да пълзи и се опитва да върви когато някой го държи.

# 310
  • София
Честити рожденичета Кисела_краставичка Heart Да са живи и здрави
Браво нуну, много се радвам Grinning
Не преставам да се изненадвам колко различни и индивидуални са всички дечица. Дори 2 деца с едни родители - могат да са крайно различни.
Tan4eto, период, спокойно.

# 311
Леле какви зъби,какво нещо😃 .Ние на 24.11 правим годинка,а все още нямаме зъби.От няколко дни едвам се опитва да се покаже едно долно зъбче,но още не е избило,но пък за сметка на това не се спираме за секунда.Все иска да пълзи и се опитва да върви когато някой го държи.
Същото е и при нас, че и на същата дата е родена девойката. 😉

# 312
Дайте ми съвет, моля. Не издържам на това реване. Малката е на 11 месеца. Нито през деня спи нормално, нито през нощта. Влача се като парцал всеки ден. Не е човешко това нещо. През нощта става през час може би и докато не я кърмя не заспива. Понякога въпреки това не заспива, а будува по час два. През деня през 2 часа иска да спи над 2 месеца се боря вече да спи 2 пъти на ден Еми не свиква реве. Не се получава. Реве след 2 часа след като се е събудила, с нищо не се занимава вънка за малко се кротва после почва пак реване. Ако я сложа, когато тя иска прави къси дремки 3 пъти, че и четири понякога, а през нощта будуването ми е гаранция тогава поне 3 часа. Би трябвало да издържи вече 3-4 часа будна. Държа я 3 часа будна, в които 1 час реве със сигурност. Заспива сама с биба и има любимо одеало, което пипа. Страшно съм изтощена. Преди малко се събуди и сега от 5 до 8 ще ми реве яко. Ако я сложа в 7 да кажем през нощта пак будува по 2 часа. Дайте идея нещо немога да се справя.

Виж във фб има група недоспалите майки. Може да ти дадат съвет. Има и консултанти по сън дават насоки там

Моето още яде нощем. Едно мляко преди сън и две още през ноща. Понякога имам късмет едното да го пропусне. Иначе се върти и не заспива. Изпива го и си спи

# 313
И ние ставаме по два пъти, то може да се брои за 1 де, защото вторият е към 6 часа и с това започва денят ни, не заспива повече. А на мен ми се спи Sad

Краставичке и ние имахме празник на 6.11 и той не се изкефи на моята тортичка, дето му бях приготвила да се маже с нея. Въобще не я отрази.

# 314
Честити рожденици. Да растат живи, здрави и щастливи деца!
Спомням си, че на първия рожден ден моето момче заби глава в тортата в опит да отхапе от нея. Целият се омаза. 😆 Ех, мили спомени..
Скоро сме и ние...

Общи условия

Активация на акаунт